Ajax vs SC Cambuur, houdt Ajax 100% score?

Jeroen van Veen
2. september 2022

# Ad In de vijfde speelronde van de Eredivisie neemt Ajax het op tegen SC Cambuur. Vorig seizoen werd deze wedstrijd een monsterscore toen Ajax het Cambuur van trainer Henk de Jong met 9-0 terug naar Friesland stuurde. Wordt het deze keer een spannendere uitvoering? Ajax – SC Cambuur in de Eredivisie, 3 september 2022 om 16:30. Pak je Bet365 bonus en wed op Ajax of Cambuur.

Ajax medekoploper, Cambuur middenmoter

Ajax staat na vier wedstrijden zonder puntverlies gedeeld bovenaan. Ook PSV verspeelde nog geen enkel punt en die ploeg leidt de dans op basis van een beter doelsaldo. Ajax lijkt dit weekend echter tegen een aanzienlijk makkelijkere tegenstander aan te treden, want PSV speelt de lastige wedstrijd tegen FC Twente. Vorig seizoen rekende Ajax dat op dat moment in een absolute supervorm verkeerde, nog gedecideerd af met de ploeg uit Leeuwarden.

De Jong had aangegeven zijn doorgaans aanvallende speelstijl niet te veranderen voor een bezoek aan Ajax en hield woord, maar dat werd keihard afgestraft door de Amsterdammers die met acht verschillende doelpuntenmakers over SC Cambuur heen wervelden. Ook nu lijkt de trainer niet van plan zijn speelstijl aan te passen aan die van de Amsterdammers en dit keer lijkt dat begrijpelijker.

Ajax wervelt in het begin van dit seizoen namelijk niet zo als vorig jaar. De ploeg verloor al een flink aantal basisspelers en zag deze week ook Antony nog bij Manchester United tekenen. De verdediging die aardig wat wijzigingen heeft ondergaan lijkt nog niet zo stabiel en daar zou Cambuur van kunnen profiteren.

Cambuur speelt dit seizoen namelijk weer heel aardig. In eigen huis stond het twee keer ongelukkig zonder punten, maar buitenshuis werden al vier punten behaald en het spel van de ploeg is prima. Jamie Jacobs is er vanwege een schorsing niet bij, maar bij Ajax zijn er twijfels over Daley Blind en Devyne Rensch vanwege blessure en over Edson Alvarez. De Mexicaan kwam de laatste dagen niet op de training om een transfer te forceren, maar hij mocht niet weg en zal daar teleurgesteld over zijn.

Wedden op Ajax vs SC Cambuur

Bij de sportsbook Nederland geven ze niets om de kansen van SC Cambuur op een resultaat in deze wedstrijd. Waarschijnlijk gesteund door de oorwassing van vorig jaar geeft Bet365 een quotering van 23.00 voor een overwinning van Cambuur, tegen 1.10 voor een overwinning van de thuisploeg.

Het zou ook mooi zijn om op een betting exchange Nederland in te zetten. Een betting exchange werkt net iets anders dan een bookmaker, want je zet daarmee niet tegen de bookmaker in, maar tegen de rest van de wedders. Vanwege de populariteit van Ajax zou het dan kunnen lonen om op Cambuur in te zetten voor een hogere quotering.

Ajax Cambuur odds
© Bet365 – screenshot 02/09/2022: odds onderhevig aan verandering.

Vorig seizoen werd het een doelpuntenfestijn en de verwachting is dat er dit keer opnieuw veel doelpunten vallen. Trainer Henk de Jong zal weer willen aanvallen en zo de zwakke plekken van Ajax uitbuiten en dat kan doelpunten aan beide kanten opleveren. Voor meer dan 3.5 doelpunten is er bijvoorbeeld een extreem lage quotering van 1.44 en die loopt op naar 2.00 voor meer dan 4.5 doelpunten.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Bet365 Nieuws