Wedden op Wielrennen

Wielrennen is zo’n type sport dat je zowat heel het jaar door kan bewonderen als fan. In het voorjaar heb je alle typische klassiekers, en tijdens het najaar beginnen de meeste grote rondes. Wedden op wielrennen kan dus bijna altijd, ook in Nederland. Bekijk alle online bookmakers die wielrennen-weddenschappen aanbieden.

Wedden op Wielrennen hoofdafbeelding

Coureurs zijn allemaal geweldige atleten, hoewel er toch wat verschillen tussen de vele disciplines zitten.

 • Wielrenner klassiekers – De gelijkenis tussen de Ronde van Vlaanderen en andere echte klassiekers zoals Parijs Roubaix ligt juist in het parcours van deze rondes. Vaak wordt er over kasseien gereden waarvoor waar sprinters en meer krachtige coureurs een voordeel behalen.
 • Grote Rondes – In een Ronde van Frankrijk zijn er uiteraard ten eerste al verschillende truien en doelen die je kan behalen als wielrenner. De grote winnaar (Gele Trui) zal altijd een goede klimmer zijn die over een lichter fysiek gestalte beschikt.
 • Cyclocross ofte Veldrijden – Dit is een heel technische sport waarbij wielrenners zich vaak door regen en modder moeten sleuren.
 • Tijdritten – Afhankelijk van het type parcours is dit een pure individuele prestatie waarbij de snelste tijd wint. Let wel op dat er ook teamtijdritten bestaan!

Hoe en waar kan ik wedden op Wielrennen?

Gelukkig hoef je niet lang te zoeken naar waar je weddenschappen op wielrennen kan plaatsen. Via ons bookmakers overzicht vind je meteen alle beste legale brands op de markt! We dan natuurlijk nog even dieper naar de verschillende mogelijkheden die je precies krijgt.

Vaak voorkomende wielrennen weddenschappen

Wielrennen is een heel pak anders dan traditionele ‘gok sporten’. Bij voetbal heb je uiteraard altijd maar een keuze uit winst, verlies of gelijkspel per wedstrijd als vertrekpunt. Je kan uiteraard nog verder gaan door gebruik te maken van een handicap bet.

Bij wielrennen kan je elke wedstrijd eerder vergelijken met een gehele competitie op voetbal. Je hebt meerdere favorieten die de rit kunnen winnen, waardoor de odds dus altijd nog redelijk aantrekkelijk lijken zelfs voor grote favorieten. Het is zelfs perfect normaal om op meerdere favorieten tegelijkertijd in te zetten!

De belangrijkste soorten weddenschappen op een rij:

 • Winnaar van de individuele race of ronde
 • Top 3 finish
 • Top 10 finish
 • Wedden op verschillende klassementen (bergen, sprint, beste beloften categorie, …,)

Wat zijn dan ook de belangrijkste rondes van het jaar?

 • Ronde van Frankrijk
 • Ronde van Spanje
 • De Giro
 • Ronde van Normandie

De belangrijkste klassiekers:

 • Parijs Roubaix
 • Ronde van Vlaanderen
 • Amstel Gold Race
 • Luik-Bastenaken-Luik

Belangrijkste rondes in het veldrijden

 • WK veldrijden
 • Super Prestige
 • Belgisch Kampioenschap Veldrijden

Andere belangrijke events

 • WK Wielrennen

Waar vind ik de beste weddenschappen voor wielrennen?

Zoek niet verder! Kies één van de geweldige Nederlandse bookmakers en mis geen enkele bet!

Tips om succesvol te gokken op wielrennen

Wielrennen kan wel eens één van de moeilijkste sporten zijn om op te gokken. Omdat er zoveel kanshebbers zijn voor een mogelijke winst bij elke ronde is het vaak moeilijk om echt te kiezen. Vandaar dat je vaak om meerdere coureurs tegelijkertijd zal moeten wedden.

Allereerst zal je voor jezelf moeten uitmaken of je een gokje waagt voor je plezier, om met het doel om af en toe extra bij te verdienen. Indien het tweede, bekijk dan deze tips:

Tip 1

Ga enkel wedden op het type van wielrennen dat je echt kent. Ken je niets van veldrijden? Dan gaat het uiteraard moeilijk zijn om hier succesvol op in te zetten. Er is een groot verschil tussen elke grote ronde, en de tijden van Eddy Merckx zijn al lang voorbij… er bestaan enkel nog specialisten die zich puur en alleen op bepaalde events trainen.

Tip 2

Bij grote rondes gaat het niet enkel om het individu, maar het collectief. Hoewel Lance Armstrong sowieso wel de beste was tijdens zijn periode van dominantie (ook al werden zijn titels later afgepakt door het dopingschandaal). Had hij ook nog eens het allerbeste team achter zich staan. Een sterk team dat zich volledig achter één complete coureur inspant is moeilijk te kloppen!

Tip 3

Studeer een beetje de verschillende parcours. Soms heb je berg etappes die aankomen op een vlak terrein. Sprinters kunnen af en toe zorgen voor een verrassende overwinning op zulk soort parcours. De hellingsgraad van de aankomst is ook heel belangrijk voor bepaalde coureurs.

Tip 4

Vergelijk de odds bij zoveel mogelijk bookmakers. Er zijn weinig sporten waarbij de quoteringen zo hard verschillen per bookmaker dan bij wielrennen. Heb je een bet in de gaten? Controleer dan de odds bij verschillende merken!

Tip 5

Een beetje een vanzelfsprekende tip: Pak een bookmaker bonus of één van de vele promo’s die je bij een hoop bookies vind. Vooral voor klassiekers en grote rondes zal je vaak al eens interessante promoties vinden. Dit kan vaak in de vorm van gratis weddenschappen of odds boosts zijn.

Korte samenvatting over gokken op wielrennen

Als je geen zin hebt om deze hele pagina te bestuderen dan kan je even dit besluit kort lezen. Dit zijn onze handleiding voor succes bij het wedden op wielrennen. Natuurlijk is succes nooit een garantie, en zal je uiteraard altijd nog je gezond verstand moeten gebruiken!

 1. Pak de beste bookmaker met de beste odds door meerdere keuzes te vergelijken.
 2. Bestudeer de verschillende soorten weddenschappen die er beschikbaar zijn.
 3. Je kan makkelijk op meerdere favorieten tegelijkertijd inzetten door op “top 3” type bets in te zetten
 4. Probeer je, net zoals de wielrenners zelf te specialiseren op bepaalde parcours. Berg etappes zijn helemaal anders dan vlakke wegen en klassiekers!
 5. Zet niet op elke rit in, probeer geduld te hebben zodat je enkel slimme weddenschappen plaatst.

Als je al deze tips in rekening brengt vooraleer je een weddenschap plaatst, dan maak je net dat tikkeltje meer kans op winst.