Vitesse vs AZ voor Conference League voetbal

Jeroen van Veen
25. mei 2022

AZ en Vitesse, de nummer vijf en zes van de Eredivisie van dit jaar staan in de finale van de play-offs voor een plek in de tweede voorronde van de Conference League. Wie pakt het ticket? Vitesse – AZ in de Eredivisie play-offs, 26 maart 2022 om 20:00. Pak je Jack’s bonus en wedt op de laatste wedstrijden van dit seizoen.

Halve finale Eredivisie play-offs

Vitesse en AZ zijn in principe de verwachte kandidaten in deze finale, maar na de heenwedstrijd in de halve finale zag het er daar nog niet naar uit. Vooral Vitesse moest van ver komen, want de Arnhemmers hadden de eerste wedstrijd in Utrecht nog kansloos met 3-1 verloren van FC Utrecht. In de return was Vitesse echter effectiever dan de tegenstander en dwong het een verlenging af, die al snel in het voordeel van Vitesse beslist werd.

AZ verloor in Heerenveen de openingswedstrijd van de tweestrijd tegen SC Heerenveen, maar die nederlaag was eigenlijk onterecht en kwam pas in de blessuretijd tot stand. In de terugwedstrijd leek de wedstrijd na een vroeg doelpunt van Dani de Wit lange tijd op een verlenging af te stevenen, maar de hevig bekritiseerde Zakaria Aboukhlal forceerde in de laatste minuten van de wedstrijd de beslissing, waardoor de Alkmaarders ook verdiend in de finale staan.

Ticket Conference League binnen bereik

Beide teams weten wat het is om in de Conference League te spelen, want zowel AZ en Vitesse speelden dit jaar in de eerste editie van dit toernooi mee. Vooral Vitesse zal er goede herinneringen aan hebben, want er werd onder andere gewonnen van Anderlecht en Tottenham Hotspur en in de achtste finale capituleerde de ploeg pas in blessuretijd tegen het AS Roma van José Mourinho.

Bij AZ is de grote vraag of aanvoerder Owen Wijndal weer van de partij is. De linksback moest beide wedstrijden tegen Heerenveen missen vanwege een blessure en het niveau van 18-jarige vervanger Milos Kerkez is toch nog wel een heel stuk lager. Vitesse heeft ook problemen in de verdediging, want net zoals tegen Utrecht zijn Maximilian Wittek, Jacob Rasmussen en Dominik Oroz er ook tegen AZ niet bij.

Wedden op Vitesse – AZ

Claim dus je bookmaker bonus en wedt bij Jack’s op deze wedstrijd. De bookmaker ziet AZ toch wel als de duidelijke favoriet voor de overwinning en vindt de Alkmaarders zelfs favoriet voor de wedstrijd in Arnhem, getuige de quotering van 2,35, tegen 3.05 voor een overwinning van Vitesse.

Vitesse - AZ odds

Spits Vangelis Pavlidis is de laatste maanden in bloedvorm bij AZ met zeven goals in de laatste negen wedstrijden en Jack’s speelt daarop in. Voor een doelpunt van de Griekse spits krijg je namelijk een quotering van 2.80.

Er staat nog een speler in de schijnwerpers deze wedstrijd, want Vitesse aanvaller Lois Openda mag zich na dit weekend bij het nationale elftal van België melden voor zijn debuut bij de Rode Duivels. Openda eindigde als tweede op de Eredivisie topscorerslijst, net voor Pavlidis. Als Openda scoort én ook AZ minimaal één doelpunt scoort, krijg je daar een verhoogde quotering van liefst 4.50 voor. Dus pak je sportweddenschappen bonus en wedt op Vitesse – AZ.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Jacks Casino & Sport Nieuws