Chelsea – Manchester City voorbeschouwing Premier League 05-01-2023

Bas Hosselman
3. januari 2023

Binnen korte tijd nemen Chelsea en Manchester City het maar liefst drie keer tegen elkaar opnemen. Op donderdag treffen beide ploegen elkaar op Stamford Bridge voor de eerste wedstrijd van drie, dit keer in de Premier League.

Chelsea op beschamende negende plaats

Onder de nieuwe oefenmeester Graham Potter zit er nog weinig schot in om Chelsea terug aan de top van de Premier League te brengen. Potter nam het stokje in september over van Thomas Tuchel, maar ziet zijn ploeg terug op de negende plek. Na het WK werd er op 27 december wel met 2-0 gewonnen van Bournemouth, maar het lek is echter nog niet boven. De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar, kwam Chelsea namelijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Nottingham Forest.

De Chelsea coach maakte zich niet alleen zorgen over het vertoonde spel van de Blues, maar ook om de positie van de Londense ploeg. Ze staan momenteel namelijk zelfs onder Brentford en Fulham terwijl Brighton & Hove Chelsea met slechts een punt achterstand op de hielen zit. NU moet wel gezegd worden dat Chelsea respectievelijk één en twee wedstrijden minder gespeeld heeft dan Fulham en Chelsea. Wel is het verschil met nummer vijf Tottenham maar liefst vijf punten. Potter heeft nog een half seizoen om de schade goed te maken. Een zege op Manchester City zal daarbij enorm helpen, maar de bookmakers Nederland zien dat niet zo heel snel gebeuren. Je krijgt voor winst van de Blues in eigen huis namelijk 5.20 keer je inzet. Dat is toch al wel een teken aan de wand dat Chelsea het lastig gaat krijgen.

Manchester City laat punten liggen in achtervolging op Arsenal

Het City van Pep Guardiola begon 2023 met een achterstand van vijf punten op koploper Arsenal. Het doel was dan ook duidelijk: zo snel mogelijk de nummer één bijlopen en opnieuw gaan voor het kampioenschap. Daarom was het zo jammer dat direct de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar gelijk eindigde. Manchester City kwam op voorsprong tegen Everton door een goal van – wie anders- Erling Haaland. Toch kwam Everton terug in de wedstrijd via Demarai Gray in de 64e minuut. Waar City 16 schoten nodig had om er drie tussen de palen te krijgen en daar een keer uit te scoren, deed Everton het een stuk efficienter. Zij schoten slechts twee keer op goal en één was raak.

De achterstand op Arsenal is nu zeven punten. Waar City een relatief lastige wedstrijd heeft op bezoek bij Chelsea, nemen de Gunners het op tegen Newcastle. Om het gat niet nog groter te laten worden, mag City dus geen punten verspelen. Gelukkig zijn ze in deze wedstrijd toch wel de topfavoriet. Je krijgt voor winst van Manchester City bij Livescore Bet namelijk 1.60. Daarbij vind je bij deze bookmaker ook gelijk een Livescore Bet bonus die we hieronder uitgebreid zullen toelichten.

Livescore Bet odds bij Chelsea - Manchester City

© Livescore Bet – 03-01-2023-quoteringen kunnen veranderen

Gratis wedden op Chelsea – Manchester City

Met de Livescore Bet welkomstbonus kun je gratis wedden. Je krijgt namelijk een 100% free bet tot € 100 als nieuwe speler. De gratis weddenschap wordt gekoppeld aan je eerste weddenschap en dat houdt in dat je dus gratis kunt wedden op deze wedstrijd. Voor deze welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn en dien je je als nieuwe speler aan te melden. Dat kun je doen via de links in dit artikel.

LiveScore Bet Logo
Verlopen
Plaats € 20(+) pre-match bet-builder bet met 3.00(+) odd op Champions League en krijg € 10 free bet!
LiveScore Bet Logo
Verlopen
Plaats € 20(+) pre-match bet-builder bet met 3.00(+) odd op CL duel en krijg € 10 free bet!
LiveScore Bet Logo
Verlopen
Plaats € 25(+) single CL-bet vandaag op 1.60(+) en krijg € 10 free bet voor CL morgen! (alle klanten)

 

Over de auteur

De echte voetbalkenner bij Sportweddenschappen-bonus is Bas Hosselman. Hij is groot fan van Nederlands voetbal, zowel van PSV als van Oranje. Bas Schrijft onder andere voetbal nieuws, voorbeschouwingen en nieuws over elke bookmaker bonus.