Asian Handicap uitleg

Wat is een Asian Handicap precies? Als je af en toe eens gaat wedden op voetbal dan kan je misschien best wel eens dit concept bestuderen. Zoals je wellicht weet is een normale handicap voetbal gewoon een extra doelpunt voor of tegen, ongeacht de eindscore van de wedstrijd. Een -1 handicap betekent dus beginnen aan een wedstrijd met een doelpunt achter.

Hoe werkt een Asian handicap dan precies?

Wat is een Asian Handicap? (AH)

Net zoals bij een Europese handicap, krijg je via de Asian Handicap het gewenste aantal ‘virtuele’ doelpunten voor of tegen een bepaald team bij een Nederlandse bookmaker. Wat is dan het verschil tussen een Europese en Asian handicap?

Bij een Asian handicap kan je op 1/4, 1/2, of 3/4 doelpunt ook inzetten!

Huh? Dus ik win als iemand bijna een goal scoort? Top!

Niet zo snel! Aangezien het een nachtmerrie zou zijn om logisch uit te werken wat net telt als een half doelpunt… werkt het zo niet.

Hoe werken deze halve & kwart doelpunten dan net?

Het enige dat echt verandert is dat je nooit op een gelijkspel kan wedden. Bij 1/4 doelpunt (bv – of +0.25 handicap) krijg je bij een gelijkspel de helft van je inzet terug! Bij winst krijg je dus gewoon wel je bet uitbetaald.

0.25 handicap (1/4)

Zet je in op een team met een -0.25 handicap, dan krijg je bij een verlies van dit team niets uitbetaald. Wint jouw ploeg? Dan krijg je gewoon zoals een normale bet de winst. Bij gelijkspel? Dan krijg je enkel de helft.

0.5 handicap (1/2)

Bij deze weddenschap is gelijkspel volledig uitgesloten. Als je -0.5 wedt dan moet jouw ploeg winnen, bij verlies krijg je niets. Bij gelijkspel? Dan krijg je je volledige weddenschap terug, aangezien de bet een “wash” wordt.

0.75 handicap (3/4)

Indien de andere ploeg met 1 doelpunt wint, dan krijg je 50% van jouw inzet terug en verlies je de andere 50%. Wint jouw ploeg of spelen zij gelijk?  Dan win je de volledige weddenschap.

Hoe werken hogere cijfers dan, zoals bv 1.25?

Net hetzelfde als normaal, met een normale handicap in combinatie. Een 1.25 win je dus wanneer je ploeg wint of gelijkspeelt. Verlies je met 1 doelpunt dan krijg je de helft van de inzet terug, en verlies je de andere helft. Je verlies de volledige bet wanneer de andere ploeg met 2 doelpunten verschil wint.

Wat is dan een 0 handicap?

Dit is gewoon een simpele “draw no bet”. Je gekozen ploeg wint dan bij winst. Bij gelijkspel krijg je de volledige inzet terug!

Kijk ook naar onze tabel voor Asian Handicap betting

Handicap Wanneer wint jouw weddenschap?
0 Winst van jouw ploeg & bij gelijkspel je geld terug
-0.25 Winst, bij gelijkspel 50% geld terug
-0.50 Enkel bij winst
-0.75 Winst bij 2 doelpunten verschil min, 50% geld terug bij 1 doelpunt
-1 Winst 2 doelpunten verschil, geld terug bij 1 doelpunt
+0.25 Winst bij 1 doelpunt + gelijkspel geld terug
+0.50 Winst of gelijkspel
+0.75 Winst en bij gelijkspel 50% terug
+1 Winst of gelijkspel, bij verlies met 1 doelpunt 50% terug

Een laatste opmerking: Het is vaak niet toegelaten om met een sportweddenschappen bonus op Asian Handicaps te wedden. Als je goed gebruikt maakt van AH, dan kan je jouw risico sterk beperken terwijl je toch nog mooie odds behoudt. Het hangt natuurlijk af van hoe groot je een handicap wilt uitdelen aan een ploeg.

Wedden met handicap

Nu dat je precies weet hoe handicap bets maar ook asian handicap bets werken wil je er misschien ook wel direct mee aan de slag. Hieronder een overzicht van de beschikbare handicap bets voor de Nederlandse Eredivisie wedstrijden die er binnenkort aankomen. Klik op een odd en deze word direct in jouw wedformulier gezet.