Juventus vs Inter, Coppa Italia finale

Jeroen van Veen
10. mei 2022

In Italië staat woensdag de bekerfinale  tussen Juventus en Inter Milan op het programma in het Stadio Olimpico in Rome. Pakt titelhouder Juventus zijn vijftiende beker of gaat Inter er voor de achtste keer mee vandoor? Juventus – Inter in de Coppa Italia, 11 mei 2022 om 21:00. Claim nu je Jack’s bonus en wedt op de Italiaanse bekerfinale.

Voor veertienvoudig winnaar Juventus is dit de laatste kans om nog iets van dit seizoen te maken. De landstitel is uit zicht en de ploeg ging er in de Champions League teleurstellend uit tegen Villarreal. Ook de Super Coppa tussen de kampioen en de bekerwinnaar van vorig jaar ging niet naar Juventus. Die wedstrijd in november van afgelopen jaar was een voorschot op deze finale en toen won kampioen Inter na verlenging met 2-1 van bekerwinnaar Juventus. Kan Inter opnieuw een titel pakken ten koste van Juventus?

De voortekenen zijn goed, want Juventus is al het hele jaar niet echt in vorm. Ze hebben na een beroerde start van het seizoen nooit echt meegedaan om de titel en ook de Champions League mondde uit in een deceptie. De laatste weken won de ploeg wel regelmatig zijn wedstrijden, maar het ging eigenlijk nooit makkelijk. Juventus heeft echter wel een groot voordeel voor deze wedstrijd. Voor Juventus staat er in de competitie namelijk niets meer op het spel en dus heeft de ploeg zich goed kunnen voorbereiden op deze wedstrijd.

Inter nog in de race voor de dubbel

Inter daarentegen heeft een veel beter seizoen en zijn dan ook nog volop in de strijd om de titel met stadsrivaal AC Milan, dat met nog twee wedstrijden te gaan twee punten voorsprong heeft. Omdat het programma van Milan veel lastiger lijkt, heeft Inter nog alle hoop op een misstap van de buren en dus is deze wedstrijd toch een beetje een tussendoortje voor een belangrijkere prijs.

Juventus - Inter odds

Dat betekent zeker niet dat Inter hier niet beslagen ten ijs komt, want de ploeg zal ongetwijfeld in zijn sterkste opstelling spelen en heeft amper blessureproblemen in aanloop naar deze wedstrijd. Alessandro Bastoni miste de laatste wedstrijden vanwege een blessure, maar traint weer volledig mee en lijkt gewoon te gaan starten.

Wedden op Juventus vs Inter bij Jack’s

Bij Juventus zijn Federico Chiesa, Mattia de Sciglio en Weston McKennie er niet bij en ook Danilo is een twijfelgeval. Hoewel Juventus ondanks dat ook een sterk team op de been kan brengen is Inter de favoriet bij de bookmakers Nederland.  Je krijgt bij Jack’s namelijk een quotering van 2.25 voor een overwinning van Inter en van 3.20 voor een overwinning van de oude dame. Een gelijkspel en dus verlenging lijkt in het voordeel van Juventus te zijn, omdat die geen rekening meer te hoeven houden met de competitie, en dat is 3.25 waard bij de iDEAL bookmakers.

Matthijs de Ligt, die in het weekend nog rust gegund werd zal weer in de basis staan. De Ligt is dit seizoen achterin nogal eens wat onrustig en heeft ook dit seizoen weer een aantal penalty’s weggegeven, maar hij heeft ook al een aantal doelpunten gescoord en dus kan dat de kans op doelpunten vergroten. Voor meer dan 2.5 doelpunten krijg je dan ook een quotering van 2.02.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Jacks Casino & Sport Nieuws