AZ vs Vitesse, werkt AZ opnieuw achterstand weg?

Jeroen van Veen
28. mei 2022

Net als tegen SC Heerenveen staat AZ na de eerste wedstrijd in de play-off finale opnieuw op achterstand, vooral door een fantastische Openda. Kunnen de Alkmaarders opnieuw terugkomen en een ticket voor de Conference League veiligstellen? AZ – Vitesse in de Eredivisie play-off finale, 29 mei 2022 om 14:30. Pak je BetCity odds boost en wedt op de laatste Eredivisie wedstrijd van het seizoen.

Openda pakt overwinning voor Vitesse

De eerste wedstrijd in de Gelredome was een mooie wedstrijd. Het was bij vlagen te zien dat beide ploegen een lang seizoen met veel wedstrijden achter de rug hebben, maar dat maakte de amusementswaarde er niet minder op. Vitesse kwam voor rust op voorsprong, maar Clasie maakte met een van richting veranderd schot gelijk. Vitesse leek opgebrand en AZ leek het gelijkspel wel best te vinden, maar met een geniale ingeving, pakte de voor eigen publiek afzwaaiende Lois Openda alsnog de overwinning voor de Arnhemmers.

Vitesse speelde op het laatst bijna met een jeugdelftal, want de ploeg mist nogal wat spelers. Met name in de verdediging is het behelpen en dat zal in de return opnieuw zo zijn. Jacob Rasmussen, Dominik Oroz en Maximilian Wittek moesten de wedstrijd vanwege blessures missen en daar bleek Eli Dasa nog bij te komen. De rechtsback met een aflopend contract had zijn bruiloft deze week gepland en kon de datum niet meer veranderen. Dus heeft hij zijn laatste wedstrijd bij Vitesse al gespeeld. Al die spelers lijken ook deze wedstrijd te moeten missen en daar kwam Tomas Hajek nog bij. De Tsjech kreeg een gele kaart en is geschorst, waardoor de spoeling achterin dun is.

AZ moest het nog steeds zonder Owen Wijndal doen.  De linksback miste tot nog toe alle play-offwedstrijden vanwege een blessure en het is maar de vraag of hij nog terugkeert, Fredrik Midtsjo viel uit met een spierblessure en zal deze wedstrijd ook moeten missen, maar toch lijkt trainer Pascal Jansen een veel sterker elftal tot zijn beschikking te hebben dan Vitesse, en dus zijn de Alkmaarders favoriet.

Meld je aan bij BetCity

Inzetten op AZ – Vitesse, play-off finale Eredivisie

Die favorietenrol geldt zeker voor de wedstrijd zelf, in eigen huis moet AZ minimaal winnen om een kans te maken op de volgende ronde en BetCity Nederland geeft daar een quotering van 1.67 voor. Vitesse heeft juist genoeg aan een gelijkspel en een dubbele kans gelijkspel/winst Vitesse is volgens de bookmaker niet heel waarschijnlijk met een quotering van 2.28.

Wat betreft de kans op het halen van de volgende ronde is de bookmaker duidelijk, beide ploegen hebben volgens BetCity precies evenveel kans op het halen van een Europees ticket met een quotering van 1.85.

AZ - Vitesse odds

BetCity heeft nog wel een Speel Slimmer weddenschap met verhoogde quotering voor deze wedstrijd. Als smaakmakers Lois Openda en Jesper Karlsson allebei tot scoren komen, krijg je daar een verhoogde quotering van 12.00 voor.

Met zoveel verdedigend ingestelde spelers die missen bij beide teams is het misschien ook interessant om op doelpunten te wedden. Minimaal 2.5 doelpunten is 1.81 waard en bij 3.5 doelpunten loopt dat al op naar 3.15. Pak dus je gratis bet en wedt op AZ – Vitesse.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.