Wie wordt EK winnaar Euro 2024?

De weg naar een EK winst ligt volledig open met de kwalificatiewedstrijden achter de rug. Nu we alle grote favorieten voor het EK 2024 kennen kunnen we volop beginnen met voorspellingen & analyses te maken. We nemen een kijkje op de kwalificatie campagnes van de voornaamste favorieten & underdogs, en gaan ook even kort in op de mogelijke outsiders voor winst met voorlopige odds bij de EK Betting Sites. Hieronder gaan we de resultaten van het EK 2024 voorspellen en vind je de actuele odds voor de EK winnaar quoteringen.

Wie zijn de EK favorieten?

Wie wordt EK winnaar odds 2024:

We verspelen geen tijd en zetten de grootste kanshebbers volgende de beste bookmakers voor Nederlanders voor een EK winst in 2024 meteen in een overzicht. Ook vind je meteen de odds zowel als wat achtergrondinformatie zoals de FIFA ranking, de groep, en hoe de kwalificatie wedstrijden verliepen.

Odds van 28/11/23 Winnaar Top 2
EngelandDe Engelse Vlag 4.50 2.50
FrankrijkDe Franse Vlag 4.50 2.50
DuitslandDe Duitse Vlag 7.00 4.00
SpanjeDe Spaanse Vlag 8.00 4.50
Portugal
De Portugese Vlag
10.00 5.00
BelgieBelgische Vlag 15.00 7.00
Italië
De Italiaanse Vlag
17.00 8.00
NederlandDe Nederlandse Vlag 17.00 8.00

EK 2024 Favorieten besproken

Zoals je kunt zien zijn Engeland en Frankrijk de topfavorieten. Beide landen troffen elkaar in de kwartfinale van het WK 2022 en kenden kwalificatiereeksen zonder nederlaag. De top 5 favorieten wordt gecomplementeerd door Duitsland, Spanje en Portugal. België, Italië en Nederland mogen we tot de outsiders rekenen gezien de EK quoteringen.  Graag staan we kort stil bij elk van de favorieten.

EK Winnaar Engeland Odds – 4.50

Engeland is hét voetballand bij uitstek, maar wist pas 1 toernooieindzege op haar naam te schrijven. Dat was het WK van 1966, het EK wist Engeland nog nooit te winnen. Het had niet veel gescheeld, of het EK stond al op het palmares van Engeland, afgelopen editie verloor het namelijk de finale na strafschoppen van Italie. Op het WK 2022 was Frankrijk zoals geschreven de sterk, er werd door Engeland met 1-2 verloren nadat Kane een strafschop voor 2-2 mistte. Engeland zit dus in de lift en ook verliep de EK kwalificatiereeks soepel. In een groep met Italie, Oekraine, Noord Macedonie en Malta werden 20 punten behaald uit 8 duels. Tegen Oekraine en Noord Macedonie werd eenmaal gelijkgespeeld, tegen Italie en Malta werd de volle buit gehaald. Alle ogen zullen gericht zijn op Harry Kane die graag topschutter wordt.

EK Winnaar Frankrijk Odds – 4.50

Daar waar in Engeland alle ogen op Harry Kane zijn gericht, is dit in Frankrijk op Mbappe. Met 3 goals in de verloren WK finale tegen Frankrijk leek hij al de Franse held te worden, maar de WK titel moest de ijskast in. Revanche tegen Argentinie is pas op zijn vroegst in 2026 mogelijk, dus de focus ligt eerst volledig op het EK 2024. Dat die focus er is, bleek uit de resultaten in de groepsfase. In de groep van het Nederlands elftal wist Frankrijk 22 punten te behalen uit 8 duels en onder andere Nederland 2x te verslaan. Frankrijk kent een ijzersterk team in alle linies en is naar onze mening de uitgelezen topfavoriet voor de eindzege.

EK Winnaar Duitsland Odds – 7.00

Door het organiseren van het EK 2024 was Duitsland automatisch gekwalificeerd en dat was voor hun maar goed ook. Gedurende de EK kwalificatie waren de resultaten in oefenwedstrijden ronduit teleurstellend en dit leidde dan ook tot het ontslag van bondscoach Hansi Flick. Opvolger Nagelsmann lijkt de boel beter op de rit te hebben en zodoende ook de relatief hoge verwachtingen voor de Duitsers. Een mix van routine en talenten zal moeten bewijzen dat Duitsland ook deze editie weer een echte toernooiploeg is.

EK Winnaar Spanje Odds – 8.00

Jarenlang was Spanje steeds topfavoriet voor de eindzege, deze editie staat het echter iets lager genoteerd. De tijden van Iniesta, Xavi en Busquets zijn voorbij, maar gelukkig voor Spanje is er veel ander talent opgestaan. Enkel talent is echter niet genoeg op een eindtoernooi en de tijd zal leren of de Spanjaarden ook daadwerkelijk resultaten kunnen boeken. Op het WK werd in de 8e finales van Marokko verloren na strafschoppen, in de EK kwalificatiereeks boekte Spanje meer succes met een groepswinst en 21 punten uit 8 duels.

EK Winnaar Portugal Odds – 10.00

Niemand speelt graag tegen Portugal op een eindtoernooi omdat de Portugezen hun tegenstanders goed uit de wedstrijd kunnen halen. Ervaring is hiervoor nodig en met onder andere Cristiano Ronaldo, Bernardo Silva, en Bruno Fernandez beschikt Portugal hier zeker over. Talenten zijn er ook met onder andere Joao Felix en de resultaten spreken verder voor zich. Portugal sloot de EK kwalificatie af met 30 punten uit 10 duels, 36 doelpunten voor en maar 2 doelpunten tegen. De individuele klasse van de Portugezen is wellicht niet op elke positie zo goed als de topfavorieten, maar Portugal mag zeker niet uitgesloten worden als kanshebber voor de titel.

EK Winnaar Belgie Odds – 15.00

De veel geroemde gouden generatie van Belgie begint langzaam af te zwaaien maar met spelers als De Bruyne en Lukaku ben je nooit kansloos. Belgie kende zoals zo vaak een vlekkeloze kwalificatiereeks en de vraag is of de Belgen in staat zijn om dit ook in het toernooi zelf te doen. Op het WK 2022 strandde de Rode Duivels teleurstellend in de groepsfase dus ze zijn gebrand op revanche.

EK Winnaar Italië Odds – 17.00

Als eindwinaar van de vorige editie, had je Italie wellicht wat hoger in de favorietenlijst verwacht, maar als je de selectie en EK kwalificatie bekijkt, is de huidige positie begrijpelijk. Door een niet gegeven strafschop in het slotduel van de EK kwalificatie tegen Oekranie wist Italie ter nauwernood een 2e plek veilig te stellen en bleef het eventueel mislopen van het toernooi, zoals het WK 2022, de Italianen bespaard. Voetballend valt het echter tegen en wij verwachten Italie niet terug te zien in de finale.

EK Winnaar Nederland Odds – 17.00

De weg naar de finale lag open voor Nederland gedurende het WK 2022, maar alweer werd er verloren via strafschoppen van Argentinie, ditmaal in de kwartfinale. Zo goed als de resultaten waren, zo slecht was het spel van Nederland. Van Gaal wist echter het maximale uit de ploeg te halen en de vraag is of dit Koeman ook gaat lukken. Ook na het WK gaat het erg moeizaam qua voetbal en lijkt Koeman zoekende naar de perfecte opstelling. Met een fitte selectie en goede vorm kan Nederland zo weer mee doen om de titel, maar dan dient wel alles goed te vallen. De vraag is of dit nu eindelijk een keer gaat gebeuren.