Monaco Grand Prix wedden: F1 Monaco voorspelling en Unibet odds

Sydnes Meekes
22. mei 2023

Na een teleurstellend F1 weekend vorige week waar de race niet door kon gaan wegens extreme overstromingen, staat het komende weekend direct de legendarische Monaco Grand Prix alweer op het programma. Lees hier alles wat je moet weten voor F1 Monaco wedden, wat onze voorspelling is en wat de beste odds zijn.

De F1 Grand Prix van Monaco stelt nooit teleur. Dankzij de unieke kronkelende straatjes, de weelderige locatie en de vaak onvoorspelbare weersomstandigheden trekt de F1 Monaco Grand Prix altijd grote namen en grote aantallen uit de wereld van Hollywood, F1 en daarbuiten. De race vindt plaats in het weekend van 26 mei tot en met 28 mei op het stratencircuit Circuit de Monaco en de race wordt gehouden op zondag 28 mei. Het circuit staat bekend om zijn smalle bochten. De race bestaat uit 78 ronden en strekt zich uit over een totaal van 260,286 km (3,337 km per ronde).

Onvoorspelbaar weer tijdens de Monaco Grand Prix

Een van de meest opwindende dingen aan Formule 1 wedden in Monaco de onvoorspelbaarheid van het weer. Eind mei is het weer in Monaco grotendeels warm en zonnig , maar zoals we in 2022 ontdekten, kan het ook erg nat worden, heel snel. De F1 Monaco Grand Prix van 2022 liep meer dan een uur vertraging op vanwege de onvoorspelbare zware regenval, wat betekent dat teams voor aanvang van de race gedwongen zouden worden om over te schakelen op natte banden. Dat het in 2022 regende, wil echter zeker niet zeggen dat 2023 ook nat zal zijn. Gebaseerd op ervaringen uit het verleden van het evenement, is warme zonneschijn, gedeeltelijk bewolkte omstandigheden en warme temperaturen tussen 24 29 graden het meest waarschijnlijk. Met redelijk winderige kustomstandigheden is er echter altijd kans op een regenbui.

Onze wedden op F1 Monaco voorspelling

In de F1 Monaco Grand Prix van vorig jaar was het weer zo extreem en onvoorspelbaar dat de onderlinge resultaten niet verliepen zoals velen bij de start hadden voorspeld. Zal de geschiedenis zich weer herhalen of zullen de coureurs gewoon op maximale snelheid door een zonnig Monaco kunnen scheuren? Bekijk hieronder onze favoriete F1 Monaco wedden odds van Unibet.

F1 Monaco wedden

Voor de eerste plaats bij de F1 Grand Prix van Monaco 2023 gaan we om voor de hand liggende redenen voor regerend kampioen Max Verstappen. Als Verstappen een goede kwalificatie heeft dan voorspellen we dat het lastig zal zijn om hem in te halen tijdens de race. Tip: Verstappen wint de race van Monaco voor @1.90 bij Unibet.

Onze keuze voor de tweede plaats is de held met Monaco als geboorteplaats, Charles Leclerc . Leclerc had vorig jaar Pole Position en eindigde uiteindelijk op de 4e plaats. Dit jaar voorspellen we dat het thuisvoordeel in zijn voordeel zal werken en hem zal helpen om een mooie podiumplek te veroveren. Tip: Leclerc pakt podium plek voor @1.65 bij Unibet.

Op de 3e plaats gaan we met Sergio Perez van Red Bull , niet alleen omdat hij op dit moment een van de beste straatracers in de F1 is, maar ook omdat hij zo’n indrukwekkend seizoen 2022 achter de rug heeft. We verwachten dat Leclerc en Perez dicht op elkaar zullen zitten en een interessant duel gaan uitvechten. Tip: Perez komt op het podium voor in Monaco F1 wedden voor @1.40 bij Unibet.

Wat de constructeurs betreft, voorspellen we een dikke overwinning van Red Bull, maar als LeClerc in vorm is en Carlos Sainz goed presteert, dan kan Ferrari ook nog wel is gaan verassen. Wij gaan echter voor Red Bull Racing voor deze race.

Wist je trouwens al dat er een Unibet welkomstbonus is voor nieuwe spelers waarmee je gratis weddenschappen kunt verdienen? Zo kun je ook gratis inzetten op bovenstaande tips als je nog geen speler bij Unibet bent.

Over de auteur

Sydnes Meekes is een groot voetballiefhebber. Hij volgt alle grote Europese competities en schrijft hier dan ook graag over, in combinatie met wedtips en sportweddenschappen. Mocht een Nederlandse bookmaker met een mooie actie komen,dan is Sydnes altijd als eerste op de hoogte.