Barcelona – Real Sociedad: voorspelling, mogelijke opstellingen en odds

Sydnes Meekes
19. mei 2023

Net na het veiligstellen van de La Liga titel van 2022/23, zal Barcelona hun campagne voortzetten met een thuiswedstrijd tegen hoogvlieger Real Sociedad op zaterdagmiddag. De ploeg van Xavi werd met nog vier wedstrijden te spelen tot kampioen gekroond door Espanyol met 4-2 te verslaan in de derby van Barcelona afgelopen weekend, maar Real Sociedad speelde met 2-2 gelijk tegen Girona en er is nog werk aan de winkel als ze een plaats in de top vier veilig willen stellen.

Barcelona - Sociedad wedden

Barcelona is dit seizoen gemakkelijk de beste ploeg in de Spaanse La Liga geweest, met een record van 27 overwinningen, vier gelijke spelen en drie nederlagen uit hun 34 wedstrijden om 85 punten te verzamelen, waardoor ze 14 punten voorsprong hebben op Real Madrid dat momenteel op de tweede plek staat en wellicht gegokt had op de Champions League dit seizoen.

De ploeg van Xavi werd bevestigd als kampioen voor het seizoen 2022/23 dankzij hun 4-2 overwinning op Espanyol afgelopen zondag, waarbij de Catalaanse ploeg voor het eerst sinds 2019 de titel claimden.

Het terugwinnen van de titel moet als een enorm positief punt worden gezien, maar Barcelona werd in de beker wel in de halve finale uitgeschakeld door Real Madrid, terwijl ze ook opnieuw niet uit de groepsfase van de Champions League kwamen voordat ze verloren naar Manchester United in de play-offs van de knock-outronde van de Europa League.

Het zou redelijk zijn om te zeggen dat dit een grotere wedstrijd is voor Real Sociedad dan voor Barcelona, ​​aangezien de bezoekers bieden om een ​​top-vier positie in de ranglijst en Champions League-voetbal veilig te stellen voor het volgende seizoen. De ploeg van Imanol Alguacil staat momenteel vierde, vijf punten voorsprong op Villarreal op de vijfde plaats. Een overwinning of resultaat in dit duel zal dus een grote stap voor Sociedad zijn op de vierde plek veilig te stellen.
 

Wedden op Bet365 FC Barcelona – Real Sociedad odds

Hieronder hebben we een oddsvergelijking gemaakt van de Bet365 odds van onze favoriete weddenschappen voor dit duel. Zo kunnen we alvast een goed beeld van de verwachtingen krijgen en ook jou in de goede richting wijzen als je wilt gaan wedden op Barcelona tegen Real Sociedad. Voordat we naar de odds gaan willen we je ook nog even op de Bet365 welkomstbonus wijzen, zo kun je direct gratis weddenschappen verdienen als je nog geen account hebt. Daarnaast kun je ook nog een kijkje nemen bij onze bookmaker bonus lijst voor de promoties van alle andere bookmakers.

Allereerst kijken we naar 1X2, ofwel de winnaar van dit duel. We zien dan dat de odd van Barcelona rond de @1.80 ligt, de odd van een gelijkspel ongeveer @3.75 is en dan Sociedad een odd van rond de @4.35 krijgt voor een overwinning. Geen gekke voorspelling. Sociedad zal harder willen aanvallen dan Barcelona die niet per se meer moeten. Daardoor kan er veel ruimte ontstaan voor gevaarlijke tegenaanvallen van de snelle FC Barcelona aanvallers.

Als tweede gaan we dan ook nog even verder in op de odd voor winst van Sociedad. Alhoewel Real Sociedad niet als favoriet aan dit duel zal beginnen, kunnen we niet ontkennen dat ze de laatste jaren meerdere keren hebben weten te verassen in de grote duels. Nu dat Barcelona als kampioen is en de focus er misschien even af is, zou Sociedad ook ditmaal toe kunnen slaan.


 

Mogelijke Barcelona – Sociedad opstellingen

FC Barcelona mogelijke startopstelling: Ter Stegen; Konde, Araujo, Christensen, Balde; Pedri, Busquets, De Jong; Dembele, Lewandowski, Raphinha.

Real Sociedad mogelijke opstelling: Remiro; Gorosabel, Zubeldia, Le Normand, Munoz; Kubo, Zubimendi, Merino, Oyarzabal; D Silva; Sorloth.

Over de auteur

Sydnes Meekes is een groot voetballiefhebber. Hij volgt alle grote Europese competities en schrijft hier dan ook graag over, in combinatie met wedtips en sportweddenschappen. Mocht een Nederlandse bookmaker met een mooie actie komen,dan is Sydnes altijd als eerste op de hoogte.

Bet365 Nieuws