Weet Verstappen ook in Saoedie Arabië te winnen?

Sander Cement
18. maart 2023

De coureurs rijden dit weekend over het asfalt van het Jeddag Corniche Circuit in Saoedi-Arabië. Max Verstappen won de eerste race van het seizoen in Bahrein en Nyck de Vries eindigde daar als 14e. Voor de nieuweling is er dus nog genoeg ruimte om beter te presteren.

Wed 10 euro en krijg 5 euro cadeau!

Wedden bij Toto maakt dit raceweekend nog beter. Bij Sportsbook TOTO kunnen bestaande klanten namelijk profiteren van een gratis weddenschap, dus maakt dat het nog leuker om toe te leven naar het tweede raceweekend van het jaar. Wat moet je doen? Log in bij TOTO, zoek een mooie quotering uit en zet € 10 in op de Formule 1. Dat moet een quotering zijn van minimaal 1.50. Vervolgens ontvang je een gratis weddenschap ter waarde van € 5! Hier moet je dus zijn als het gaat om bet sites Nederland. We zetten de belangrijkste voorwaarden om te profiteren van de gratis bet ter waarde van €5.

  • Je kan meerdere weddenschappen combineren
  • Wed op evenementen van vóór 28 mei
  • Je ontvangt de €5 free bet slechts één keer
  • Als je een cashout doet, dan vervalt de gratis weddenschap
  • De gratis weddenschap is een week geldig
  • Zet €10 in op een minimale F1-quotering van 1.50

Formule 1 Toto


 

Voorbeschouwing Grand Prik Saodie Arabië

Max Verstappen won vorig jaar de race in Saoedi-Arabië en is favoriet om de race ook dit jaar te winnen. Verstappen voelt zich als een vis in het water op deze baan en het is een circuit waar je als coureur tijdens de race veel plaatsen kunt goedmaken. Het snelle stratencircuit van dit weekend ligt aan de Corniche, een 30 km lang kustgebied van de oude Saoedische stad Jeddah. De baan is 6,175 km lang en heeft 27 bochten. Het is pas de derde keer dat het circus afreist naar dit circuit. De eerste keer, in 2021, won Lewis Hamilton.

Aangeslagen Verstappen toch favoriet tijdens GP Saoedi Arabië

Vorig jaar was de schrik groot toen er tijdens de race een raket insloeg, niet ver van het circuit. Bijna alle coureurs wilden daar dit jaar liever niet over praten, behalve Lewis Hamilton. De meervoudig wereldkampioen gaf aan niet gelukkig te zijn om in het land te moeten racen, al voegde hij er wel aan toe dat het niks zou oplossen om niet in actie te komen. Ook ging de Engelsman in op de achterstand van de Mercedes-auto ten opzicht van Red Bull. Volgens hem is zijn auto anderhalve seconde langzamer per ronde dan de auto van Max Verstappen.

Verstappen kende geen makkelijke voorbereiding op dit raceweekend. De Nederlander was een paar dagen ziek en kwam daardoor een dag later naar het circuit. Het ging volgens Red Bull om een buikgriep. Hij heeft zelf aangegeven dat hij zich al een stuk beter voelt. Hij is ook fit genoeg om in actie komen tijdens de trainingen.
Max Verstappen heeft waarschijnlijk weinig te vrezen van Charles Leclerc. De Monegask moet de limiet van twee control electronics na één raceweekend al overschrijden. Dat betekent een gridstart voor de talentvolle coureur. Als je wil wedden op Formule 1 is het dus verstandig om de kansen van Leclerc niet al te hoog in te schatten.

De Vries gaat voor stunt in Saoedi Arabië

Nyck de Vries eindigde tijdens de eerste race op een 14e plaats en weet dat aan een niet gemaakte pitstop tijdens de virtuele safetycar. Hij hoopt dat AlphaTauri en hij hebben geleerd van die fout. Dat uitte hij direct na afloop van de eerste race: “Ik ben er heilig van overtuigd dat het beter was geweest om beide wagens naar binnen te halen. We hebben ook bewijs dat dat veel beter zou zijn zijn geweest. Maar zo leren we elke dag bij. We vormen een team en hebben die beslissing destijds met elkaar genomen. Het is nu belangrijk dat we als team hiervan leren en begrijpen waarom we op dat moment anders tegen de situatie aankeken dan de concurrentie”.

Voor de race van dit weekend heeft hij advies ingewonnen bij landgenoot Verstappen, die al wel op dit circuit reed en zelfs won. “We hebben wel wat berichten naar elkaar gestuurd”, gaf De Vries aan bij een persmoment. “Dat ging over zijn kwalificatierondje uit 2021. Dat was een enorm indrukwekkend rondje. Ik was ervan onder de indruk. Ik heb het nog eens teruggekeken en je kon van buitenaf zien hoe agressief en aanvallend hij daar reed.”
De Nederlander heeft zich dus goed voorbereid op zijn tweede race van het seizoen. Wellicht is het genoeg om een betere uitslag neer te zetten dan de veertiende plek van enkele weken geleden.
Ook niet onbelangrijk zijn de tijden waarop het geweld losbarst dit weekend. De derde vrije training zie je van 14:30-15:30 uur op zaterdag. De kwalificatie begint om 18:00 uur. Zondag kun je met het bord op schoot genieten van de race: de lichten gaan rond 18:00 uur op groen. Genoeg reden om gratis wedden te doen!
 

Over de auteur

Sander Cement kent als geen ander alle Nederlandse bookmakers. Hij is altijd op de hoogte van alle bonussen en al het laatste nieuws en ontwikkelingen rondom de Nederlandse bookies. Hij schrijft hier dan ook met veel passie over bij sportweddenschappen-bonus.com.

Toto Nieuws