Nederland – Verenigde Staten odd boosts en wedtips

Bas Hosselman
1. december 2022


Oranje heeft de achtste finale van het WK 2022 in Qatar gehaald en treft nu de Verenigde Staten. Stoomt Nederland door naar de kwartfinale? De beste odds en wedtips hebben we in dit artikel voor je op een rijtje gezet zodat je direct kunt wedden op Nederland – Verenigde Staten.

Nederland - VS voorbeschouwing

Nederland groepshoofd in poule A

Louis van Gaal was, zoals we inmiddels wel van hem gewend zijn, niet mild met het uitspreken van zijn doelstelling op dit WK. “We gaan naar het WK om wereldkampioen te worden.” Er werd dan ook een hoop verwacht van de oefenmeester en zijn team. De eerste groepswedstrijd liet nog veel te wensen over. De bom leek zelfs bij de tweede wedstrijd te barsten toen Oranje Ecuador niet wist te verslaan. Toch kwam het uiteindelijk allemaal goed en wist Nederland door een 2-0 overwinning op Qatar toch de knock-out fase te bereiken.

Nog altijd is er een hoop kritiek op de speelwijze van het Nederlands elftal, maar het zijn toch vooral de resultaten die tellen. De grote vraag is echter of Oranje tegen sterkere tegenstanders ook kan winnen. Nederland komt nog redelijk goed weg met de Verenigde Staten, maar het voetbal moet toch echt verbeteren. Desondanks verwachten we dat Oranje favoriet is bij de Nederlandse bookmakers om het duel te winnen. Bij deze wedstrijd hebben ook een paar goede wedtips verzameld van onze betting experts en die zullen we zo samen met de odds bespreken.

Verenigde Staten met één overwinning naar achtste finales

Ook de Verenigde Staten wist net als Nederland op het WK nog niet te overtuigen. De eerste twee wedstrijden werden gelijk gespeeld en door een overwinning in de laatste groepswedstrijd plaatste de ploeg van Gregg Berhalter zich alsnog voor de achtste finales achter Engeland. Wat echter wel opviel tijdens de groepsfase is dat de Verenigde Staten in drie wedstrijden slechts twee keer wist te scoren.

Het belangrijkste doelpunt werd in de laatste groepswedstrijd tegen Iran gemaakt. Christian pulisic zorgde voor de bevrijdende treffer, maar is wel een twijfelgeval voor het duel met Nederland. Het andere doelpunt was in de eerste groepswedstrijd tegen Wales. Timothy Weah zette zijn land op voorsprong maar zag Bale later in de wedstrijd via een penalty gelijk maken. Bij de VS ontbreekt het aan scorend vermogen. Toch moet wel worden opgemerkt dat de verdediging ook slechts één tegengoal kreeg. Wat dat betreft is de VS zeker niet kansloos tegen Oranje.

Wedden op Nederland – Verenigde Staten bij Betcity

Mogelijke opstellingen

Het Nederlandse middenveld is nog steeds geen zekerheid onder van Gaal. De oefenmeester lijkt zoekende over wie hij naast Frenkie de Jong moet zetten. Tegen Qatar koos de bondscoach voor Marten de Roon en Davy Klaassen, maar later kwamen  Teun Koopmeiners en Steven Berghuis alsnog in het team. Memphis Depay is nog niet in vorm, maar hintte wel al dat hij liever met Steven Bergwijn speelt. Ondertussen is Cody Gakpo een zekerheid als enige Nederlander met een doelpunt in elke groepswedstrijd op een eindtoernooi. 

Bij de VS is Christian Pulisic een twijfelgeval nadat hij geblesseerd het veld verliet na het maken van zijn doelpunt. Zelf gaf de speler aan wel te kunnen spelen, maar dat is nog niet zeker. Als Pulisic niet kan starten lijkt Gregg Berhalter te moeten rekenen op Gio Reyna, die nog niet veel in actie kwam. Ook Josh Sargent viel uit tegen Iran en lijkt nog niet zeker van speeltijd tegen het Nederlands elftal.

Nederland:

Noppert; Timber, Van Dijk, Ake; Dumfries, Berghuis, de Jong, Blind, Klaassen; Gakpo, Depay

Verenigde Staten:

Turner; Dest, Zimmerman, Ream, Robinson; McKennie, Adams, Musah; Weah, Sargent, Pulisic

Nederland vs Verenigde Staten WK wedden odds

Vanaf nu staat er een hoop op het spel. Verliezen betekent dat je als land bent uitgeschakeld op het WK. Beide ploegen hopen natuurlijk zover mogelijk te komen en als het even kan wereldkampioen te worden. Nederland is de nummer acht van de wereld en de VS staan op de FIFA ranking op de zestiende plek. Toch speelt mee dat beide ploegen niet wisten te overtuigen. Mocht het gaan draaien bij Nederland, dan zouden ze zeker de VS kunnen verslaan. Echter kan de ploeg van Louis van Gaal zeker in de problemen komen als het net zo speelt zoals in de groepsfase.

De eerste wedtip bij de Verenigde Staten – Nederland draait opnieuw om Cody Gakpo, toch wel de verrassing van dit WK. Gakpo scoorde in drie opeenvolgende wedstrijden en als het hem opnieuw lukt om als eerste te scoren, krijg je hier bij Unibet 6.25 voor. Alleen voor Memphis Depay krijg je minder met 4.70 keer je inzet.

Er is wel degelijk een verschil tussen het scorend vermogen van beide ploegen. Hoewel Nederland niet overtuigt staat het wel op een doelsaldo van +4 na drie wedstrijden en de VS op +1. De Verenigde Staten komen lastig tot scoren en daarom denken we dat Amerika in de eerste helft niet zal scoren terwijl Oranje op voorsprong komt. 1-0 voor Nederland bij rust staat bij Jack’s op 3.65. Neem je liever iets minder risico maar denk je wel dat Oranje bij rust voor staat? Dan pak je alsnog een mooie odd van 2.48 bij Bet365.

Tenslotte verwachten we dat er in deze wedstrijd meer dan 2.5 keer gescoord wordt. Stiekem denken we een 2-1 overwinning van Nederland (9.00 bij Betcity). Wedden op meer dan 2.5 goals levert je bij deze bookmaker 2.35 op.

Je kunt wel stellen dat er een hoop op het spel staat zaterdag. Om het wedden nog spannender te maken, raden we je aan om een bookmaker bonus te pakken. Dat kan bijvoorbeeld een welkomsbonus zijn waarbij je 100x je inzet krijg als Nederland van de VS wint, of een promotie waarmee je gratis kunt wedden op deze wedstrijd. We hebben verschillende WK bonussen hieronder voor je op een rijtje gezet.

Over de auteur

De echte voetbalkenner bij Sportweddenschappen-bonus is Bas Hosselman. Hij is groot fan van Nederlands voetbal, zowel van PSV als van Oranje. Bas Schrijft onder andere voetbal nieuws, voorbeschouwingen en nieuws over elke bookmaker bonus.