Wedden op Sevilla – AS Roma in de Europa League finale

Sydnes Meekes
25. mei 2023

Op woensdag 31 mei begint de ontknoping van de Europes toernooien. Als eerste van de 3 toernooien zal op deze dag de Europa League finale worden gespeeld tussen Sevilla en AS Roma. Lees op deze pagina alles over dit duel. Denk aan de vorm van beide teams, de beste odds, mogelijke opstelling en bookmaker promoties.

Waar en wanneer wordt de Europa League finale 2023 gespeeld?

De Finale van de Europa League is de eerste finale van de 3 Europese toernooien die wordt gespeeld. Elk jaar wordt de finale op een andere locatie gehouden in een ander land. Dit jaar zal de finale worden gespeeld in de imposante Puskas Arena in Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. Zomaar een stadion is het niet de Puskas Arena kan namelijk wel 67 duizend fans kwijt. De aftrap voor de wedstrijd staat gepland op de avond van woensdag 31 mei om 21:00 Nederlandse tijd.

Een finale tussen twee tegenpolen

Met Sevilla en AS Roma staan er twee ploegen tegenover elkaar met een totaal andere filosofie. Hoe dit op het veld gaat uitpakken is dan ook nog maar even de vraag.

Met Sevilla staat er een Spaanse ploeg in de finale waar ze houden van snel en aanvallend voetbal. Iets waar we in Nederland vaak wel fan van zijn. Tegenover Sevilla staat AS Roma onder leiding van niemand minder dan ’the special one’ Jose Mourinho. Bij Mourinho is een ding duidelijk, winnen is belangrijker dan vermaken. Als hij met 11 man in de eigen 16 meter moet blijven om Sevilla de baas te zijn, dan zal hij dat graag doen.

Sevilla heeft wel meer ervaring op dit gebied, sterker nog, niemand won de Europa League vaker dan de ploeg uit het zuiden van Spanje. Sevilla wist het toernooi al wel 6 keer te winnen. De prijzenkast van AS Roma ziet er ook heel anders uit. In Rome en in eigen land is AS Roma een hele grote club. Internationaal is de naam ook heel groot maar de prestaties wat minder. Tot de verbazing van vele had AS Roma voor de Conference League titel van vorig jaar nog nooit een Europese beker gewonnen.

Wedden op Sevilla – AS Roma odds

Wil je op Sevilla – AS Roma wedden? Dan ben je waarschijnlijk ook op zoek naar de beste odds. In onze oddsvergelijking hieronder bespreken we de beste odds van een aantal van de beste bookmakers Nederland namelijk Bet365, LiveScoreBet, Betcity en Toto voor de weddenschappen voor de juiste winnaar, voor meer of minder dan 2.5 goals en beide teams scoren. Zie je er een interessante odd tussen staan? Klik dan op een van de odds en we sturen je direct door naar de bookmaker die de beste odd aanbiedt voor die weddenschap.


 

De weg van Sevilla naar de finale

Sevilla begon dit seizoen erg slecht in de Spaanse competitie. Rond de winterstop speelde ze zelfs nog voor degradatie. gelukkig wisten ze zich wel in de Europese competitie te handhaven. Na de winter ging het weer geweldig lopen bij Sevilla, beklommen ze de La Liga ladder opnieuw en schopte ze het wederom naar de finale van de Europa League.

In de halve finale stond er een echte kraker voor Sevilla te wachten tegen Juventus. In de laatste minuten van de tweede ontmoeting wist Sevilla uiteindelijk de doorslaggevende goal te scoren waardoor ze door gingen naar de Finale, anders hadden we zelfs een volledige Italiaanse finale gehad.

Hoe bereikte AS Roma de finale van de Europa League?

Bij AS Roma en hun verdedigende spel stond de campagne in de Europa League vooral in het teken van nipte overwinningen. In de achtste finales schakelde Roma allereerst Real Sociedad uit. In de kwartfinale kwamen ze vervolgens wederom tegenover Feyenoord te staan, een herhaling van de Conference League finale van vorig jaar. Nadat Feyenoord de eerste wedstrijd met 1-0 won, ging AS Roma er in eigen huis vol op en wonnen ze de tweede ontmoeting met 4-1. In de halve finale kwam een hele krappe wedstrijd. AS Roma won met slechts 1-0 over twee wedstrijden van Bayer Leverkusen.

Mogelijke Sevilla – AS Roma opstellingen

Sevilla mogelijke opstelling (5-4-1): Dmitrovic, Montiel, Gudelj, Bade, Telles, Acuna, Mir, Oliver, Fernando, Rakitic, En-Nesyri.

Roma mogelijke opstelling (3-4-2-1): Patricio; Mancini, Llorente, Ibanez; Zalewski, Cristante, Bove, Spinazzola; Pellegrini, Belotti; Abraham.

Wedden op de Europa League finale met 50x je inzet bij Circus

Bookmaker Circus biedt elke week verschillende Circus Super Odds aan, dit seizoen verhoogde odds waarmee je wel 50x of 100x je inzet kunt verdienen. Wij gaan er van uit dat Circus een groot duel als deze niet kan laten schieten en we voorspellen dan ook dat er enkele dagen voor de finale ook voor deze wedstrijd een interessante Super Odd zal verschijnen. Zodra deze bekend is, zullen we hier precies uitleggen hoe je deze kunt claimen.

Circus Logo
Eindigt over
::
Meer dan >2,5 goals in alle 6 KKD duels @15.00 i.p.v. @13.75! (alle klanten)
Circus Logo
Eindigt over
::
Zwolle - Heracles: Zwolle wint @50.00! (nieuwe klanten)
Circus Logo
Verlopen
Heerenveen - PSV: PSV wint @ 50.00! (nieuwe klanten)

 

Alternatieve Circus promotie

Ben je nog geen speler bij Circus? Dan kun je natuurlijk ook nog altijd gebruik maken van de Circus welkomstbonus. Met deze stortingsbonus kun je direct een flink bedrag ontvangen bovenop jouw eerste storting. Dus ben je nog geen speler? Claim dan de bonus via de knop hieronder.

 

Over de auteur

Sydnes Meekes is een groot voetballiefhebber. Hij volgt alle grote Europese competities en schrijft hier dan ook graag over, in combinatie met wedtips en sportweddenschappen. Mocht een Nederlandse bookmaker met een mooie actie komen,dan is Sydnes altijd als eerste op de hoogte.