Nederland vs Polen, blijft Nederland bovenaan groep A?

Jeroen van Veen
11. juni 2022

Na de overwinningen in België en Wales, gaat het Nederlands Elftal in eigen land opnieuw op zoek naar de drie punten in de wedstrijd tegen Polen. Nederland – Polen in de Nations League, zaterdag 11 juni om 20:45. Met de BetCity welkomstbonus voor nieuwe spelers kun je liefst 30 keer je inzet terugverdienen op een overwinning van Oranje.

Afgelopen woensdag tegen Wales stonden er liefst 11 nieuwe namen aan de aftrap in vergelijking met de prachtige overwinning op België en dat was te zien. Het spel was erg stroperig en ondanks het overwicht gaf Nederland de wedstrijd op het laatst nog bijna weg. Een doelpunt van Wout Weghorst in de 94ste minuut bezorgde Oranje echter alsnog de drie punten.

Sterker Nederlands Elftal verwacht in de Kuip

Doordat er in Cardiff zoveel reserves speelden is de verwachting dat er in de Kuip weer een sterke ploeg aan de aftrap verschijnt. Alleen aanvoerder Virgil van Dijk is er zeker niet bij. De centrale verdediger is in samenspraak met Liverpool vervroegd op vakantie gestuurd om volgend seizoen weer zo fris mogelijk te zijn. Dat betekent dat Stefan de Vrij waarschijnlijk weer centraal achterin zal staan in de vijfmansverdediging.

Belangrijke spelers als Denzel Dumfries, Frenkie de Jong, Steven Berghuis, en Memphis Depay, (inmiddels lijkt ook Steven Bergwijn in dat rijtje te horen), zullen waarschijnlijk ook gewoon weer aan de aftrap staan, maar het is nog niet duidelijk of bondscoach van Gaal er voor kiest om met een mix van basisspelers en reserves te beginnen, of dat het vrijwel dezelfde elf als tegen België gaan worden.

Wedden bij BetCity

Waarschijnlijk geen Lewandowski bij Polen

Bij Polen lijkt het erop dat topspits Robert Lewandowski gespaard wordt, dus de Polen lijken aanzienlijk verzwakt aan het toneel te verschijnen, waardoor het Nederlands Elftal de grote favoriet is voor de overwinning. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity dus die mooie odds boost, maar ook als je al aangemeld bent, krijg je hier de beste odds en er is een free bet van vijf euro beschikbaar die je in de derde ronde van de Nations League in kan zetten.

Nederland - Polen odds

Je mag dus zelf kiezen of je een weddenschap op Italië – Engeland of zelfs Faeröer tegen Litouwen plaatst, maar het is natuurlijk leuker om dat op het Nederlands Elftal te doen. Je krijgt voor een Nederlandse overwinning slechts een quotering van 1.32, en door het mogelijke ontbreken van Lewandowski lijkt dat logisch. Je kunt ook een handicap inpassen voor een wat hogere quotering, want een Nederlandse overwinning met een -1 handicap is bijvoorbeeld 1.86 waard. Denk je dat het verschil nog groter is dan kun je zelfs 3.30 krijgen voor een Nederland -2 handicap. In dat geval moet Oranje dus wel met minimaal drie doelpunten verschil winnen om je weddenschap te winnen op de beste betting sites Nederland.

Het kan ook weer interessant zijn om op de doelpuntenmaker te wedden, want een doelpunt van Bergwijn, die bij het Nederlands Elftal in grootste vorm steekt, is bijvoorbeeld 2.43 waard. Ook Berghuis kwam tegen België veelvuldig in scoringspositie en hoewel hij zijn vizier niet op scherp had staan, is dat ook een factor voor de kans op doelpunten. Zijn quotering ligt op 2.88.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.