AS Roma vs Feyenoord – Voorbeschouwing en odds boost van 50!

Jeroen van Veen
21. mei 2022

Feyenoord staat in de finale van de allereerste editie van de Conference League en neemt het in het kleine nationale stadion van Albanië op tegen het AS Roma van José Mourinho. AS Roma – Feyenoord in de finale van de Conference League, woensdag 25 mei 2022 om 21:00. Claim nu je BetCity odds boost voor nieuwe spelers en krijg maar liefst 50 keer je inzet terug!
AS Roma - Feyenoord odds boost

Wedden bij BetCity

Weg naar Conference League finale Feyenoord

Het Europese seizoen van Feyenoord is een waar succesverhaal geworden, maar daar zag het er zeker in het begin niet naar uit. De tweede voorronde van de Conference League tegen FC Drita werd nog voor de start van de Eredivisie gespeeld. Arne Slot was pas net begonnen en het gebrek aan automatismen was duidelijk. De kleine Kosovaarse club hield Feyenoord in eigen huis op 0-0 en kwam in de Kuip zelfs met 1-2 voor. Nieuwkomer Guus Til werd echter de man van de wedstrijd met drie doelpunten bij de moeizame 3-2 overwinning.

Vanaf dat moment kreeg Slot het aan het draaien bij de Rotterdammers, de derde en laatste voorronde werden met groot gemak gewonnen en ook de groepsfase met Slavia Praag, Union Berlin en Maccabi Haifa leverde verrassend genoeg geen problemen op. Union Berlin, dat in Duitsland het hele seizoen al in de subtop meedraait, werd twee keer gedecideerd aan de kant geschoven en dus ging Feyenoord als groepswinnaar direct door naar de achtste finale.

Partizan Belgrado was in die achtste finale geen tegenstand voor de Rotterdammers (8-3 over twee wedstrijden) en dus kwam er in de kwartfinale een nieuwe ontmoeting met Slavia Praag uit de koker rollen. In Rotterdam had Feyenoord het zichtbaar lastig. Het was keeper Justin Bijlow toen al kwijt met een blessure en sloot die wedstrijd uiteindelijk met 2-2 af. In Tsjechië werd er wel gewonnen, waardoor Feyenoord in de halve finale tegenover Olympique Marseille stond. Er werd door velen uitgekeken, maar ook gevreesd voor de wedstrijd tegen de Fransen, want beide supportersgroepen staan bekend om hun passie en intensiteit, die nog wel eens uit de hand wil lopen.

De passie won het echter en dus kwamen er in fantastische atmosfeer twee spannende wedstrijden uit, de eerste met veel fouten en doelpunten, bij de 3-2 overwinning van Feyenoord. De tweede wedstrijd was terughoudend, billenknijpen, volhouden en bleef uiteindelijk zonder doelpunten. Dat was echter voldoende om zich 20 jaar na de gewonnen UEFA-cup finale weer eens voor een Europese finale te plaatsen.  Cyriel Dessers is al het hele toernooi belangrijk voor de Rotterdammers. Tegen Marseille scoorde hij twee keer en De Belg is toernooitopscorer met 10 doelpunten, één meer dan Tammy Abraham die bij tegenstander AS Roma actief is.

Weg naar de Conference League finale AS Roma

In die finale staat het tegenover het AS Roma van José Mourinho. De Romeinen hadden een grotendeels vloeiend verloop van het toernooi, dat even onderbroken werd door de beschamende 6-1 nederlaag tegen FK Bodo/Glimt, later de bedwingers van AZ.

Roma speelde veelal met de reserves, maar de manier waarop ze in het Noorden van Noorwegen weggespeeld werden was verontrustend. Het in Europa goed presterende Vitesse werd in de achtste finale nipt uitgeschakeld en toen kwam er opnieuw een ontmoeting met de Noren uit de koker rollen. De gemoederen tussen de trainers van beide clubs liepen bij de 2-1 nederlaag in Noorwegen hoog op, maar uiteindelijk besliste AS Roma het tweeluik in eigen huis met een 4-0 overwinning. Leicester City moest er in de halve finale aan geloven waardoor AS Roma voor het eerst sinds 1991 weer eens in een Europese finale staat.

In tegenstelling tot Feyenoord (Europacup 1 en wereldbeker 1970 en UEFA-cup 1974, 2002), heeft AS Roma nog nooit een Europees clubtoernooi gewonnen en dus kan Roma behalve de eerste Conference League ooit ook de eerste Europese prijs ooit winnen.

Wedden op AS Roma – Feyenoord

De betting sites Nederland vinden AS Roma de lichte favoriet voor de overwinning met een quotering van 2.35. Dat betekent echter niet dat je niet op Feyenoord zou moeten wedden. Sterker nog, BetCity heeft een aanbieding dat je als nieuwe speler je inzet met een overwinning van Feyenoord liefst 50 keer terug kan krijgen en dat is nogal wat. Je bent wel aan een maximale inzet van 1 euro gebonden en er zitten nog wat andere voorwaarden aan, maar het is evengoed een fantastische aanbieding.

Als je de nieuwe spelers bonus niet kan claimen is de quotering voor Feyenoord wat lager, want met 3.00 is de club de lichte underdog voor deze finale in Tirana. Feyenoord heeft nog wel wat twijfelgevallen in de aanloop naar deze finale, want de ploeg heeft door de vele wedstrijden hier en daar wat lichte blessures. Dat is bijvoorbeeld het geval voor Tyrell Malacia. De linksback is één van de revelaties van het seizoen, maar heeft wat spanning op zijn hamstring staan. Orkun Kokcu miste de laatste wedstrijd van het seizoen door een blessure en ook Luis Sinisterra was niet 100% fit, maar ze lijken allemaal gewoon aan de aftrap te kunnen staan.

AS Roma - Feyenoord odds

Justin Bijlow is mogelijk ook weer terug voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Voor de keeper van het Nederlands elftal leek het seizoen voorbij toen hij in maart een voetoperatie onderging, maar hij traint weer volledig mee en staat mogelijk aan de aftrap in Tirana. Dat kan de ploeg een flinke boost geven, want vervanger Ofir Marciano wisselt tot nog toe prima wedstrijden af met hele matige vertoningen. Als Bijlow begint is de kans op tegendoelpunten ook kleiner en daar kun je op inzetten. Voor minder dan 2.5 doelpunten krijg je bijvoorbeeld een quotering van 1.92. Denk je dat er wel meer dan 2.5 doelpunten gescoord wordt, dan krijg je daar een quotering van 1.88 voor.

AS Roma lijkt wel zo goed als compleet, Henrik Mkhitaryan is met een race tegen de klok bezig om deze finale te halen, maar voor de rest heeft Mourinho de beschikking over zijn volledige ploeg.

Zowel Abraham als Dessers zullen stiekem ook in de topscorerstitel geïnteresseerd zijn, hoewel het ongetwijfeld niet de eerste prioriteit is, zullen de quoteringen voor een doelpunt van de twee spitsen interessant zijn. Een goal van de spits van AS Roma komt met een quotering van 3.00, terwijl die van Dessers daar met 3.30 net boven ligt. Interessant genoeg is de quotering van Bryan Linssen met 3.10 lager, maar het lijkt erop dat hij niet in de basis start.

Maak deze wedstrijd dus nog spannender en zet wat geld in op jouw favoriet voor de overwinning!

Wedden bij BetCity

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.