PSV vs Ajax, PSV met gehavende verdediging in bekerfinale

Jeroen van Veen
15. april 2022

# Ad In de gedroomde bekerfinale tussen de twee beste ploegen van het land hebben beide ploegen zo hun eigen problemen in de aanloop naar deze wedstrijd. PSV – Ajax in de KNVB-beker, 17 april 2022 om 18:00. Pik je Bet365 bonus op en wedt op deze bekerfinale.
PSV kreeg donderdag nog een flinke klap te verwerken, de ploeg werd in de Conference League na een 1-0 voorsprong in de rust in eigen huis alsnog uitgeschakeld door Leicester City. De ploeg van trainer Roger Schmidt leek in het laatste kwartier aan het einde van zijn Latijn en dat is zorgelijk in de aanloop naar de bekerfinale.

Problemen PSV en Ajax in de verdediging

PSV heeft namelijk nogal wat problemen met fitheid. Het had tegen de Engelsen alleen nog de beschikking over centrale verdedigers Andre Ramalho en Jordan Teze, vanwege blessures van Philipp Mwene, Olivier Boscagli en Armando Obispo. Linksback Philipp Max stond ondanks dat hij niet helemaal fit was ook 75 minuten op het veld en het is de vraag of hij in de aanloop naar de bekerfinale wel weer 100% fit is. In de Kuip is Armando Obispo mogelijk weer terug en dat zou Schmidt weer wat meer mogelijkheden geven. Tegen Leicester zag Teze er goed uit, maar Ramalho, net terug van ruim drie maanden blessureleed, leek nog erg kwetsbaar en dus kan Obispo mogelijk direct aan de aftrap aan.

Noni Madueke, die de wedstrijd tegen Leicester moest missen lijkt ook weer beschikbaar en dus lijkt PSV voorin wel op volle kracht te zijn. Ajax heeft zo zijn eigen problemen. In de verdediging vinden er de laatste weken vanwege blessures steeds wisselingen plaats, maar het grootste punt van zorgen is de positie in het doel. Sinds Remko Pasveer geblesseerd raakte, staat de na een dopingschorsing in genade aangenomen André Onana weer in het doel. De Kameroener, die de club na dit seizoen gaat verlaten, lijkt er met zijn hoofd niet meer bij en stapelt fout op fout.

Daardoor lijkt coach Erik ten Hag in te grijpen en in deze wedstrijd voor de net herstelde Maarten Stekelenburg te kiezen, alhoewel de jonge Jay Gorter ook een kleine kans op een basisplaats heeft. Ander lichtpuntje is dat Lisandro Martinez mogelijk weer fit is. Dat zou een opsteker zijn want Nicolas Tagliafico en Noussair Mazraoui staan nog aan de kant en dus zal er weer gepuzzeld moeten worden in de verdediging.

Inzetten op PSV – Ajax

De bookmakers in Nederland verwachten dat Ajax de beker gaat winnen. Vanwege de vijf dagen extra rust en de mogelijke terugkeer van Lisandro Martinez lijkt de ploeg de favoriet in deze wedstrijd. Bij Bet365 krijg je daarom een quotering van 1.85 voor een overwinning van bekerhouder Ajax en 3.80 voor een overwinning van PSV. Daarvoor moet het echter wel in de reguliere speeltijd beslist worden.

PSV vs Ajax odds
© Bet365 – screenshot 15/04/2022: odds onderhevig aan verandering.

Er zijn ook een aantal bet boosts beschikbaar met verhoogde quoteringen. Zo krijg je voor een doelpunt van Joey Veerman een quotering van 7.00 en diezelfde quotering is ook beschikbaar als Dusan Tadic het openingsdoelpunt scoort. Als Ajax in beide helften minimaal één keer het net vindt is daar een quotering van 2.87 voor. Vindt dus je favoriete iDEAL bookmakers en wedt op deze interessante bekerfinale.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Bet365 Nieuws