Nederland vs Wales, laatste wedstrijd voor de vakantie

Jeroen van Veen
13. juni 2022

Na de 2-2 in de thuiswedstrijd tegen Polen staat het Nederlands Elftal weer even met beide benen op de grond, maar toch staat de ploeg er nog goed voor in de strijd om het finaletoernooi van de Nations League, kan Nederland tegen Wales een nieuwe stap zetten? Nederland – Wales in de Nations League, 14 juni 2022 om 20:45. Claim je Circus bonus voor nieuwe spelers en krijg liefst 10 keer je inzet terug voor een overwinning van Oranje!

Minder dan een week na de vorige editie van deze wedstrijd staan Nederland en Wales opnieuw tegenover elkaar en ditmaal wordt het in de Kuip gespeeld. Vorige week traden beide elftallen met veel reserves aan, Nederland had zelfs 11 nieuwe namen aan de aftrap staan in vergelijking met de eclatante 1-4 overwinning op België. Ook Wales trad zonder sterren als Gareth Bale en Aaron Ramsey aan en de verwachting is dat nu opnieuw gaat gebeuren.

Bondscoach Louis van Gaal heeft al gezegd dat Matthijs de Ligt de aanvoerder is, Jasper Cillessen in goal staat en dat Vincent Janssen hoe dan ook speeltijd gaat krijgen en daarnaast lijken jongens als Wout Weghorst, Jerdy Schouten, Tyrell Malacia en Noa Lang opnieuw op een basisplaats te kunnen rekenen.

Ook bij Wales is er een goede kans dat Bale en Ramsey er opnieuw niet bij zijn en het is maar de vraag of jongens als Ben Davies en Daniel James, die ook belangrijk voor het elftal ook rust krijgen na drie wedstrijden binnen een week. Met zoveel spelers van beide ploegen die er mogelijk niet bij zijn lijkt het niet zo makkelijk om een favoriet aan te wijzen, maar een wat gedetailleerdere blik op beide elftallen laat zien, dat de meeste Nederlandse reserves in de Europese subtop spelen, terwijl die van Wales soms zelfs in de Engelse derde divisie uitkomen, dus is Oranje gewoon de favoriet op de overwinning.

Wedden op Nederland – Wales

Als je al aangemeld bent bij Circus kun je natuurlijk ook op deze wedstrijd wedden, maar dan is quotering een hele andere koek. Zo is Oranje ook bij de Nederlandse bookmakers de favoriet, met een quotering van 1.35 voor een Nederlandse overwinning, terwijl je voor een overwinning van Wales met liefst 9.35 een flink hoge quotering krijgt.

Wales heeft de laatste jaren laten zien dat het wel degelijk mee kan doen op het hoogste podium, maar de ploeg lijkt wel heel afhankelijk van zijn topspelers en als die wegvallen, blijft er toch relatief weinig over. In de vorige wedstrijd tegen Wales leek Nederland ook lang niet scherp en vooral het aanvalsspel was erg stroperig. Er werden amper kansen gecreëerd en daarom bleef de wedstrijd tot het einde spannend. Zo spannend zelfs, dat Wales in blessuretijd gelijk maakte en Nederland twee minuten daarna alsnog de winnende goal maakte.

Nederland - Wales odds

Denk je dat dit opnieuw een stroperige wedstrijd met weinig kansen en doelpunten wordt, dan krijg je voor minder dan 2.5 doelpunten een quotering van 2.19, terwijl die voor minder dan 3.5 doelpunten met 1.47 ook nog niet eens zo verkeerd is. Denk je dat er wel veel gescoord gaat worden, dan krijg je 2.70 voor meer dan 3.5 doelpunten, dus wedt bij je Bet Sites iDEAL en win!

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.