Kameroen – Brazilië WK odds en wed tips

Bas Hosselman
30. november 2022

Na twee overwinningen is Brazilië al zeker van een plek bij de laatste 16 op het WK 2022. Voor Kameroen echter, wordt het knokken om zich voor de knock-out fase te kwalificeren. Alleen winst op Brazilië kan ze helpen, maar dan nog hebben ze het niet in eigen hand. In deze Kameroen – Brazilië voorbeschouwing blikken we vooruit op de kansen van beide ploegen, hebben we geweldige wedtips en bespreken we de beste odds.

Kameroen - Brazilië voorbeschouwing

Wat zijn de kansen van Kameroen in Groep G

Kameroen moet hopen op een wonder als ze enige kans willen maken om zich te kwalificeren voor een plek bij de laatste 16. Door een punt te pakken tegen Servië zijn ze nog in de strijd om de poule als tweede achter Brazilië te overleven. Nu spelen ze op vrijdag natuurlijk wel tegen het grote Brazilië. Van alle zes wedstrijden tegen Brazilië won Kameroen er slechts één. Alle andere wedstrijden werden door de Goddelijke Kanaries gewonnen. Ook de vorm van de laatste vijf wedstrijden toont niet al te beste statistieken. Er werd namelijk geen enkele wedstrijd gewonnen. 

Kameroen leed twee nederlagen en speelde liefst drie keer gelijk. Bovendien is er nogal wat te doen om Kameroen. André Onana werd namelijk uit de selectie verwijderd uit de selectie van Rigobert Song. Wel werd er direct na deze beslissing het eerste WK punt gepakt. Toch wordt de wedstrijd tegen Brazilië natuurlijk een stuk lastiger. We verwachten niet dat Kameroen favoriet is bij de bookmakers Nederland. Na het bespreken van Brazilië en de verwachte opstellingen gaan we natuurlijk naar de odds kijken.

Brazilië nog altijd de gedoodverfde favoriet

Al lang voordat het WK 2022 begon, was Brazilië de grote favoriet om het toernooi te winnen. Hoe zit het met de favorieten status van Brazilië nu het land al twee groepswedstrijden gespeeld heeft? Bij de Nederlandse bet sites
sites lijkt Brazilië nog altijd de grootste kanshebber te zijn. Gemiddeld krijg je tussen de 3.50 en 3.80 keer je inleg als de Brazilianen het WK winnen.

Dat het team van Tite dit jaar in goede vorm is zie je terug aan de laatste vijf wedstrijden die allemaal gewonnen werden. Bovendien scoorde Brazilië in de laatste vier wedstrijden maar liefst elf keer en kregen ze slechts twee doelpunten tegen. Toch speelden ze op het WK nog niet de sterren van de hemel, terwijl dat wel verwacht werd. Op het duel met Kameroen zal niet veel druk staan aangezien Brazilië zich al gekwalificeerd heeft. Het is dan ook de vraag hoe de coach zijn team neer zal zetten op vrijdag.

Mogelijke opstellingen

De oude spits Aboubakar heeft zich in de basis weten te knokken voor deze wedstrijd nadat hij als invaller wist te scoren en een assist gaf. Verder zal Kameroen met haar sterkste opstelling beginnen op zoek naar punten. Dat moeten ze dan dus wel doen zonder doelman Onana die vanwege disciplinaire redenen uit de selectie is gezet en dit WK niet meer in actie komt.

Tite zal het in de laatste groepswedstrijd van Brazilië zonder Neymar en Danilo moeten doen en daarom kun je de nodige wijzigingen bij Brazilië verwachten. Alex Telles zou als linksback Alex Sandro kunnen vervangen, terwijl het onwaarschijnlijk is dat zowel Fred als Lucas Paqueta op het middenveld zullen starten. Richarlison zou wellicht rust kunnen krijgen met Gabriel Jesus als vervanger

Kameroen:

Epassy; Fai, Castelletto, N’Koulou, Tolo; Anguissa, Hongla, Kunde; Mbeumo, Aboubakar, Choupo-Moting.

Brazilie:

Alisson; Militao, Thiago Silva, Marquinhos, Telles; Casemiro; Rodrygo, Guimaraes, Paqueta, Vinicius Jr; Jesus.

Wedden op Kameroen – Brazilië bij Betcity

Kameroen vs Brazilië WK wedden odds

Hoewel Brazilië natuurlijk al zeker is van een plek bij de laatste 16, staat er voor Kameroen een hoop op het spel. Ze moeten dan ook winnen en zullen er alles aan doen om de Braziliaanse verdediging op de proef te stellen. Toch verwachten we niet dat het zover gaat komen. Brazilië beschikt simpelweg over teveel klasse om zich echt zorgen te maken over Kameroen. Dat zie je ook terug bij de bookmakers. Winst van Kameroen levert je namelijk gemiddeld 11,50 op terwijl je voor een Braziliaanse overwinning 1.29 krijgt. Tenslotte staat een gelijkspel tussen de 5.50 en zes keer je inzet.

Omdat Gabriel Jesus in de basis zal starten, verwachten we dat hij zich gelijk wil laten gelden. Daarom denken we ook dat de spits van Arsenal zijn eerste WK goal zal maken. Een doelpunt op een willekeurig moment staat op 2.55 waarbij het eerste doelpunt van de wedstrijd je zelfs 5.60 oplevert bij Betcity.

Afgaande op de vorige wedstrijden van Brazilië op dit WK denken we dat Brazilië – Kameroen eindigt in 2-0. Van alle bookmakers levert dat je bij Circus het meeste op met 5.70 keer je inzet. Overigens kun je bij Circus, net als bij alle legale Nederlandse bookmakers wedden met iDeal.

Drie van de vier laatste ontmoetingen werd er niet meer dan 2.5 goals gescoord en dat zou ook deze keer zomaar eens uit kunnen komen. Omdat we verwachten dat Brazilië de nul zal houden is de <2.5 goals zeer aantrekkelijk, zeker omdat je hier 2.30 keer je inzet voor krijgt. 

Behalve goede odds, is het ook wel fijn om te wedden met een mooie WK 2022 bonus. Er zijn momenteel verschillende bookmakers die speciale bonussen aanbieden bij het WK wedden. De beste bookmaker bonussen hebben we dan ook hieronder voor je op een rijtje gezet.

LiveScore Bet Logo
Verlopen
Plaats € 20(+) pre-match bet-builder bet met 3.00(+) odd op Dui-Ned en krijg € 10 free bet!
LiveScore Bet Logo
Verlopen
Plaats € 20(+) pre-match bet-builder bet met 3.00(+) odd op Eredivisie match en krijg € 10 free bet!
LiveScore Bet Logo
Verlopen
Plaats € 20(+) pre-match bet-builder bet met 3.00(+) odd op Champions League en krijg € 10 free bet!

Over de auteur

De echte voetbalkenner bij Sportweddenschappen-bonus is Bas Hosselman. Hij is groot fan van Nederlands voetbal, zowel van PSV als van Oranje. Bas Schrijft onder andere voetbal nieuws, voorbeschouwingen en nieuws over elke bookmaker bonus.