Manchester City vs Real Madrid, eerste halve finale Champions League

Jeroen van Veen
25. april 2022

De Champions League van dit jaar komt bijna bij zijn climax en met Manchester City en Real Madrid staan twee van de beste ploegen van het moment tegenover elkaar. De heenwedstrijd is dinsdag in Engeland, waarna het volgende week in Madrid beslist wordt. Manchester City – Real Madrid in de Champions League, 26 april 2022 om 21:00. Meld je nu aan en claim je BetCity odds boost voor deze topper.

Dat Manchester City opnieuw in de halve finale van het miljardenbal staat werd alom wel verwacht. De ploeg van Pep Guardiola speelt weer prachtig voetbal en is al het hele seizoen erg dominant. In de kwartfinale hadden ze het lastig met het goed georganiseerde Atlético Madrid, maar uiteindelijk was één doelpunt in de heenwedstrijd voldoende voor het bereiken van de halve finales.

Real Madrid stond al twee keer op de rand van uitschakeling, maar vocht zich beide keren terug aan de hand van Karim Benzema. In de achtste finale tegen Paris Saint Germain leek een 2-0 achterstand met nog 45 minuten te gaan het einde te betekenen van de Koninklijke in het prestigieuze toernooi, maar drie doelpunten van de Franse spits zetten de wedstrijd volledig op zijn kop. Een ronde later leken ze makkelijk langs Chelsea te gaan na een 1-3 overwinning in Engeland (opnieuw drie doelpunten van Benzema), maar toch werd het nog spannend. Chelsea pakte in Madrid een 0-3 voorsprong, maar de recordkampioen dwong alsnog een verlenging af. Die werd beslist door een doelpunt van, hoe kan het ook anders, Benzema.

Belangrijke afwezigen bij beide ploegen

Bij de Spanjaarden zijn er twijfels rondom de inzetbaarheid van drie basisspelers. Ferland Mendy, Casemiro en David Alaba hebben alle drie met blessures te maken en zeker voor de laatste twee zou deze wedstrijd wel eens te vroeg kunnen komen. Ook Manchester City heeft problemen in de verdediging in de aanloop naar deze wedstrijd, want Joao Cancelo is geschorst en Kyle Walker en John Stones zijn niet helemaal fit, daarom zou Nathan Aké wel weer eens aan de aftrap kunnen staan.

Wedden op Manchester City – Real Madrid bij BetCity

Als je je nog niet eerder hebt aangemeld, kun je de odds boost voor nieuwe spelers bij BetCity eigenlijk niet laten lopen. Je krijgt met die boost namelijk liefst 20 keer je inzet terug bij een overwinning van Manchester City en zelfs 30 keer als Real Madrid met een overwinning terug naar Spanje reist.

De beste bookmakers denken sowieso dat de Engelsen de grote favoriet zijn voor deze heenwedstrijd, want zonder boost krijg je een quotering van 1.49 voor een overwinning van de thuisploeg en 6.75 voor een overwinning van Real Madrid. Ook voor een finaleplaats is Manchester City de grote favoriet, getuige de quotering van 1.40, tegenover 3.00 voor Real Madrid. Manchester City vs Real Madrid odds

Als het gaat om doelpuntenmakers, dan denk je natuurlijk vooral aan Benzema. Manchester City heeft geen echte diepe spits en het is altijd maar de vraag wie er aan de aftrap staat, dus zijn er vele kanshebbers, maar bij Real Madrid steekt Benzema er ver bovenuit met een quotering van 3.35 voor een doelpunt. Kijk verder hoe je gratis kunt wedden bij BetCity.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.