Olympique Marseille vs Feyenoord, Rotterdammers op voorsprong

Jeroen van Veen
4. mei 2022

Na de spectaculaire 3-2 overwinning in Rotterdam, is Feyenoord nu nog meer kanshebber op een finaleplaats in de Conference League, maar het verschil van één doelpunt is klein en dus moeten de Nederlanders nog hard aan de bak. Olympique Marseille – Feyenoord in de Conference League, 5 mei 2022 om 21:00. Claim je BetCity welkomstbonus en wedt nu op de Rotterdammers.

Intense heenwedstrijd in Rotterdam

Voor Feyenoord gaat dit toernooi nog steeds van een leien dakje en dat terwijl het al in juli zijn eerste wedstrijden speelde tegen het Kosovaarse FC Drita. Vorige week, in de eerste halve finale, was het direct een open wedstrijd die in hoog tempo gespeeld werd. Twee kansen waren niet aan Marseille besteed en daarna kwam Feyenoord al snel op 2-0. Aan de hand van Dimitri Payet, die bij vlagen ongrijpbaar was voor Feyenoord, kwam Marseille nog in de eerste helft terug tot 2-2. Het afjagen van de Rotterdammers had na rust echter opnieuw  succes toen de Kroaat Duje Caleta-Car in de fout ging en Cyriel Dessers een vrije doortocht kreeg. De Belg faalde niet en maakte alweer zijn tiende Conference League doelpunt.

Het was een clash tussen stijlen, het Marseille van Jorge Sampaoli probeerde er met langer balbezit doorheen te komen, maar de Rotterdammers jaagden constant fel op de bal om te voorkomen dat Payet vanuit het centrum het spel kon verdelen. Als Feyenoord aan de bal was, probeerde het vaak wat directer naar voren te gaan en dat wordt in Marseille misschien nog wel meer verwacht.

Beide teams lijken over hun sterspelers te beschikken voor deze wedstrijd en dus zal Dessers, ongelooflijk belangrijk in dit toernooi, opnieuw de aanvalsleider zijn. Toch zal Marseille met niet zo’n goed gevoel deze wedstrijd ingaan, want in het weekend verloor de ploeg nog met 0-3 van Olympique Lyon, en daarom staat plaatsing voor de Champions League van volgend jaar op het spel. Feyenoord had geen kind aan Fortuna Sittard en is daarom nog volop in de race voor plaats drie in de Eredivisie.

Wedden bij BetCity

Wedden op de Conference League

Met de bookmaker bonus kun je wedden op Olympique Marseille tegen Feyenoord. Voor een thuisoverwinning krijg je bij BetCity een quotering van 2.10, terwijl die voor een overwinning van Feyenoord op 3.35 ligt. Maar de bezoekers hebben die overwinning niet nodig. Een gelijkspel is al voldoende om de volgende ronde te bereiken en daarvoor zijn de Rotterdammers dan ook favoriet. Je krijgt namelijk 1.50 voor een finaleplaats voor Feyenoord en 2.50 voor een finaleplaats voor de Fransen. Marseille - Feyenoord odds

De beste Nederlandse bookmakers bieden nog meer leuke quoteringen aan, want je krijgt bij BetCity ook verhoogde quoteringen met de zogenaamde Speel Slimmer weddenschappen. Je krijgt namelijk een quotering van 25.00 voor een overwinning van Feyenoord met twee doelpunten van Cyriel Dessers. Dat lijkt niet zo voor de hand liggend, maar het gebeurde vorige wedstrijd ook al en de Belgische aanvaller is in topvorm.

Als je een open wedstrijd verwacht, kun je ook op een andere Speel Slimmer weddenschap inzetten, want voor een overwinning van Feyenoord waarin beide teams scoren en er minimaal vier doelpunten vallen krijg je 10.00.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.