FC Twente vs PSV, blijft PSV in pole position Eredivisie?

Jeroen van Veen
2. september 2022

Na de teleurstelling van het mislopen van de Champions League was het even de vraag hoe PSV zich zou herstellen, maar de 1-6 en 7-1 overwinningen die volgden spreken boekdelen, PSV is in topvorm. Het krijgt met FC Twente dit weekend echter een aanzienlijk sterkere tegenstander. Blijft de ploeg opnieuw zonder puntverlies? FC Twente – PSV in de Eredivisie, 3 september 2022 om 18:45. Pak je Toto sportsbook bonus en wed op de Eredivisie.

Europese teleurstellingen PSV en FC Twente

Het mislopen van de Champions League was een behoorlijke teleurstelling voor PSV, dat verder mag in de Europa League, maar het bleef er niet lang in hangen. Wedstrijden tegen Excelsior en FC Volendam werden met grote cijfers gewonnen en het grootste nieuws is misschien wel dat Cody Gakpo nog steeds bij PSV speelt. De vleugelaanvaller was nadrukkelijk op zoek naar een transfer, leek bij Leeds United en Southampton terecht te kunnen, maar bleef uiteindelijk gewoon bij PSV, waardoor hij tegen FC Twente weer een belangrijke rol kan spelen.

Ook FC Twente verloor in de laatste voorronde van een Europees toernooi, maar in het geval van de Tukkers ging dat om de Conference League, waardoor ze dit seizoen verder geen Europees voetbal meer spelen. Twente had het niet getroffen met een loting tegen Fiorentina, en de Italianen bleken net te sterk. Waar PSV daarna twee keer won, moest het Twente het juist verrassend afleggen tegen FC Volendam en die wedstrijd kreeg nog een staartje.

Virgil Misidjan verloor zijn basisplaats voor die wedstrijd, kwam er pas in de 70ste minuut in en was zo boos over zijn reservebeurt dat hij vrijwel niets deed. Dat viel niet in goede aarde bij trainer Ron Jans die de vleugelspeler voorlopig uit de selectie zette. Zonder Misidjan won Twente een paar dagen later met groot gemak van Excelsior. Behalve Misidjan lijken zowel Twente als PSV de beschikking te hebben over dezelfde spelers als vorige week. Dat betekent voor PSV dat de ploeg opnieuw zonder Luuk de Jong moet aantreden vanwege een spierblessure. PSV nam daarnaast ook afscheid van de teleurstellende spits Carlos Vinicius, waardoor de spoeling voorin dun is. Het speelde de afgelopen wedstrijden met onder andere Xavi Simons als valse spits en de jongeling overtuigd.

Simons scoorde al zes keer in vier competitiewedstrijden en lijkt de revelatie van PSV tot nog toe. Daar moet wel bij worden gezegd dat de tegenstand in de eigen competitie erg matig is geweest.

Gokken op FC Twente vs PSV

Bij de Nederlandse bookmakers zijn de bezoekers dan ook de favoriet voor de overwinning met bij Toto een quotering van 1.95, tegen een quotering van 3.65 voor de thuisploeg. Het Twente van Ron Jans wordt dus als een geduchte tegenstander gezien voor de Eindhovenaren en dat lijkt terecht.

FC Twente PSV odds

PSV heeft al 22 keer gescoord in de eerste vier wedstrijden, maar FC Twente staat er juist om bekend om de organisatie verdedigend erg goed op orde te hebben en kreeg pas één doelpunt tegen, dus het wordt een clash van stijlen. Toto denkt dat de kans op doelpunten dit keer wel aanzienlijk is met een quotering van 1.51 voor meer dan 2.5 doelpunten en 2.23 voor meer dan 3.5 doelpunten bij de iDEAL bookmakers.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Toto Nieuws