Eintracht Frankfurt vs Rangers FC, kan Gio Schotse verrassing compleet maken?

Jeroen van Veen
17. mei 2022

Na een fantastisch seizoen in de Europa League staat Rangers FC in Sevilla in de finale. Ook Eintracht Frankfurt staat door onder andere de prachtige winst op Barcelona in de finale van het tweede Europese toernooi. Wie pakt de beker? Eintracht Frankfurt – Rangers FC in de Europa League, 18 mei 2022 om 21:00. Claim nu je Jack’s welkomstbonus en wedt op de Europa League finale.

Weg naar de Europa League finale

Met Giovanni van Bronckhorst aan het roer heeft Rangers FC een opvallende ontwikkeling doorgemaakt. De opvolger van Steven Gerrard, die de club de eerste landstitel in tien jaar schonk, had het lastig in de eigen competitie. In de Europa League stond de ploeg op de rand van uitschakeling, maar kwalificeerden ze met van Bronckhorst juist alsnog voor de knock-out fase en daarin werd het verhaal alleen nog maar beter.

Eerst werd Borussia Dortmund in Duitsland helemaal weggespeeld en ook tegen Rode Ster Belgrado en Sporting Braga had de ploeg eigenlijk altijd de overhand. Met RB Leipzig moesten ze in de halve finale opnieuw tegen een Duitse topploeg, maar na een kleine nederlaag 1-0 in Duitsland zag het er niet goed uit. Een fantastische 3-1 thuiszege betekende echter de eerste Europese finale sinds 2008, toen de ploeg verloor van Zenit Sint-Petersburg.

Eintracht Frankfurt viel vooral op door de geweldige winst op Barcelona, dat vlak daarvoor Real Madrid nog van het veld had geveegd. In Camp Nou kwamen de Duitsers met 0-3 voor en uiteindelijk was de 2-3 voldoende voor de volgende ronde.

De Schotten hebben nogal wat blessures, maar dat was tegen Leipzig ook al het geval, dus lijkt de ploeg met dezelfde elf als in de halve finale op het toneel te verschijnen. Dat betekent mogelijk opnieuw geen echte nummer negen, want Alfredo Morelos is er zeker niet bij en ook Kemar Roofe is waarschijnlijk niet op tijd fit. Bij Eintracht Frankfurt zal het gemis van Martin Hinteregger voelbaar zijn, terwijl ook Jesper Lindstrom er mogelijk niet bij is.

Gokken op de Europa League finale

Volgens de bet sites iDEAL is Eintracht Frankfurt in Sevilla de favoriet op de overwinning met een quotering van 2.35 tegen 3.15 voor Rangers FC. Dat geldt dan wel voor de reguliere speeltijd, als de wedstrijd naar verlenging gaat is dat 3.45 waard.

De bookmaker denkt ook dat Frankfurt de beker aan het einde van de avond omhoog zal houden, want bij Jack’s is de qoutering daarvoor 1.68, tegen 2.20 voor de Schotten. Wat er ook gebeurt, sinds de Uefa Cup ruim tien jaar geleden omgevormt werd tot de Europa League won er nog nooit een Duitse of een Schotse club, dus we krijgen sowieso een club uit een nieuw land als opvolger van Villarreal.

Eintracht Frankfurt Rangers odds

De vraag is verder of dit een spectaculaire finale met veel doelpunten gaat worden of dat het toch nagelbijten wordt, met weinig mooie momenten. Beide ploegen hebben in principe een positieve spelopvatting en houden er niet van om veel tijd te verspillen en over de grond te rollen, maar vallen ook niet ongebreideld aan. Pak dus je sportweddenschappen bonus en wedt op minder dan 2.5 doelpunten voor 1.93 of meer dan 2.5 doelpunten voor 1.87.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Jacks Casino & Sport Nieuws