Ajax vs AS Roma, Amsterdammers op zoek naar derde Europese halve finale in vijf jaar

Peter Vissers
7. april 2021

Vol zelfvertrouwen werkt Ajax toe naar de kwartfinale van de Europa League, maar met AS Roma wacht de Amsterdammers een grote naam. Kan de thuisploeg direct afstand nemen van de Italianen?
Dat Ajax vol zelfvertrouwen is voor deze wedstrijd is logisch. Ze zijn al 24 wedstrijden ongeslagen in alle competities, gaan onbedreigd af op de landstitel, staan in de nationale bekerfinale en in de kwartfinale van de Europa League. Er heerst dus een hosanna sfeer in Amsterdam, hoewel er nog niets gewonnen is. Ajax is wel al serieus favoriet bij Unibet, zij geloven er dus ook in.

Ajax is in veel betere vorm dan Roma
© Unibet

Het zelfvertrouwen was zo groot dat coach Erik ten Hag er afgelopen weekend voor koos om wat te experimenteren in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Jongeling Devyne Rensch vond zichzelf terug op het middenveld, terwijl Edson Alvarez, die zich in de tweede seizoenshelft geweldig herpakt heeft, terugschoof naar de verdediging. Een tactische variant waar maar weinig op gerekend hadden en waarvan het nog maar de vraag is of het als geslaagd genoemd kan worden.

Hoewel ten Hag normaal gesproken ook niet bang is om nieuwe dingen uit te proberen in de grote wedstrijden, wordt er verwacht dat de thuisploeg het experiment in deze wedstrijd geen vervolg gaat geven en doorgaat op de lijn van de afgelopen weken. Dat moet wel weer zonder Andre Onana, Sebastian Haller en Daley Blind die er om uitlopende redenen de rest van het Europese seizoen niet bij zijn. Op doel is er een twijfelgeval, Maarten Stekelenburg viel afgelopen weekend uit in de warming-up, als hij nog niet fit genoeg is voor deze wedstrijd neemt Kjell Scherpen opnieuw de honneurs waar. Verder lijkt de thuisploeg behalve twijfelgeval Noussair Mazraoui compleet te zijn.

Bij AS Roma is dat anders, Stephan El Shaarawi is één van de vele spelers die er vanwege blessures niet bij zijn bij de tot nog toe wisselvallige ploeg. In de Italiaanse competitie doet Roma met een zevende plaats al niet meer mee om de hoofdprijzen, maar in Europa gaat het voorlopig nog redelijk makkelijk. Wil je wedden op voetbal dan liggen er mogelijkheden in deze wedstrijd.

Ajax Roma odds EL
© Unibet

Wedden op Ajax vs AS Roma: Odds analyse

De online bookmakers zien zonder uitzondering de Nederlanders als favoriet voor een plaats in de halve finale. En in de heenwedstrijd komt dat nog veel sterker tot uiting. Voor een overwinning van Ajax krijg je bij Betfirst een quotering van 2.04, terwijl een overwinning van de bezoekers je 3.65 op kan leveren.

Logischerwijs wordt Dusan Tadic gezien als de grootste kanshebber om te scoren. De aanvoerder zal bij afwezigheid van Haller waarschijnlijk weer in de spits staan en is ook nog de vaste penaltynemer. Je krijgt 2.50 terug als hij de eerste of de laatste goal maakt. Interessant genoeg worden ook Bryan Brobbey en Lassina Traore meer als kanshebber op een doelpunt gezien dan Edin Dzeko, de 35-jarige aanvalsleider van de Romeinen.

Ook penaltynemer en middenvelder Jordan Veretout staat hoog op die lijst. Zoek je echter naar een buitenkansje, kijk dan bijvoorbeeld eens naar de kopsterke Nicolas Tagliafico en Chris Smalling, alhoewel er over de laatste grote twijfel heerst of hij wel op tijd terug is voor deze wedstrijd. Voor Tagliafico krijg je odds van 14.00 als hij het eerste of laatste doelpunt maakt, terwijl die voor Smalling nog hoger liggen.

De aftrap van Ajax vs AS Roma is aanstaande donderdag om 21:00

Unibet Nieuws