Wales vs Oekraïne, wie gaat naar het WK?

Jeroen van Veen
4. juni 2022

# Ad Er zijn nog drie plekken voor het WK in Qatar te vergeven en één daarvan gaat naar de winnaar van deze wedstrijd. Deze wedstrijd werd door de Russische inval in Oekraïne in maart nog uitgesteld, daarom wordt deze wedstrijd nu pas in Cardiff gespeeld. Wales – Oekraïne, WK-kwalificatie, 5 juni 2022 om 18:00. Claim je Bet365 welkomstbonus en wedt op deze WK-kwalificatie play-off.

Heroïsche zege in Schotland

Dit zou eigenlijk in maart al afgerond worden, maar vanwege de toen nog verse Russische inval in Oekraïne werd de play-off van Schotland tegen Oekraïne en de daaropvolgende play-off finale nog uitgesteld. In Glasgow liet Oekraïne afgelopen woensdag nog zien dat de ploeg ondanks de oorlog het voetballen nog niet verleerd is. Onder leiding van een bij vlagen geniale Oleksandr Zinchenko van Manchester City werd Schotland van de mat getikt. Oekraïne verzuimde de wedstrijd al vroeg af te maken, waardoor Schotland laat in de wedstrijd nog steeds een kans had om door te gaan, maar uiteindelijk was de 1-3 overwinning volledig verdiend.

Ook in Wales zijn de bezoekers weer een goede kanshebber op succes. Wales leunt heel sterk op zijn sterspelers Gareth Bale en Aaron Ramsey, maar laatstgenoemde heeft een matig seizoen bij Rangers FC achter de rug en lijkt steeds meer moeite te hebben het tempo bij te benen. Bale voetbalde dit seizoen ook weinig bij Real Madrid, maar de buitenspeler doet dat al jaren en blinkt bij de nationale ploeg evengoed wedstrijd na wedstrijd uit. Wales, dat dit jaar in de Nations League is ingedeeld bij het Nederlands Elftal, speelde ter voorbereiding op deze wedstrijd de Nations League wedstrijd tegen Polen.

Zonder Bale en Ramsey leek Wales lange tijd te gaan winnen, maar in het laatste half uur gingen ze toch nog onderuit. Tegen Oekraïne lijken beide spelers die Wales in 2016 zelfs nog naar de halve finale van het EK leidden gewoon aanwezig te zijn en de ploeg lijkt die kwaliteiten nodig te hebben tegen het getergde Oekraïne.

Geld verdienen met Wales vs Oekraïne

De emoties liepen hoog op in Glasgow afgelopen week en het stuwde Oekraïne, dat altijd al een degelijke ploeg heeft, naar grote hoogtes. De vraag is of ze dat ook twee keer in een week kunnen doen. De bookmakers Nederland zijn niet overtuigd, want voor een overwinning van Wales krijg je namelijk een quotering van 2.62, terwijl die van Oekraïne met 2.80 zelfs iets lager ligt.

Wales - Oekraine odds
© Bet365 – screenshot 04/06/2022: odds onderhevig aan verandering.

Bet365 heeft een aantal van de beste odds met verhoogde quoteringen voor deze wedstrijd. Zo krijg je liefst 15 keer je inzet terug als sterspeler Bale twee keer weet te scoren, een verhoging van 11.00 die oorspronkelijk aangeboden zou worden. Als je denkt dat de wedstrijd in een 2-1 overwinning van de thuisploeg gaat eindigen is daar diezelfde quotering van 15.00 voor beschikbaar.

Denk je toch dat Oekraïne hun heldendaad kunnen herhalen en ook in Cardiff nog eens met de overwinning aan de haal gaan in een wedstrijd waarin beide teams tot scoren komen, is daar een quotering van 6.50 voor. Let wel dat al deze quoteringen gelden voor de reguliere speeltijd. Als er verlenging of strafschoppen aan te pas moeten komen, zullen daar weer nieuwe quoteringen voor komen.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Bet365 Nieuws