Play-offs voor Europees voetbal, AZ – Heerenveen en Vitesse – Utrecht

Jeroen van Veen
21. mei 2022

# AD Het reguliere seizoen is pas net afgelopen. Er staan echter nog wat toetjes op het programma zoals de promotie/degradatieplay-offs, maar ook de play-offs om een ticket in de Conference League van volgend jaar. SC Heerenveen en FC Utrecht staan er na de eerste wedstrijd het beste voor. AZ – SC Heerenveen en Vitesse – FC Utrecht in de Eredivisie, 22 mei 2022. Claim je Bet365 bonus en wedt op de play-offs om Europees voetbal.

AZ – SC Heerenveen

De eerste wedstrijd tussen Heerenveen en AZ werd op het laatste moment nog gewonnen door de Friezen. Na een saaie eerste helft nam Heerenveen een voorsprong door een doelpunt van Sydney van Hooijdonk, maar AZ draaide het om en leek er met de overwinning vandoor te gaan. Twee doelpunten in de laatste vijf minuten zorgden er echter voor dat Heerenveen er nog helemaal in zit. Wie is dan de favoriet bij de bookmakers Nederland?

AZ de duidelijke favoriet om in ieder geval de wedstrijd te winnen met een quotering van 1.44, maar de Alkmaarders zagen er in de eerste wedstrijd niet heel goed uit en het seizoen lijkt wat te lang voor de ploeg van coach Pascal Jansen. AZ is namelijk al vijf wedstrijden zonder overwinning en liep daarmee directe plaatsing voor Europees voetbal mis. Zowel AZ als SC Heerenveen lijkt met een complete groep naar deze wedstrijd toe te werken en bij Heerenveen lijkt vooral Zweedse aanvaller Amin Sarr een echte plaag voor de tegenstanders.

Vitesse – FC Utrecht

De andere wedstrijd lijkt al wel bijna beslist, maar daar zal Vitesse ongetwijfeld anders over denken. In de eerste wedstrijd liet Utrecht de Arnhemmers bij vlagen alle hoeken van het veld zien en dat was nodig na de matige finish van het seizoen. De kansloze 3-0 nederlaag tegen Willem II was hard aangekomen en van de laatste tien competitiewedstrijden was er maar één gewonnen. Vitesse, dat zelf ook geen goede tweede seizoenshelft gedraaid heeft, bleek echter een gewillige tegenstander. Utrecht kwam snel op 2-0, was Vitesse met goed spel de baas en won uiteindelijk met 3-1 waardoor het als duidelijke favoriet voor een finaleplaats de tweede wedstrijd in gaat.

In Arnhem is de thuisploeg de lichte favoriet om de wedstrijd te winnen, met een quotering van 2.25, tegen 3.00 voor FC Utrecht, maar een overwinning alleen zal niet altijd genoeg zijn om door te stoten naar de finale van de tweestrijd. Vitesse moet namelijk minimaal twee keer meer scoren en dat zal nog een hele opgave worden.

Vitesse - Utrecht odds
Bet365 screenshot 21 mei 2022, odds onderhevig aan verandering

Vitesse mist vooral in de verdediging nogal wat spelers, want Jacob Rasmussen, Maximillian Wittek en Dominik Oroz lijken er opnieuw niet bij te zijn, maar een andere speler kreeg wel een flinke opsteker, want club topscorer Lois Openda werd voor het eerst opgeroepen voor het nationale elftal van België. Bij Utrecht kunnen keeper Fabian de Keijzer, Tommy St Jago en Bart Ramselaar nog steeds niet meedoen, maar de spelers die donderdag nog veel te sterk waren voor Vitesse lijken allemaal gewoon aan de aftrap te kunnen verschijnen, dus vind je iDEAL bookmakers en wedt op de Eredivisie play-offs.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Bet365 Nieuws