Wedden op Manchester City – Manchester United 14-01-2023

Bas Hosselman
13. januari 2023

Op zaterdagmiddag vindt de Manchester derby plaats en neemt United het op Old Trafford op tegen stadsgenoot City. Welke ploeg is de favoriet in deze wedstrijd en hoe kun je het beste wedden? Dat bespreken we hier.

Manchester United bloeit op onder Erik ten Hag

De start van de Premier League verliep dramatisch voor Erik ten Hag bij Manchester United. Na een paar wedstrijden werd er al gesproken over een ontslag en waren er zelfs al wat witte zakdoekjes te zien op Old Trafford. Toch is het tij aardig gekeerd. Erik ten Hag Van hun laatste 18 wedstrijden verloor United er slechts één en dat was 3-1 nederlaag tegen Aston Villa in begin november. Na het WK voetbal heeft United zelfs alle zes wedstrijden gewonnen. Daarmee zijn ze niet alleen een ronde verder in de EFL Cup, maar verkleinen ze ook het gat met de top drie in de Premier League.

Manchester United staat vierde met hetzelfde aantal punten als Newcastle United. Het verschil met aartsrivaal City is vier punten en het gat met koploper Arsenal is negen punten. De weg naar boven is ingeslagen, maar hoe hoog kan United eindigen dit seizoen? Een overwinning op City kan ze direct naar de derde plek lanceren en het verschil met City verkleinen tot slechts één punt. Geven de Nederlandse goksites Ten Hag en zijn United een kans?

Jack's welkomstbonus 5x 10 euro free bets

© Jack’s – screenshot van 13-01-2023

City won de vorige derby met 6-3 van United

Hoewel Manchester United natuurlijk in een goede vorm is, staat bij City de 6-3 van 2 oktober 2022 nog vers in het geheugen. Zowel Phil Foden als Erling Haaland wisten in die wedstrijd drie keer te scoren. Na 44 minuten stond het al 4-0 voor de Citizens en was de wedstrijd gespeeld. Toch is City dit seizoen niet ongenaakbaar en verliezen ze, zeker in vergelijking met andere jaren, flink wat punten. Vandaar dat ze ook op de tweede plek staan met vijf punten achterstand op Arsenal. Het is nog wat vroeg om te zeggen dat als City punten verspeeld, het kampioenschap uit het zicht is, maar er staat wel degelijk druk op de ploeg van Guardiola.

De Spaanse oefenmeester zal in ieder geen risicc willen lopen en beginnen met zijn sterkste selectie. Dat betekent dat Kevind de Bruyne en Rodri weer terugkeren naar de basiself. Ook kan Ake waarschijnlijk rekenen op een basisplek. Verliezen op zaterdag kan dubbel pijn doen en dat willen de Citizens natuurlijk voorkomen. Bij deze wedstrijd hebben we een mooie bookmaker bonus gevonden bij Jack’s. Vandaar dat je hieronder ook de odds van deze bookmaker bij enkele mooie weddenschappen ziet.

Weddenschappen Quoteringen
Winst Manchester United 4.10
Gelijkspel 4.00
Manchester City wint 1.88
Beide teams scoren (BTTS) 1.71
Meer dan 2.5 doelpunten 1.70
Eerste doelpunt Rashford 8.60

Quoteringen van 13-01-2023- quoteringen kunnen veranderen

Profiteer van een mooie Jack’s bonus

Heb je nog niet eerder gespeeld bij Jack’s en wil je gelijk een goede bonus pakken. Meld je dan aan via de links op deze pagina en pak een mooie Jacks bonus. Dat levert je namelijk tot wel 5 free bets van € 10,00 op. Die kun je gebruiken om te wedden op Manchester United – Manchester City of een andere wedstrijd of sport. Ook voor reeds geregistreerde spellen staan er tal van promoties klaar. Meld je dus gelijk aan en wed nog snel op deze wedstrijd met een mooie bonus.

Over de auteur

De echte voetbalkenner bij Sportweddenschappen-bonus is Bas Hosselman. Hij is groot fan van Nederlands voetbal, zowel van PSV als van Oranje. Bas Schrijft onder andere voetbal nieuws, voorbeschouwingen en nieuws over elke bookmaker bonus.

Jacks Casino & Sport Nieuws