Ajax vs PSV, Johan Cruijff Schaal eerste titelstrijd van het jaar

Peter Vissers
6. augustus 2021

In de Johan Cruijff Arena staat de seizoensopener op het programma en dat kan wel eens een interessante wedstrijd worden, want beide ploegen maken om verschillende redenen  een goeie kans op de winst.
Voor Ajax wordt dit de eerste wedstrijd van het seizoen. De Amsterdammers zijn al tijden in voorbereiding op het nieuwe seizoen en hebben in totaal acht oefenwedstrijden gespeeld, waarvan er geen enkele werd verloren. Maar of coach Erik ten Hag als favoriet naar deze wedstrijd toeleeft is een beetje de vraag. De online bookmakers zijn al druk bezig met de odds te bepalen.

PSV is namelijk al weken bezig in de voorronde van de Champions League en heeft er daarom al drie serieuze wedstrijden opzitten. In die wedstrijden liet PSV bovendien zien dat ze een ploeg zijn om rekening mee te houden dit seizoen. Galatasaray werd met speels gemak aan de kant geschoven en ook de eerste wedstrijd tegen Midtjylland eindigde in een klinkende 3-0 overwinning, waardoor de Eindhovenaren al bijna geplaatst zijn voor de laatste voorronde van het miljardenbal.

Wie wint de Nederlandse Supercup? Ajax of PSV?
© Bet777

PSV speelde ook erg goed tot nu toe. De aanval lijkt sterk met Noni Madueke, Mario Gotze en Cody Gakpo die al direct in vorm zijn en Eran Zahavi die ook al direct betrokken is geweest bij vijf doelpunten van de Eindhovenaren. Ook de verdediging lijkt een kwaliteitsinjectie gekregen te hebben met André Ramalho die van Red Bull Salzburg is overgekomen.

Hoe dat zich in deze wedstrijd zal verhouden wordt interessant om te zien. PSV zal waarschijnlijk meer wedstrijdfitheid hebben zijn omdat ze al een aantal wedstrijden bezig zijn, maar kunnen er vanwege het belang van de Champions League voor kiezen om krachten te sparen en niet geheel met hun sterkste elf te beginnen.

Bij de Amsterdammers is Anthony er hoe dan ook niet bij. De Braziliaan staat eerder op zaterdag in de Olympische voetbalfinale tussen Brazilië en Spanje, maar voor de rest lijken beide ploegen met een compleet elftal naar deze openingswedstrijd toe te leven. Wil je wedden op voetbal dan is een interessante wedstrijd met veel variabelen die van invloed kunnen zijn op het resultaat.

Wedden op Ajax vs PSV

Ondanks het goede spel van PSV is Ajax bij de bookmakers nog steeds de duidelijke favoriet voor deze wedstrijd. En omdat PSV nog midden in de belangrijke voorrondes van de Champions League zit, kan het dus zijn dat ze hier niet het achterste van de tong laten zien. Voor een thuisoverwinning van de kampioen van afgelopen jaar krijg je bij Bet777 dan ook een quotering van 1.76 aangeboden, terwijl je voor een overwinning van de bezoekers odds van 4.15 krijgt.

Via onze Bet777 review lees je meteen alle belangrijkste aspecten over hun voetbal & sport wedden aanbod.

Het kan natuurlijk ook een verlenging worden, iets waar vooral PSV natuurlijk niet op zit te wachten. Het kan echter wel beter voor ze zijn voor deze wedstrijd, omdat ze al een aantal wedstrijden op hoog niveau hebben gespeeld. In dat geval krijg je odds van 4.00. Een 0-0 eindresultaat wordt in ieder geval niet verwacht, want 14.00 voor een 0-0 in een duel dat om een prijs gaat is een vrij hoge quotering.

De aftrap van Ajax vs Psv om de Johan Cruijff Schaal is aanstaande zaterdag om 20:00

Bet777 Nieuws