GP van Azerbeidzjan, pakt Verstappen vijfde overwinning seizoen?

Jeroen van Veen
11. juni 2022

In deze achtste GP van het jaar lijkt het opnieuw een strijd te worden tussen Max Verstappen en Charles Leclerc. Waar de Ferrari wat sneller lijkt in een losse ronde, doet Verstappen’s Red Bull tijdens de race waarschijnlijk niets onder voor de Monegask. De Grand Prix van Azerbeidzjan, zondag 12 juni 2022 om 13:00. Claim je Jack’s bonus en wedt op succes voor de Nederlander.

Twee weken geleden in Monaco pakte Verstappen’s teamgenoot Sergio Perez zijn eerste GP-zege van het seizoen voor Carlos Sainz en daarachter liep Verstappen uit op titelrivaal Leclerc. Het was een onverwacht succes voor de Red Bull’s, die het hele weekend langzamer waren dan de Ferrari’s. Met wat hulp van de regen en een sublieme strategie eindigden ze toch boven hun directe concurrenten.

Baan ligt Red Bull goed

Dit weekend ziet het er ook weer rooskleurig uit voor Red Bull, in de vrije trainingen lag het nog heel dicht bij elkaar, maar deze baan met lange rechte stukken ligt de Red Bull gewoon beter dan die in Monaco. Toch is de verwachtingen dat het dicht bij elkaar zal liggen in Azerbeidzjan. De Red Bull’s kunnen de hoge snelheid goed aan, terwijl de Ferrari’s wat strakker door de bochten lijken te gaan.

Of Mercedes verder kan bouwen op de kleine succesjes van de laatste weken is ook een interessante vraag. In de laatste GP’s was het zogenaamde porpoising, het trillen van de auto, al een stuk minder en de ploeg heeft met zevenvoudig kampioen Lewis Hamilton natuurlijk een van de beste coureurs onder contract staan. Het is echter teamgenoot George Russell die het dit seizoen veel beter doet. Russell is de meest constante coureur in de Formule 1 op dit moment, want hij is als enige nog elke race in de top vijf geëindigd. Het is wachten op de uitschieter richting het tweede of zelfs het hoogste treetje van het podium.

Verstappen favoriet voor GP-overwinning en WK-titel

De kans op een overwinning van één van de Mercedessen is echter gewoon laag, zeker op deze baan in Bakoe, die niet echt geschikt is voor de auto van de Duitse fabrikant. Voor een overwinning van Russell krijg je namelijk een quotering van 34.00 en die van 41.00 voor Hamilton is nóg lager.

De top vier van kanshebbers bestaat net als de afgelopen weken opnieuw uit de twee Red Bull’s en de twee Ferrari’s. Max Verstappen wordt als favoriet gezien met een quotering van 2.25 en op gepaste afstand daarachter staat Leclerc met een quotering van 2.75. Na zijn overwinning van vorige week wordt ook Perez een kans op succes toegedicht met 5.00, maar Sainz is met een quotering van 17.00 slechts een outsider. Bij Jack’s krijg je ook regelmatig free bets voor het wedden op sport.

GP Azerbeidzjan odds

Met een voorsprong van negen punten op Leclerc is Verstappen de grote favoriet voor het de WK-titel. Het wordt de laatste weken vooral duidelijk dat de Nederlander een stuk meer ervaring heeft dan zijn rivaal van Ferrari en dat lijkt tot nog toe de doorslag te geven in het kampioenschap.

Bij de Nederlandse bookmakers is Verstappen daarom ook de grote favoriet voor het wereldkampioenschap met een quotering van 1.72, ruim voor Leclerc met 2.60 en Perez, die vijftien punten van de leiding staat, staat daarachter met een quotering van 9.00.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Jacks Casino & Sport Nieuws