Nederland – Qatar voorbeschouwing: wedtips & odds

Bas Hosselman
28. november 2022

Je zou het misschien niet verwachten, maar Nederland staat nog altijd eerste in poule A van het WK in Qatar. Niet verliezen, dat is het enige dat nodig is om voor te gaan naar de knock-out fase. De beste odds om te wedden op Nederland – Qatar met de mooiste wedtips vind je hieronder.

Nederland - Qatar voorbeschouwing

Flinke kritiek op Oranje na gelijkspel tegen Ecuador

Op vrijdag speelde Nederland tegen Senegal en in die wedstrijd kon het zich al kwalificeren voor de knock-out fase. Toch verliep de wedstrijd van Nederland niet zoals gepland en werd er gelijk gespeeld. Nederland kwam in de eerste helft al vroeg op voorsprong en ging door een afgekeurde goal van Senegal alsnog met 1-0 voor, de kleedkamer in. Toch viel op dat het vertoonde spel op z’n zachtst gezegd zeer matig was.

Desondanks staat Oranje nog altijd eerste in Groep A met vier punten uit twee wedstrijden. Dat is net zoveel als Ecuador dat Qatar in de openingswedstrijd al versloeg en het nu opneemt tegen Senegal. Voor Louis van Gaal is het zaak om de poulefase af te sluiten als groepswinnaar en het liefst met een overtuigende zege. Alleen dan zal het vertrouwen van Oranje op het WK 2022 weer wat toenemen.

Qatar probeert er als gastland nog iets van te maken

Qatar gooit als voetballand nooit echt hoge ogen en Oranje lijkt zich dan ook niet druk te hoeven maken voor de Qatari. Het gastland is na twee nederlagen op rij al uitgeschakeld. De eerste wedstrijd verloren de mannen van coach Felix Sanchez met 2-0 van Ecuador en op vrijdag won Senegal met 3-1 van Qatar, Tegen Oranje hoopt Qatar nog op een doelpunt om het toernooi in ieder geval met opgegeven hoofd te verlaten. 

Hoewel Qatar alleen nog voor de eer speelt, kijkt de coach wellicht al met een schuin oog naar januari. Dan zullen ze aantreden in de Gulf Cup of Nations. Het eerste WK van Qatar is op voetballend vlak niet succesvol verlopen en er wordt dan ook met angst uitgekeken naar het duel tegen Oranje. Is die angst terecht volgens de bookmakers Nederland? Qatar stond nog nooit tegenover Nederland in een interland dus wat dat betreft kan de ploeg opnieuw geschiedenis schrijven.

Wedden op Nederland – Qatar bij Betcity

Mogelijke opstellingen

Louis van Gaal is normaliter nooit zo van het doorwisselen, maar wist na de wedstrijd tegen Senegal zijn selectie te wijzigen voor het duel met Ecuador. Zo nam Matthijs de Ligt plaats op de bank en kan Jurriën Timber in de basis starten. Ook begon Teun Koopmeiners in de basis en moest Steven Berghuis als reserve plaatsnemen. Tijdens de wedstrijd kwamen Wout Weghorst en de van een blessure herstellende Memphis nog het veld in, maar tot een overwinning kwam het niet. Het is dan ook nog maar de vraag wie er tegen Qatar in de basis gaan beginnen. Niemand maakte echt een goede indruk en dus staat Van Gaal voor een lastige keuze. Gelukkig voor Oranje zijn er geen blessures.

Bij Qatar lijkt er een basisplek weggelegd voor de doelpuntenmaker tegen Senegal Muntari. Hij zal vergezeld worden door Almoez Ali die op zoek kan gaan naar zijn 43e doelpunt voor de nationale ploeg. Daarbij kan Qatar ook niet om Hassan Al-Haydos heen die al 170 duels voor zijn land speelde en daarbij 36 goals wist te maken. Ook bij Qatar zijn er vooralsnog geen blessure bekend.

Nederland:

Noppert; Timber, Van Dijk, Ake; Dumfries, Berghuis, F de Jong, Blind; Gakpo; Bergwijn, Memphis

Ecuador:

Barsham; Miguel, Khoukhi, Hassan; Mohammad, Hatem, Madibo, Al-Haydos, Ahmed; Ali, Muntar

50x je inzet als Nederland wint van Qatar

Wedden op het WK bij Jack’s

Nederland vs Qatar WK wedden odds

Weet het Nederlands elftal eindelijk te overtuigen op het WK? De vorige twee wedstrijden waren simpelweg niet goed en daarom dat het best wel lekker is dat er nu een op papier mindere tegenstander te wachten staat. Bij Jack’s kun je maar liefst 50x je inzet pakken bij een overwinning van Oranje op Qatar. Nieuwe spelers van 24 jaar of ouder kunnen door één euro in te zetten bij deze bookmaker € 50,00 winnen door in te zetten op “Nederland wint binnen reguliere speeltijd”.

De eerste wedtip betreft Cody Gakpo, toch wel de bepalende man bij Nederland op het WK. De (nu nog) PSV’er scoorde in zowel zijn eerste als tweede WK wedstrijd. Een doelpunt van Gakpo tegen Qatar op een willekeurig moment levert je 2.23 op. Als Gakpo zelfs als eerste scoort loopt dit op tot wel 4.90. Als eerste scoren deed Gakpo al twee wedstrijden op rij.

Het wordt toch wel eens tijd voor Oranje om indruk te gaan maken en daarom dat alle spelers erop gebrand zijn om flink uit te pakken. Van Gaal weet dat het beter moet en dat een overtuigende winst het vertrouwen in “wereldkampioen worden” zal toenemen bij zijn ploeg. Met dit in gedachten, gaan we voor meer dan 3,5 doelpunten wat je bij Betcity 2.30 oplevert.

Nederland wist de eerste wedstrijd nog de nul te houden, maar het ging dus mis tegen Ecuador. Toch zou Oranje de wedstrijd tegen Qatar in principe zonder kleerscheuren door moeten komen. Op voorhand zou je denken dat het een rustige wedstrijd wordt voor doelman Andries Noppert. Wedden op beide teams scoren – nee levert je bij Bet365 1.65 op en dat is toch een geweldige odd voor deze weddenschap.

Je las net al over de verhoogde quotering van 50.00 bij Jack’s voor winst van Oranje. Behalve deze bonus zijn er nog veel meer promoties te vinden om te wedden op het WK 2022. Er zijn veel verschillende welkomstbonussen, verhoogde odds en gratis weddenschappen te verdienen. We hebben een handig overzicht voor je klaargezet net de mooiste bonussen.

Bookmaker
bet365
Max. bonus & percentage
500% tot
€ 50
Min. storting & min. quotering
€ 5 / 1.20
Rondspeel voorwaarden
Wedkrediet(en) direct beschikbaar na eerste bet(s)
Waardering Nederland_149 all_countries Eerste stortingsbonus_1 all_bonus_types general 50.00 bet365 10.00 96
Algemene voorwaarden
Tot wel €50 in wedkredieten voor nieuwe klanten bij bet365. Voor 24+ jarigen.
Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. kansen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet.

Over de auteur

De echte voetbalkenner bij Sportweddenschappen-bonus is Bas Hosselman. Hij is groot fan van Nederlands voetbal, zowel van PSV als van Oranje. Bas Schrijft onder andere voetbal nieuws, voorbeschouwingen en nieuws over elke bookmaker bonus.