Vitesse vs Ajax, laatste wedstrijd kampioen Ten Hag

Jeroen van Veen
14. mei 2022

Met de 5-0 thuiszege op SC Heerenveen kon het feest in Amsterdam losbarsten, want Ajax werd voor de 36ste keer kampioen van Nederland. In deze laatste wedstrijd van het seizoen staat er voor de kampioen dus niet echt iets op het spel. Datzelfde geldt min of meer voor Vitesse, dat al zeker is van de play-offs. Vitesse – Ajax in de Eredivisie, 15 mei 2022 om 14:30. Claim je BetCity odds boost en wedt op deze laatste wedstrijd van Ten Hag bij Ajax.

Trainerswissel bij Ajax

De succesvolle coach die drie keer kampioen werd met Ajax en de club ook in Europa weer helemaal op de kaart zette met een halve finale Champions League en een CL groepsfase zonder puntverlies vertrekt na dit seizoen naar Manchester United. Ajax weet al wie er volgend jaar voor de groep staat, want het bevestigde deze week dat Alfred Schreuder de opvolger wordt. Schreuder was al eens assistent bij Ajax onder Ten Hag, maar vertrok om op eigen benen te gaan staan.

Voor Vitesse is het seizoen zeker nog niet klaar, maar toch staat er ook voor hun niet echt iets op het spel in deze wedstrijd. De club die nog in de achtste finale van de Conference League stond, plaatste zich al voor de play-offs en weet dat het daarin tegenover FC Utrecht staat. Als Utrecht in de laatste wedstrijd drie punten pakt, wipt het bij een nederlaag van Vitesse echter over de Arnhemmers heen en dat zou betekenen dat Utrecht de tweestrijd in eigen huis mag afsluiten in plaats van andersom.

Ajax heeft waarschijnlijk flink gefeest na de titel en de spelers met kleine pijntjes zullen deze wedstrijd niet meer binnen de lijnen komen. Dat geldt zeker voor Lisandro Martínez, Ryan Gravenberch, Antony en Perr Schuurs, maar mogelijk staan er nog een aantal vaste krachten naast, terwijl het belangrijkste voor Vitesse is om blessures te voorkomen in aanloop naar de play-offs voor Europees voetbal.

Wedden bij BetCity

Gokken op Ajax – Vitesse op de laatste speeldag van de Eredivisie 2021/22

Bij de Nederlandse bookmakers is Ajax ondanks de feestjes en de ontbrekende spelers toch gewoon de duidelijke favoriet voor de overwinning in deze wedstrijd. Voor een overwinning van de kampioen krijg je namelijk een quotering van 1.44 aangeboden, terwijl die voor een overwinning van de thuisploeg op 6.75 ligt.

Vitesse - Ajax odds

Het kan natuurlijk zijn dat Ajax en Vitesse het lekker rustig aan doen, en zeker voor de thuisploeg lijkt dat een interessante optie, maar het ligt ook voor de hand dat Ajax er nog een galawedstrijd van wil maken en toch gewoon lekker gaat aanvallen. Ze staan immers op 96 doelpunten en de grens van 100 goals in een seizoen klinkt aanlokkelijk. Wordt dat een voorbode voor veel doelpunten? Voor meer dan 2.5 doelpunten krijg je bij BetCity nog een wat matige quotering van 1.42, maar dat loopt al op naar 2.12 voor meer dan 3.5 doelpunten en 3.50 voor meer dan 4.5 doelpunten.

Ajax heeft dit seizoen in 33 wedstrijden liefst 10 keer met 5-0 gewonnen, en dat is dus met afstand de meest voorkomende uitslag geweest, denk je dat ze dat weer doen, kun je daar 29.00 voor krijgen, dus zoek je iDEAL bookmakers en wedt op deze wedstrijd.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.