Roland Garros, Djokovic, Nadal, Alcaraz of verrassende winnaar?

Jeroen van Veen
29. mei 2022

Waar bij de dames bijna de gehele top tien al ruim voor het begin van de tweede week uitgeschakeld is, zitten de toppers er bij de mannen allemaal nog in. Wie pakt de titel in deze editie van Roland Garros? Wedt op Roland Garros bij Bet365 Nederland en win geld!

Novak Djokovic op Roland Garros

De Serviër heeft dit jaar nog maar weinig kunnen spelen. Doordat hij zich niet wilde laten vaccineren was hij niet welkom in Australië en de Verenigde Staten en miste hij dus vrijwel het gehele hardcourt seizoen in het begin van het jaar.

Roland Garros odds

Hij moest daarom nog even warmdraaien en kreeg wat vroege uitschakelingen voor zijn kiezen, maar de laatste maand heeft hij zijn absolute topvorm weer gevonden. Hij won het masterstoernooi van Rome en gaat ook hier op Roland Garros nog met groot gemak door zijn wedstrijden heen. De kampioen van vorig jaar, die toen in de halve finale gravelkoning Rafa Nadal versloeg is ook nu de favoriet bij de bookmakers met een quotering van 2.62. Zijn programma lijkt echter niet makkelijk, als hij langs Diego Schwartzman gaat lijkt Nadal de volgende tegenstander en dan kan hij in de halve finale toptalent Carlos Alcaraz tegenkomen.

Carlos Alcaraz op Roland Garros

Het Spaanse talent is de absolute sensatie van dit seizoen. Alcaraz begon het jaar nog buiten de top dertig, maar is door titels in de Mastertoernooien van Miami en Madrid nu al opgeklommen naar de zesde plaats. In Madrid versloeg hij Nadal en Djokovic achter elkaar en het was nog nooit eerder gebeurt dat een speler op gravel de twee grootheden achter elkaar verslagen had.

De 19-jarige Alcaraz wordt daarom gezien als een grote kanshebber voor de overwinning en de loting spreekt in zijn voordeel omdat hij maximaal één van de twee toppers tegenkomt. Nadal en Djokovic komen elkaar mogelijk al eerder tegen. Alcaraz heeft een geweldige conditie, is razendsnel en zijn krachtige slagen zijn nu al bijna net zo dwingend als die van zijn illustere landgenoot, daarom is de jonge Spanjaard met een quotering van 3.75 een grote kanshebber op de zege.

Rafa Nadal op Roland Garros

Rafa Nadal is één van de grote favorieten voor de overwinning. Na zijn winst op de Australian Open is hij weer helemaal terug. Dat was toch enigszins verrassend na het matige vorige jaar, waar hij op zijn favoriete toernooi zelfs van Novak Djokovic verloor.

Nadal is natuurlijk altijd één van de grote favorieten, maar er zijn wat twijfels rondom zijn fysieke gesteldheid. Een voetblessure, die hem al lang dwars zit, speelde in het laatste toernooi voor deze Grand Slam weer op, waardoor er zelfs twijfel was over zijn deelname. Hij liet onder andere tegen Botic van de Zandschulp zien dat hij fit is, maar of hij ook de lange zware wedstrijden die hij misschien tegen Djokovic of Alcaraz moet spelen aankan, is de vraag, daarom is zijn quotering 4.00 bij je iDEAL bookmakers.

Outsiders op Roland Garros

Daniil Medvedev (19.00), Casper Ruud (23.00), Andrey Roeblev  (29.00) en Stefanos Tsitsipas (6.00) worden echt een niveau lager ingeschaald dan bovenstaande drie spelers, maar omdat ze aan de goede kant van het schema zitten, hoeven ze pas in een eventuele finale tegen één van de toppers. Daarom wordt vooral de Griek, die heel graag op gravel speelt, toch als een duidelijke outsider voor de titel gezien door de betting sites Nederland.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Bet365 Nieuws