Liverpool vs Real Madrid, mooi affiche Champions League finale

Jeroen van Veen
26. mei 2022

Real Madrid kan in Parijs zijn 14e Champions League titel winnen, maar is deze wedstrijd de underdog tegen Liverpool dat opgaat voor een zevende titel. Wie pakt de Cup met de grote oren dit jaar? Liverpool – Real Madrid in de Champions League finale, 27 mei 2022 om 21:00. Claim je BetCity odds boost voor nieuwe spelers, wedt op één van beide ploegen en krijg liefst 40 keer je inzet terug.

Weg naar de finale erg verschillend

Het halen van de Champions League finale was voor Liverpool niet eens zo verrassend. De ploeg is al het hele seizoen ontzettend dominant en verloor dit seizoen pas drie wedstrijden. Het won de FA Cup en League Cup in eigen land, maar liep het kampioenschap in de Premier League vorige week net mis na een spannende ontknoping met Manchester City.

In de Champions League won het al zijn groepswedstrijden en had het met Inter, Benfica en Villarreal ook geen lastige loting op weg naar de finale. Dat Real Madrid hier staat is des te verrassender. De ploeg moest in de wedstrijden tegen Paris Saint Germain, Chelsea en Manchester City steeds van achterstand terugkomen en leek meerdere keren dood en begraven voordat de ploeg als een Fenix herrees en toch weer doorging.

De ploeg van Carlo Ancelotti leunt hevig op de doelpunten van Karim Benzema, die in de knock-outfase al negen keer scoorde, maar ook vleugelspeler Rodrygo redde de ploeg al twee keer. Voor deze wedstrijd heeft Real Madrid een fitte groep, want zowel David Alaba als Eden Hazard en Gareth Bale zijn terug. Voor die laatste twee is er waarschijnlijk geen rol in de finale, maar Alaba zal ongetwijfeld weer centraal in de verdediging staan.

Liverpool heeft wat dat betreft wat meer zorgen, Thiago Alcantara, Fabinho, Virgil van Dijk en Mo Salah kampen allemaal met blessures en hoewel zeker de laatste twee wel terug verwacht worden, is het niet duidelijk hoe ze er precies voorstaan.

Wedden bij BetCity

Geld verdienen op Liverpool vs Real Madrid

BetCity heeft dus de odds boost voor nieuwe spelers, maar heeft natuurlijk ook gewone weddenschappen, dus pak je BetCity bonus en wedt op jouw favoriet voor de overwinning. De bookmaker denkt dat Liverpool in Parijs de meeste kans heeft op de overwinning, getuige de quotering van 2.10 voor een overwinning van Liverpool tegen 3.55 voor Real Madrid. Als de wedstrijd in een gelijkspel eindigt en dus naar verlenging gaat, is de quotering daar 3.70 voor.

Liverpool - Real Madrid odds

BetCity heeft ook speel slimmer bets met verhoogde quoteringen voor bestaande spelers. Zo krijg je liefst 23.00 voor een overwinning van Real Madrid met een assist van Vinicius Junior en waarin beide teams in de reguliere speeltijd tot scoren komen. De Braziliaanse buitenspeler is een van de revelaties van dit seizoen en is een plaag voor de verdediging van de tegenstanders. Met Trent Alexander-Arnold tegenover zich, die niet zozeer bekend staat om zijn verdedigende kwaliteiten, maar meer om zijn voetbalkwaliteiten, liggen daar waarschijnlijk mogelijkheden.

Als je een doelpuntrijke wedstrijd verwacht kun je 16.00 verdienen als beide ploegen in beide helften tot scoren komen, maar Liverpool de wedstrijd binnen 90 minuten wint. Met die Speel Slimmer bets behoort BetCity bij de beste bookmakers Nederland.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.