Wedden op FC Twente – Ajax: Betcity wedtips en odds

Sydnes Meekes
24. mei 2023

Dit weekend spelen FC Twente en Ajax tegen elkaar voor de laatste wedstrijd in de Eredivisie van dit seizoen. Een wedstrijd die, vooral voor Ajax, nog veel kan opleveren. Lees hier onze preview en beste BetCity FC Twente – Ajax wedtips en odds.

Een belangrijke wedstrijd voor Ajax

Zoals gezegd is dit duel dus vooral voor Ajax heel belangrijk. Dat komt doordat Ajax op een hele krappe plaats staat op de ranglijst. PSV staat 3 punten hoger met een veel minder doelsaldo. AZ staat daarnaast maar 2 punten achter Ajax. Een plek stijgen en een plek zakken is dus beide nog mogelijk voor Ajax. Zeker met deze posities is dat heel belangrijk, een plek stijgen is Champions League, plek 3 behouden is Europa League en een plek zakken is Conference League. Deze drie tickets voor 3 teams gaan dus verdeeld worden in de laatste speelronde dit weekend, heel spannend!

BetCity Speel Slimmer bets: FC Twente – Ajax wedtips

Voor veel topwedstrijden zet BetCity Nederland altijd BetCity speel slimmer bets klaar. Hiermee bevelen ze een aantal interessante weddenschappen aan gebaseerd op de statistieken van beide teams. Opzoek naar meer uitleg en tips over de BetCity speel slimmer bets? Bekijk dan onze BetCity odds boosts pagina.

Wedtip #1: Meer dan 2.5 goals

Als eerde speel slimmer bet kijkt BetCity naar het aantal goals. Daar zien we dan BetCity heeft gevonden dat in 4 van de laatste 5 wedstrijden van Ajax meer dan 2.5 goals zijn gevallen. Wij kunnen daar aan toevoegen dat er in het hele Eredivisie seizoen tot zo ver gemiddeld zo’n 3.5 goals per wedstrijd zijn gevallen. Inzetten op meer dan 2.5 goals zou dan ook een hele interessante bet kunnen zijn voor dit duel.

FC Twente - Ajax wedtip 1

Wedtip #2: Ajax wint

Als tweede sleep slimmer bet is er een makkelijke weddenschap, dat is het inzetten op winst van Ajax. Ajax moet winnen om hun plek op de ranglijst te behouden of bij een uitglijder van PSV tegen AZ toch nog de tweede plek te pakken. Ajax won de laatste 3 van de 5 uitwedstrijden in de Eredivisie. Daar hebben wij nog bij gevonden dat, in de laatste 10 ontmoetingen met FC Twente, Ajax 5 keer won,  3 keer gelijkspeelde en slechts 2 keer verloor waarvan een keer met penalties in de beker in 2017. Kijken we puur naar de winst, dan is dat zeker in het voordeel van Ajax.

FC Twente - Ajax wedtip 2

Wedtip #3: Beide teams scoren

Als derde hebben we dan nog een laatste speel slimmer bet. Dat betreft beide teams scoren. Beide teams scoorde in 3 van hun laatste 5 Eredivisie duels bevestigd BetCity.

FC Twente scoorde zelfs 12 goals in de laatste 3 duels, ze wonnen met 0-5 van RKC Waalwijk, versloegen NEC met 4-0 en wonnen ook met 0-3 op bezoek bij Emmen. Nu laat dat ook zien dat FC Twente geen tegen goals krijgt, we moeten echter wel realistisch blijven en stellen dat er geen top teams in dat lijstje staan.

Kijken we dan bij Ajax dan zien we niet direct de monster zeges voorbij komen die we bij FC Twente zien. Ze scoren recent wel vaak: 3-1 tegen FC Utrecht en 3-2 tegen FC Groningen. Daar voor werd er echter ook 0-0 gespeeld tegen AZ. Ajax en Twente scoren dus vaak maar Ajax laat ook zien dat de andere ploeg altijd genoeg mogelijkheden krijgt. Beide teams scoren is voor deze wedstrijd voor wedden op de Eredivisie dus nog helemaal niet zo’n gekke weddenschap.

FC Twente - Ajax wedtip 3

Over de auteur

Sydnes Meekes is een groot voetballiefhebber. Hij volgt alle grote Europese competities en schrijft hier dan ook graag over, in combinatie met wedtips en sportweddenschappen. Mocht een Nederlandse bookmaker met een mooie actie komen,dan is Sydnes altijd als eerste op de hoogte.