Kan Marokko Ivoorkust opnieuw verslaan?

Bas Hosselman
11. oktober 2023

Op 14 oktober 2023 spelen Marokko en Ivoorkust een vriendschappelijk duel in het Stade Félix Houphouët-Boigny. Het belooft een geweldige wedstrijd te worden waarbij twee grote concurrenten tegenover elkaar staan. Wie stapt er als winnaar van het veld en wie is er favoriet bij de bookmakers?

Recente vorm van Ivoorkust en Marokko ploegen

Marokko heeft onlangs goede prestaties neergezet, met overwinningen op Brazilië, en Portugal op het WK, winst op Burkina Faso en twee gelijke spelen tegen Peru en de Kaapverdische Eilanden. Wat opvalt bij de Leeuwen van de Atlas is dat ze bizar weinig tegengoals incasseren. Ze hebben in deze wedstrijden gemiddeld 0.8 doelpunten gescoord en kregen slechts 0.2 tegendoelpunt. Aan de andere kant heeft Ivoorkust gemengde resultaten geboekt, met een overwinning tegen Lesotho, en een gelijkspel tegen Mali​.Het dieptepunt van het jaar was de 3-0 nederlaag tegen Zambia in de Afrika Cup kwalificatiewedstrijd. Niemand had verwacht dat na een nederlaag tegen Algerije, ook Zambia te sterk zou zijn.

Toch verwachten we dat beide landen vol in de strijd zullen gaan met hoog op de aankomende WK kwalificatiewedstrijden in november. Voor we gaan kijken bij welke van de beste bookmakers Nederland je de hoogste odds vindt om te wedden op Marokko – Ivoorkust.

Welke spelers kunnen het verschil maken bij Marokko – Ivoorkust?

Marokko gooide natuurlijk hoge ogen op het WK in Qatar en het kan dan ook niet anders dan dat het elftal van Walid Regragui opnieuw met hun sterkste spelers zal beginnen. Hakim Ziyech lijkt het duel tegen Ivoorkust echter te moeten missen wegens een voetblessure. Daarentegen is Youssef En-Nesyri wel van de partij en lijkt Regragui ook te kunnen rekenen op Amrabat en Hakimi. Schieten zij Marokko naar de overwinning komende zaterdag?

Toch mag je Ivoorkust ook niet uitsluiten. Marokko won weliswaar twee van de laatste drie keer van Ivoorkust, de verschillen waren minimaal. Het werd twee keer 1-0 voor Marokko. De keer dat Ivoorkust wel wist te winnen werd het ook 1-0. Aan de zijde van Ivoorkust verwachten we op zaterdag in ieder geval de twee sterspelers Franck Kessié en Sébastien Haller.

Ivoorkust - Marokko quoteringen 14-101-2023

Welke bookmaker heeft de beste odds?

Van alle bookmakers vinden we momenteel goede odds bij Bet365. Behalve deze hoge quoteringen bij Marokko – Ivoorkust hebben we ook direct een mooie sportweddenschappen bonus gevonden. Bij deze bookmaker kun je namelijk gratis wedden met 50 euro gratis aan wedkredieten.. Zo kun je naar hartelust wedden op alle wedstrijden en natuurlijk ook de kwalificaties of zelfs een andere sport naar keuze.

Bij de bookies zien we dat de odds erg dicht bij elkaar liggen. Toch heeft Marokko het voordeel en krijg je nu bij Bet365 2.40. Voor een winst van Ivoorkust pak je 2.80 en daarmee zijn ze lichtjes de underdog. Een gelijkspel levert je het meeste op met 3.10. Voordat we dieper in de welkomstbonus duiken, belichten we eerst nog even een paar andere weddenschappen die de moeite zijn bij deze vriendschappelijke wedstrijd.

Hoe kun je wedden op Ivoorkust – Marokko?

We bespraken hierboven al een paar van de topspelers bij beide landen. Dat brengt ons gelijk bij de eerste doelpuntenmaker van de wedstrijd.Voor goals van Ayoub El Kaabi, Tarik Tissoudali of Youssef En-Nesyri pak je 6.50 keer je inzet. Volgens Bet365 is Hakim Ziyech fit genoeg om te starten aangezien je voor een openingstreffer van de speler van Galatasaray 7.50 krijgt.Een openingstreffer van Jean-Philippe Krasso of een doelpunt van Sébastien Haller staat met 8.50 net even wat hoger.

Een andere mooie optie met goede odds is de meer dan/minder dan weddenschap waarbij je inzet of er meer of minder dan 2.5 doelpunten vallen. Minder goals levert je 1.65 op terwijl je 2.20 krijgt voor een weddenschap op meer doelpunten. Met het oog op de laatste drie gespeelde wedstrijden tussen Ivoorkust en Marokko lijkt de “minder dan” weddenschap voor de hand liggend. Tenslotte wijzen we je nog op een weddenschap met een minder groot verschil. Beide teams scoren staat namelijk op 1.83 terwijl je dezelfde odd ook terugziet bij een weddenschap dat beide teams niet scoren. Wellicht een leuke optie om je gratis weddenschap voor te gebruiken?

Wedden op Ivoorkust – Marokko met welkomstbonus

Heb je nog niet eerder bij Bet365 gespeeld en wil je graag wedden op Ivoorkust – Marokko? Vergeet dan in ieder geval niet de Bet365 bonus te benutten. Na het registreren en maken van een eerste storting kun je tot 50 euro aan wedkredieten claimen. Dit is voor nieuwe spelers die minimaal 24 jaar oud zijn en € 10 of meer storten. Na het plaatsen van jouw eerste weddenschap ontvang je het wozkrediet en begin je gratis wedden op deze geweldige wedstrijd. Meld je dus snel aan via de links op deze pagina en pak direct je bonus!

Over de auteur

De echte voetbalkenner bij Sportweddenschappen-bonus is Bas Hosselman. Hij is groot fan van Nederlands voetbal, zowel van PSV als van Oranje. Bas Schrijft onder andere voetbal nieuws, voorbeschouwingen en nieuws over elke bookmaker bonus.

Bet365 Nieuws