Wedden op de Verstappen in Formule 1: GP Verenigde Staten

Jeroen van Veen
21. oktober 2022

Met nog vier races te gaan is een deel van de spanning al uit de Formule 1. Max Verstappen verzekerde zich twee weken geleden in Japan van de wereldtitel door zijn twaalfde overwinning van het seizoen te pakken. Hij kan echter nog een aantal records breken, dus zal van verslapping weinig sprake zijn, pakt de superieure Nederlander opnieuw de overwinning? De Grand Prix van de Verenigde Staten in Austin, Texas in de Formule 1, hoofdrace 23 oktober 2022 om 21:00. Pak je Circus bonus en zet in op de Nederlander.

Dat de Red Bull van Verstappen de grote favoriet is voor de overwinning in de Verenigde Staten is duidelijk. Vorig seizoen pakte hij hier verrassend de overwinning, terwijl Lewis Hamilton toen als favoriet werd gezien op het circuit of the Americas. De Red Bull is dit jaar echter veel sterker dan vorig jaar, terwijl de Mercedes dit jaar geen partij kon bieden aan het geweld van Verstappen en zelfs niet aan de Ferrari’s.

Het enige smetje op het seizoen van de Red Bull’s is dat de ploeg maar weinig pole positions pakt. Op de losse ronde blijkt de Ferrari en met name Charles Leclerc al het hele seizoen wat sterker, maar Max Verstappen maakt dat in de races ruimschoots goed door meer dan de helft van de overwinningen te pakken.

Recordjacht Verstappen

In de Verenigde Staten is de Nederlander opnieuw de grote favoriet voor de overwinning. Er valt ook nog wel wat te winnen voor de veelwinnaar. Met nog vier races te gaan staat hij dit seizoen al op 12 overwinningen en met nog twee zeges kan hij het record van 13 zeges van Michael Schumacher in 2004 en Sebastian Vettel in 2013 verbreken.

Daarnaast kan hij nog het puntenrecord van 413 punten van Hamilton uit 2019 verbreken, hij kan dat zelfs in één GP minder doen dan dat de Engelsman daarvoor nodig had, maar dan moet hij wel zowel in de VS als in Mexico op het hoogste treetje van het podium staan.

Inzetten op Verstappen in de Formule 1

Dat het record in zicht komt, is voor de beste Nederlandse bookmakers wel duidelijk. Bij Circus krijg je een quotering van 1.40 voor een overwinning van Verstappen. De eerste volgers op die favorietenlijst zijn verrassend Lewis Hamilton en Sergio Perez met een quotering van 8.00. Van de Ferrari’s wordt op het circuit in Austin een stuk minder verwacht en dus krijg je 12.00 voor een overwinning van Charles Leclerc en 13.00 voor een overwinning van Carlos Sainz.

GP Verenigde Staten odds

Opvallend is ook de grote achterstand van de rest van de rijders. Lando Norris leek aan het eind van vorig seizoen dicht bij de top zes te komen door zelfs een aantal keren podium te rijden, maar dit seizoen komen de McLarens er toch niet helemaal aan te pas, want net als Fernando Alonso krijg je voor een overwinning van Norris een quotering van 250.00.

Als Verstappen deze keer de pole position pakt op zaterdag krijg je daar een quotering van 1.85 voor, tegen 3.50 voor een nieuwe pole van Leclerc. Kijk verder voor gratis wedden op de Formule 1

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.