Wedden op de F1 Emilia-Romagna GP: odds en tips

Sydnes Meekes
17. mei 2023

De 2023 F1 Imola GP wordt naar verwachting een interessant weekend. De race komt op een cruciaal moment in een seizoen waarin tot nu toe veel ‘saaie’ races zijn geweest voor de fans. De race trapt de Europese etappe van het seizoen af ​​en daarmee komt het vooruitzicht op nieuwe upgrades voor de auto’s. Een interessante periode voor F1 wedden dus.

Let op: Door overstromingen in de regio is de Grand Prix van Imola voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Nu we op weg zijn naar de zesde race van het seizoen, staan Max Verstappen en Red Bull ver bovenaan. Iedereen zal echter scherp in de gaten moeten houden wat de upgrades voor de teams kunnen betekenen. Vorig seizoen was het de 2022 F1 Imola GP waar Verstappen en Red Bull het tij keerden in de strijd om het kampioenschap. Wat kunnen we verwachten met de 2023-editie van deze race? Laten we het uitzoeken in onze preview en Toto F1 voorspelling van dit weekend.

Vooruitblikken op de Emilia-Romagna Grand Prix

Voordat we naar de Formule 1 Imola wedden odds gaan kijken, bespreken we eerste de twee punten waar het meest over gesproken word in aanloop naar deze race. Namelijk de upgrades en het inhalen (of het gebrek daar aan).

Upgrades kunnen het verschil maken

Mercedes zou komend weekend een 80 procent nieuwe auto brengen en het Duitse team is niet de enige. Bijna elk team brengt een groot aantal upgrades mee dit weekend in de hoop een voordeel te behalen ten opzichte van de tegenstander en vooral tegenover het dominante Red Bull.

Veel of weinig inhalen?

De actie op het circuit of het gebrek eraan dit seizoen is onder de loep genomen en het gebrek aan inhaalacties is door de fans en zelfs de coureurs in twijfel getrokken. De auto’s hebben het afgelopen jaar een aanzienlijke aerodynamische ontwikkeling doorgemaakt en dat maakte ze moeilijk te volgen of in te halen. Daar komt bij dat de twijfelachtige en bijna dwaze beslissing om de DRS-zones in de laatste twee races te verkleinen ook niet heeft geholpen.

Hoewel er stemmen zijn geweest die waarschuwen voor een vroege conclusie over deze reglementen, zal de 2023 F1 Imola GP verreden worden op een circuit dat toch al notoir moeilijk is om inhaalacties uit te voeren. Het zal interessant zijn om te zien wat voor soort races er dit weekend te zien zullen zijn, aangezien de stemmen die deze regels in twijfel trekken luider worden.

BetCity F1 wedden

Wedden op de F1 Imola GP

Het valt moeilijk te ontkennen dat Red Bull het voordeel heeft op Imola (net als elk ander circuit dit seizoen). Wat Sergio Perez tegelijkertijd in de eerste paar races heeft laten zien, is het geweldige vermogen om in een ronde superieur te zijn aan Max Verstappen buiten de tractiezones. Met de lay-out van dee baan met veel van deze tractiezones, zou Perez hypothetisch een voordeel kunnen hebben ten opzichte van Verstappen. Dat gezegd hebbende, wat we in Miami zagen was een zeer gefocuste Verstappen die zich in Baku had gerealiseerd dat hij Perez niet zomaar kon verslaan.

Wedden bij BetCity

Als je elke dag van de week moet kiezen tussen Max Verstappen en Sergio Perez, vooral als de Nederlandse coureur volledig gefocust is, moet je voor de regerend kampioen gaan. Voor de 2023 F1 Imola GP voorspellen we dat Max Verstappen de race zal winnen, ook al kan het erg competitief gaan worden. Een van de bookmakers Nederland die altijd goede odds biedt voor de F1 is BetCity. Hieronder vindt je de beste F1 BetCity odds voor deze race.

 

Emilia-Romagna GP winnaar betcity
Verstappen 1.40
Hamilton 21.00
Alonso 15.00
Leclerc 23.00
Sergio Perez 4.50

Over de auteur

Sydnes Meekes is een groot voetballiefhebber. Hij volgt alle grote Europese competities en schrijft hier dan ook graag over, in combinatie met wedtips en sportweddenschappen. Mocht een Nederlandse bookmaker met een mooie actie komen,dan is Sydnes altijd als eerste op de hoogte.