Parijs-Roubaix, dit keer droge kasseienklassieker

Jeroen van Veen
15. april 2022

Wout van Aert keert na ziekte terug in het peloton en maakt zich op voor een harde strijd in Noord-Frankrijk met onder andere eeuwige rivaal Mathieu van der Poel. Parijs-Roubaix, zondag 17 april 2022.
Vorig seizoen werd Parijs-Roubaix in eerste instantie nog uitgesteld vanwege de coronapandemie, daardoor werd de wedstrijd in oktober verreden. Met veel regen en modder werd dat toen een ware veldslag, die door Sonny Colbrelli werd gewonnen. De Italiaan reed in de laatste tientallen kilometers in een kopgroep vooruit samen met Mathieu van der Poel en Gianni Vermeersch en won de eindsprint voor de moegestreden Belg en Nederlander.

De Italiaan kan zijn titel echter niet verdedigen. Colbrelli kreeg een aantal weken geleden vlak na een etappe in de Ronde van het Baskenland een hartstilstand, werd ter plekke gereanimeerd en hoewel hij het ziekenhuis inmiddels heeft verlaten is hij voorlopig nog niet terug in het peloton. Wil je op deze klassieker wedden, claim dan nu je Jack’s bonus en wedt op jouw favoriet voor de overwinning.

Van der Poel favoriet Parijs-Roubaix bij Jack’s

Zonder Colbrelli is van der Poel opnieuw de grootste favoriet voor de overwinning bij de Nederlandse bookmakers. Je krijgt bij Jack’s een quotering van 4.00 voor een overwinning van de Nederlander van Alpecin-Fenix. Van der Poel was twee weken geleden nog de sterkste in de Ronde van Vlaanderen. Parijs-Roubaix odds

Het wordt echter een heel andere race dan die van vorig jaar, want volgens de weersverwachtingen gaat er in de dagen voorafgaande aan de race geen druppel regen vallen en ook tijdens de wedstrijd blijft het droog. Het wordt met zo’n 19 graden een lekkere lentedag. Mads Pedersen, ook een specialist op de kasseien en als goeie finisher getipt voor een overwinning heeft zich daardoor in een rol van underdog geduwd. De Deen van Trek-Segafredo vertelde eerder deze week al dat hij op zijn best is bij koude en natte omstandigheden en dat het zachte weer hem zijn kansen niet ten goede komt. Voor een overwinning van Pedersen krijg je een quotering van 5.50, maar als we hem zelf mogen geloven is dat dus geen goede investering.

Duel der veldrijders

Naast van der Poel wordt ook Wout van Aert gezien als een kanshebber op de overwinning. Het is echter de vraag hoe goed hij is nadat een coronabesmetting hem uit de ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race hield. De Belg van Jumbo-Visma is weer terug, maar het lijkt lastig te geloven dat de conditie van de Belg goed genoeg is om al direct deze zware voorjaarsklassieker naar zijn hand te zetten. Evengoed zal niemand hem onderschatten en is hij met een quotering van 7.00 de derde favoriet. Als blijkt dat van Aert niet voor de overwinning mee kan gaan doen zal hij zich misschien wegcijferen voor teamgenoot Christian Laporte, die ook goed meekan in de klassiekers en een quotering van 17.00 heeft.

Net als van der Poel en van Aert is ook Tom Pidcock een kanshebber op eremetaal. Alle drie komen ze oorspronkelijk uit het veldrijden en zijn ze echte toppers bij het wegwielrennen gewonnen. Vorig jaar won de Brit van Ineos Grenadiers met de Brabantse Pijl al een van de belangrijke voorjaarswedstrijden, maar dit seizoen zit het met de vorm nog niet zo goed, daarom is de quotering voor een overwinning van Pidcock met 26.00 niet zo hoog. Kijk ook eens naar de sportweddenschap bonus voor eventuele verhoogde quoteringen.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Jacks Casino & Sport Nieuws