Wie wint de Twentse Derby?

Bas Hosselman
27. maart 2024

Dat de wedstrijden tussen FC Twente en Heracles zwaar beladen zijn, is een understatement. De Twentse derby staal elk jaar rood omcircelt in de agenda’s van alle Tukkers en de laatste editie van dit seizoen staat aankomende zondag op het programma.

FC Twente staat stevig op de derde plaats

Het seizoen is nog lang niet over, maar FC Twente kan toch al wel spreken van een geweldig seizoen. Met de huidige derde plek mag Twente een gooi doen naar het behalen van de Champions League groepsfase omdat ze zich plaatsen voor de kwalificatieronde. Het behalen van Europees voetbal stond ongetwijfeld op het verlanglijstje van oefenmeester Joseph Oosting toen hij begin dit jaar zijn debuut maakte, maar de derde plek leek een utopie. Toch is niets minder waar. Als FC Twente de komende tien wedstrijden de derde plaats weet te behouden, gaan ze daadwerkelijk de kwalificatiewedstrijden voor de Champions League spelen. Het verschil met nummer vier AZ is nog vier punten, maar Twente verloor wel de laatste wedstrijd in de competitie, waardoor de Alkmaarders het gat van 7 punten dus konden verkleinen.

Het is nu zaak voor Oosting en zijn mannen om het goede seizoen voort te zetten en een thuisoverwinning te pakken in de Twentse Derby. De bookmakers Eredivisie hebben in ieder geval goede hoop op winst van FC Twente aangezien bij Livescore Bet de hoogste quoteringen voor FC Twente wint, op 1.19 staat. Dat duidt dus op een favorietenrol voor de thuisploeg.

Kan Heracles een nederlaag en de degradatiezone voorkomen?

Heracles heeft behalve het winnen van de Twentse derby nog wel meer aan hun hoofd. Momenteel zien we de Heraclieden terug op de veertiende plek en hebben ze vier punten voorsprong op RKC dat op de zestiende en dus nacompetitie play-offs plek staat. Er is een gat van 9 punten met Vitesse dat op een directe degradatie afstormt. Toch zal Heracles er alles aan willen doen om zonder problemen en extra wedstrijden volgend seizoen opnieuw in de Eredivisie uit te komen. Voor de interland break won Heracles na een droogte van vier wedstrijden eindelijk weer eens door Go Aheas Eagles met 2-0 te verslaan.

Het programma van Heracles is echter nog vrij lastig met behalve Twente, ook Sprate, Heerenveen en AZ in de eerstvolgende drie wedstrijden. Een overwinning zal daarom enorm goed uitkomen. Echter lijken niet veel bookies daar in te geloven. Winst van Heracles staat namelijk op 9.25 bij Livescorebet bonus en zelfs een gelijkspel staat nog op 6.25. Is Heracles echt kansloos tegen FC Twente? De Twentse derby geeft altijd extra kracht en dat is precies wat Heracles nodig heeft.

FC Twente - Heracles odds 31-03-2024

©Livescore Bet – 27-03-2024-odds kunnen verandern

Gratis wedden op FC Twente – Heracles

Het is weer zover. We hebben een mooie bonus vor je gevonden! Dit keer kun je gratis wedden op voetbal. Dit hoeft niet per se FC Twente – Heracles te zijn, maar kan ook een andere wedstrijd zijn. Sterker nog, je kunt zelfs een andere sport kiezen. De bonus van Livescore Bet geeft je namelijk een free bet tot maar liefst €250! Het bedrag van jouw eerste weddenschap bepaalt de hoogte van je gratis weddenschap. Zet je dus 20 euro in, dan krijg je een €20 free bet. Je pakt deze bonus via de knoppen op deze pagina.

Over de auteur

De echte voetbalkenner bij Sportweddenschappen-bonus is Bas Hosselman. Hij is groot fan van Nederlands voetbal, zowel van PSV als van Oranje. Bas Schrijft onder andere voetbal nieuws, voorbeschouwingen en nieuws over elke bookmaker bonus.