Real Madrid vs Manchester City, nogmaals spektakel?

Jeroen van Veen
3. mei 2022

Na de prachtige 4-3 in het Etihad stadium, waar Real Madrid na een vroege achterstand toch steeds in de buurt bleef, moet de beslissing van de tweede halve finale van de Champions League in Madrid vallen. Real Madrid – Manchester City in de Champions League, 4 mei 2022 om 21:00.

Het was vorige week reclame voor het voetbal in Manchester. City had vrijwel de hele wedstrijd de controle en combineerde bij vlagen geweldig door de Madrileense defensie, maar elke keer als het verschil groter werd, wist de Koninklijke zich met een razendsnelle tegenaanval en machtige efficiëntie weer terug in de wedstrijd te vechten. Met de 4-3 kregen de Citizens daarom waarschijnlijk iets minder dan verdiend, maar het maakt het affiche voor de terugwedstrijd er alleen maar beter op.

Real Madrid al kampioen van Spanje

Real Madrid kan zich volledig op deze wedstrijd richten, want afgelopen weekend pakte de ploeg al het kampioenschap in eigen land. City is nog volop in de strijd met Liverpool om de landstitel in Engeland en heeft nog een aantal belangrijke wedstrijden te gaan.

Voor deze wedstrijd hebben beide ploegen een sterke groep tot hun beschikking. Bij City keert Joao Cancelo terug van een schorsing, waardoor de problemen op de vleugels al een stuk minder zijn. Vorige wedstrijd moest John Stones nog op rechtsback aantreden, en toen hij nog in de eerste helft geblesseerd raakte, nam middenvelder Fernandinho het over. Dat kwam omdat ook Kyle Walker er niet bij was en dat lijkt nu opnieuw het geval te zijn. Ook Stones lijkt niet fit genoeg, maar die zou waarschijnlijk toch al niet in de basis staan. Daarom zit City wel wat krap in de verdedigers. De vaste basis staat er gewoon, maar mocht er eentje wegvallen, dan zijn de eerste drie vaste vervangers er mogelijk allemaal niet bij.

Bij Real Madrid is alleen David Alaba er niet bij. Vorige week speelde hij een helft mee, maar dat kwam zijn blessure niet ten goede waardoor hij er even naast staat. Met die wetenschap kun je bij de bookmakers inzetten op deze wedstrijd, en de BetCity odds boost voor nieuwe spelers is juicy, want je kan liefst 30 keer je inzet terug krijgen als je op een overwinning van één van beide ploegen wedt.

Wedden bij BetCity

Geld verdienen met Real Madrid – Manchester City

Wil je met iDEAL je weddenschappen betalen dan kan dat met bet sites iDEAL. Zonder odds boost is een overwinning van Real Madrid 3.35 waard en die van Manchester City 2.08. Wil je zelfs gratis wedden, kijk dan naar de voorwaarden om dat te kunnen doen. Madrid - Manchester City odds

City is bij de bookmakers ook de duidelijke favoriet om de finale te halen. Je krijgt namelijk een quotering van 1.23 als de Engelsen het halen, en liefst 4.35 als de Spanjaarden zich voor de finale plaatsen. City scoort al het hele seizoen makkelijk en Real laat de afgelopen maanden in de Champions League zien dat de ploeg makkelijk het doel vindt. Of eigenlijk dat Karim Benzema makkelijk het doel vindt, want negen van de elf doelpunten in de knock-outfase van de Champions League kwamen van de Fransman. Een doelpunt van Benzema is daarom 2.23 waard.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.