Degradatiestrijd Eredivisie, Willem II, Sparta, Fortuna of Heracles?

Jeroen van Veen
14. mei 2022

# Ad Waar bovenin vrijwel alles al beslist is, is de strijd tegen degradatie nog open. Er zijn in deze laatste speelronde nog drie wedstrijden van belang voor degradatie. Willem II – FC Utrecht, Heracles – Sparta Rotterdam en NEC – Fortuna Sittard. Alle wedstrijden in deze laatste speelronde van de Eredivisie zijn op zondag 15 mei 2022 om 14:30. Pik nu je Bet365 welkomstbonus op en wedt op wie er naar de Eerste divisie degradeert.

Voor PEC Zwolle viel op woensdag al het doek, na een 2-0 nederlaag bij concurrent Sparta, maar de strijd om de veilige 15e plaats ligt verder nog open. Op dit moment staat Willem II er het slechtste voor met 30 punten. De Tilburgers staan daarmee op de 17e plaats, wat rechtstreekse degradatie betekent. Twee punten daarboven staan Sparta en Fortuna Sittard, die er allebei nog direct uit kunnen, maar met een 16e plaats vooral om de nacompetitie strijden en Heracles Almelo is de andere overgebleven kandidaat, met 34 punten.

Bij Bet365 leidt het tot odds van 1.12 bij een degradatie van Willem II, 2.37 als Fortuna afdaalt en 4.00 als Sparta eruit gaat. De bookmaker verwacht niet dat Heracles degradeert getuige de quotering van 17.00. Bij je bet sites iDEAL vind je allerlei weddenschappen rondom de degradatiestrijd.

Degradatie Eredivisie odds
© Bet365 – screenshot 13/05/2022: odds onderhevig aan verandering.

Heracles Almelo – Sparta Rotterdam

Voor Heracles is de opdracht simpel, in eigen huis is een zege op Sparta voldoende om hun verblijf in de Eredivisie te verlengen, maar bij een nederlaag wipt Sparta er sowieso overheen en kan ook Fortuna er nog voorbij met een overwinning op NEC en dan moeten de Almeloërs nacompetitie spelen.  Dat zou hard aankomen in Almelo, want de ploeg leek een paar weken geleden al veilig te zijn. De goede vorm van de andere kandidaten heeft ze echter weer binnen schootsafstand gebracht.

Heracles pakt zijn punten vooral op het kunstgras in Almelo, maar ook Sparta speelt zijn thuiswedstrijden op kunstgras en dus is dat voordeel al een stuk minder. Sparta is al weken in fantastische vorm, met Maurice Steijn als vervanger van de opgestapte Henk Fraser pakte de ploeg zeven van de mogelijke negen punten en heeft het een langer verblijf in de Eredivisie in eigen hand. Een overwinning van Heracles is 2.37 waard, tegen 3.00 voor Sparta.

NEC – Fortuna Sittard

Voor Fortuna Sittard is de opdracht ook simpel, een overwinning is voldoende om erin te blijven. De bezoekers kunnen tegen NEC, dat zich nog voor de play-offs kan plaatsen, weer beschikken over Ralf Seuntjens en Zian Flemming, die woensdag nog geschorst waren. De twee aanvallers behoren tot de belangrijkste spelers in Sittard en dus lijkt ook Fortuna nog een kans op handhaving hebben. Een overwinning van Fortuna levert je 2.90 op, tegen 2.15 voor een overwinning van de thuisploeg.

Willem II – FC Utrecht

Voor Willem II is de opdracht zonder twijfel het lastigst. De Tilburgers hebben alleen bij een overwinning nog een kans op overleving, maar moeten dan hopen dat Fortuna niet wint en/of Sparta geen gelijkspel behaalt. FC Utrecht heeft niet echt iets belangrijks om voor te spelen, maar kan met een overwinning nog thuisvoordeel in de play-offs bereiken. Het belangrijkste voor Utrecht is echter fit blijven en dus is Willem II nog niet kansloos. De quotering voor een overwinning van Willem II is 2.15 tegen 3.00 voor Utrecht. Kijk voor een gratis weddenschap op de degradatiekandidaten.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Bet365 Nieuws