Ajax – AZ wedden odds, mogelijke opstellingen en wed tips

Sydnes Meekes
5. mei 2023

Ajax ontvangt zaterdag AZ Alkmaar in eigen huis in een potentieel cruciale wedstrijd voor beide partijen. De twee clubs jagen nog steeds op de laatste plek in de Champions League maar hebben ook een overwinning nodig om uberhaubt Europa League veilig te stellen. De bet sites Nederland en dus ook Bet365 hebben dan ook weer een aantal interessante odds voor dit duel.

Ajax kwam echter in de wedstrijd na een rampzalige week, waardoor ze afstreven op een seizoen zonder prijzen en ook zonder Champions League-kwalificatie. Ze verloren twee weken geleden de tweede plaats in de Eredivisie aan PSV door met 3-0 te verliezen in De Topper, voordat ze afgelopen weekend de finale van de KNVB Beker ook verloren van dezelfde tegenstander. Met AZ als volgende grote tegenstander op de agenda, ziet de aanloop van Ajax er veel moeilijker uit nu ze moeten proberen het puntensverschil terug te pakken dat PSV op de tweede plaats heeft bezorgd. Bij een nederlaag in deze ontmoeting zouden ze ook terug zakken naar een plek in de Europa Conference League, aangezien AZ slechts twee punten achter hen staat. Iets was Ajax zowel sportief als financieel een hele grote klap zou bezorgen.

Bij een nederlaag zou de ploeg van Pascal Jansen vijf punten achterstand hebben op Ajax en mogelijk acht punten op PSV in de Champions League-positie. Ook AZ zal er dus alles aan moeten doen om dit duel te winnen willen ze nog wat hebben om voor te spelen. Ondanks de sprookjesachtige run van AZ in Europa, met onder meer een dubbele overwinning op Lazio en een overwinning na een achterstand van twee doelpunten tegen Anderlecht in de kwartfinales, zullen we toch ook eerlijk moeten zijn en zien we dat AZ de laatste maanden in de Eredivisie vrij matig speelt.

Ajax – AZ odds

Dan is het nu tijd om terug te gaan naar het wedden op Ajax tegen AZ. Om een goed beeld te krijgen van de verwachtingen van een wedstrijd is het altijd handig om naar de bookmakers te gaan kijken. In dit geval hebben we hieronder alvast de belangrijkste odds van Ajax- AZ Bet365 verzamelt. Wat gelijk opvalt bij deze quoteringen is dat Bet365 AZ vrijwel geen kans geeft in dit duel. Wel verwachten ze dat er beste wat goals gaan vallen, waarschijnlijk minimaal 3. Mocht het een heel open duel worden dan zullen er natuurlijk best wat kansen ontstaan voor AZ om ook een resultaat te kunnen halen in Amsterdam.

Mogelijke Ajax – AZ opstellingen

Ajax mogelijke opstelling:
Rulli; Rensch, Timber, Alvarez, Hato; Grillitsch, Klaassen, Tadic; Berghuis, Brobbey, Bergwijn

AZ Alkmaar mogelijke opstelling:
Ryan; Sugawara, Beukema, Hatzidiakos, Kerkez; Reijnders, Mijnans, Clasie; Lahdo, Odgaard, Van Brederode

Ajax – AZ wed tips en Ajax Toto voorspelling

Ook al spelen beide ploegen niet meer voor het kampioenschap is het toch een heel interessant duel. Zowel voor het sportieve als het financiële resultaat is het voor beide ploegen cruciaal om die derde plek veilig te stellen. Dit betekend dus dat zowel Ajax als AZ er vol op zal gaan en het een heel interessant duel zal gaan opleveren. Om deze reden hebben we dan ook een aantal Bet365 wed tips voor Ajax – AZ gezocht. De eerste tip die je ook op de onderstaande afbeelding ziet is een verhoogde odd ofwel Bet365 bet boost. Daarnaast hebben we ook nog een aantal andere interessante odds gevonden:

  • Ajax wint met 3-1 voor @13.00
  • Tadic scoort een goal @2.75
  • Ajax staat voor in de rust @2.05
  • Ajax wint beide helften @3.75
Bet365 Ajax - AZ boost
©Bet365 05.05.2023

Over de auteur

Sydnes Meekes is een groot voetballiefhebber. Hij volgt alle grote Europese competities en schrijft hier dan ook graag over, in combinatie met wedtips en sportweddenschappen. Mocht een Nederlandse bookmaker met een mooie actie komen,dan is Sydnes altijd als eerste op de hoogte.

Bet365 Nieuws