Wales vs Nederland, tweede wedstrijd Nations League

Jeroen van Veen
7. juni 2022

Kersverse WK-deelnemer Wales neemt het in eigen huis op tegen het Nederlands Elftal in de relatief onbelangrijke Nations League. Kan Oranje het goede gevoel na de wedstrijd tegen België omzetten in een nieuwe overwinning? Wales – Nederland in de Nations League, 8 juni 2022 om 20:45. Claim de bookmaker bonus van Betcity voor nieuwe spelers en krijg liefst 40 keer je inzet terug bij een overwinning van het Nederlands Elftal.

WK-kwalificatie Wales

Voor Wales ging het eigenlijk maar om één ding in deze interlandperiode, de play-off voor het WK. Afgelopen zondag stond de ploeg tegenover Oekraïne en won het enigszins tegen de verhouding in met 1-0 door een eigen doelpunt van Yarmolenko. Daardoor plaatste Wales zich voor het eerst sinds 64 jaar weer eens voor het WK. De ploeg gaat dus goedgeluimd deze wedstrijd in. Ook Nederland staat er goed op, de klinkende 1-4 zege in België kwam enigszins verrassend, maar laat maar weer eens zien dat het met de vorm wel goed zit in aanloop naar het WK in Qatar.

Toch zal deze wedstrijd er voor beide ploegen heel anders uit zien. Voor beide ploegen is de uitslag van deze wedstrijd niet zo heel belangrijk en dus zullen we veel andere spelers op het veld zien staan. Bondscoach Louis van Gaal heeft al aangekondigd iedereen te gaan uitproberen en dus kunnen we bijvoorbeeld debutant Jerdy Schouten wel eens aan de aftrap zien staan. Steven Bergwijn en Memphis Depay, vrijdag tegen België nog verantwoordelijk voor drie van de vier doelpunten van het Nederlands Elftal, beginnen mogelijk ook op de bank, om onder andere Wout Weghorst en/of Vincent Janssen voorin een kans te geven.

Datzelfde geldt overigens voor Wales, dat drie dagen na de belangrijke WK-kwalificatie wedstrijd waarschijnlijk ook het grootste deel van de basiself van zondag zal sparen. Dus lijken Gareth Bale, Aaron Ramsey en Ben Davies, de belangrijkste spelers van Wales, waarschijnlijk niet starten tegen Nederland.

Meld je aan bij BetCity

Inleggen op Wales – Nederland in de Nations League

Dat biedt dus mogelijkheden voor beide ploegen en voor het wedden bij de Nederlandse bookmakers, want er zullen veel automatismen ontbreken. Bij BetCity is er dus een odds boost voor nieuwe spelers, maar ook voor bestaande klanten is er een BetCity bonus beschikbaar, want je krijgt nu een free bet van 5 euro, die je vrij kan inzetten op deze wedstrijd.

Wales Nederland odds

Voor een overwinning van Nederland is een quotering van 1.53 en daarmee is Oranje zoals verwacht de grote favoriet voor de overwinning. Een overwinning van de thuisploeg is liefst 6.10 waard. Het gelijkspel ligt daar met 4.25 mooi tussenin. Dat die quotering voor Wales zo hoog is, is eenvoudig te verklaren. Nederland is kwalitatief sowieso al een betere ploeg en ook de wissels staan er beter op, maar daarnaast zal het feestje van Wales voor kwalificatie voor het WK tot in de late uurtjes doorgegaan zijn en dus is het maar de vraag hoe het met de fitheid van een aantal van de spelers gesteld is. Het publiek zal er in Cardiff ongetwijfeld vol achter staan, maar niemand zal echt geven om het resultaat van deze wedstrijd.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.