Premier League darts in Londen, voorlaatste avond groepsfase

Jeroen van Veen
18. mei 2022

Michael van Gerwen en Jonny Clayton zijn al geplaatst voor de halve finale van het prestigieuze darts toernooi, maar daarachter is de strijd om de andere twee tickets nog volop gaande, zeker na de overwinning van Gerwyn Price vorige week. De Premier League of darts in de O2 Arena in London, 19 mei 2022 om 20:10. Claim nu je Toto welkomstbonus en wedt op ‘Mighty Mike’ van Gerwen of één van zijn concurrenten.

De Premier League loopt op zijn einde, want na deze ontmoeting in Londen staat er nog maar één speeldag op het programma. Jonny Clayton en van Gerwen zijn dus al geplaatst voor de halve finale, die in juni op het programma staat, maar daaronder zijn er nog vijf kanshebbers voor de laatste twee halvefinaleplaatsen.

Gerwyn Price – Jonny Clayton

Om 20:10 begint het toernooi met een wedstrijden tussen twee landgenoten uit Wales. Clayton is dus al geplaatst, maar voor nummer twee van de wereld Price staat alles nog op het spel. Price doet na zijn overwinning van vorige week weer helemaal mee, maar tot nog toe speelt hij een zeer matige Premier League. Met twee punten achterstand op de belangrijke vierde plek heeft hij alles echter weer in eigen hand. Voor deze wedstrijd waar er voor Clayton eigenlijk niet veel meer op het spel staat is er dan ook geen duidelijke favoriet.

Voor een overwinning van Price krijg je bij Toto 1.89, maar de 1.92 van Clayton zit daar vlak bij in de buurt. Kijk hier voor je gratis bet op deze Premier League of Darts in Londen.

Michael Smith – Michael van Gerwen

‘Mighty Mike’ is dus ook al geplaatst voor het finaletoernooi, maar voor Michael Smith is dit de laatste kans. Hij moet waarschijnlijk deze speelronde winnen om überhaupt nog een kans te maken en als hij deze wedstrijd verliest, is hij zeker klaar.

Premier League darts odds

Van Gerwen is echter in vorm, op de Europese toer won hij al een aantal toernooien en ook in de Premier League presteert hij de laatste weken prima, dus is hij de favoriet voor de overwinning. Net zoals voor Clayton staat er voor van Gerwen niet echt iets meer op het spel, maar dat maakt voor de bookmakers niet uit, want voor een overwinning van de Nederlander krijg je 1.55 en een zege van Smith is 2.46 waard.

James Wade – Peter Wright

Van de overige kanshebbers staat James Wade er het best voor, maar de Engelsman moest de laatste ontmoeting vanwege gezondheidsproblemen missen en het is nog maar de vraag of en in welke staat hij er deze keer bij is. Hij speelt tegen de nummer één van de wereld, Peter Wright.

De Schot leek het finaletoernooi met gemak te gaan halen, maar de vorm is volledig weg. De laatste drie speelronden werd hij al direct uitgeschakeld en ook op de Europese toer speelt hij de laatste weken dramatisch en dus is de verwachting voor beide heren laag. Één overwinning van Wade (2.12) is genoeg om zich voor de finale te plaatsen, terwijl het bij een overwinning van Wright (1.73) zomaar weer heel spannend kan worden om die laatste plekken.

Joe Cullen – Gary Anderson

Anderson (2.24) is de enige darter die al uitgeschakeld is. De Schot heeft ook wat problemen met zijn gezondheid gehad, maar miste ook gewoon de vorm om mee te doen voor de prijzen. Cullen (1.66) doet het een stuk beter, maar heeft een resultaat hard nodig om in de race te blijven voor een halvefinaleplaats. Pak je bookmaker bonus en wedt op de Premier League of darts.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Toto Nieuws