Ajax vs AZ, topper in de Eredivisie mogelijk ook kampioenswedstrijd

Peter Vissers
23. april 2021

Na het 1-1 gelijkspel tegen FC Utrecht op donderdag kan Ajax in deze wedstrijd mogelijk het kampioenschap veiligstellen. En dat voor de ogen van 7.500 fans. Ze zijn daarvoor echter wel afhankelijk van het resultaat van PSV van een dag eerder.

Tegen FC Utrecht leek de sleet er een beetje op te zitten bij de Amsterdammers die stroef speelden. Ondanks dat creëerden ze toch een legio aan kansen hadden ze de drie punten eigenlijk in eigen huis moeten houden. Drie dagen na deze wedstrijd spelen ze opnieuw thuis en tegen één van de twee overgebleven concurrenten voor de titel.

Hoewel AZ in theorie het kampioenschap nog binnen kan halen, is het in de praktijk wel duidelijk dat de titel de thuisploeg bijna niet meer kan ontgaan. Het is zelfs zo dat als PSV niet wint tegen Groningen op zaterdag, Ajax in deze wedstrijd de schaal al kan binnenhalen ondanks dat er nog vier speelronden te gaan zijn. Kijk hieronder meteen ook eens naar de odds bij Bet777.

Ajax - AZ odds
© bet777

Daarvoor moet er wel gewonnen worden van AZ en 7.500 toeschouwers mogen de wedstrijd met eigen ogen aanschouwen. De wedstrijd is onderdeel van de zogenaamde Fieldlab experimenten van de overheid en daarom worden er 7.500 supporters toegelaten, dit zijn echter wel alleen supporters van de thuisploeg.

Waar Ajax mogelijk de titel kan binnenhalen staat er voor de Alkmaarders ook nog van alles op het spel. Ze staan in punten gelijk met PSV op de tweede positie en zijn dus nog volop in de race voor de voorronde van de Champions League. De bezoekers hebben weer de beschikking over Teun Koopmeiners. De aanvoerder werd twee wedstrijden geleden van het veld gestuurd na een onbeholpen charge, maar hoefde maar één wedstrijd van de tribune toe te kijken. Daarnaast lijkt naast de lang geblesseerde Pantelis Hatzidiakos iedereen beschikbaar voor coach Pascal Jansen.

Bij Ajax lijken alleen de bekende namen Daley Blind en Andre Onana deze wedstrijd te moeten missen. Beide spelers zien we dit seizoen niet meer terug op het veld. Dat er genoeg interessants is om te wedden op voetbal bij deze wedstrijd is wel duidelijk. We kijken even verder.

Wedden op Ajax vs Az

Bij de bookmakers is Ajax voor eigen publiek de duidelijk favoriet voor deze wedstrijd, bij Unibet krijg je bijvoorbeeld een quotering van 1.55 voor een thuisoverwinning, terwijl een overwinning van AZ je odds van 5.85 geeft. Dat lijkt interessant! De bezoekers doen het al het hele jaar uitstekend in de wedstrijden tegen de grote drie. Het won beide wedstrijden van zowel PSV als Feyenoord en alleen Ajax was twee keer een maatje te groot voor de Alkmaarders.

Met een 0-1 handicap krijg je odds van 2.48 voor een AZ overwinning, dan hebben ze voor jouw weddenschap dus nog wel een gelijkspel of overwinning nodig. Bij een 0-2 handicap krijg je nog steeds 1.50 voor een overwinning van de bezoekers, dus je wint die weddenschap zelfs bij een nederlaag van AZ met één doelpunt verschil.

De aftrap van Ajax vs AZ is aanstaande zondag om 14:30 in de Johan Cruijff Arena.

Bet777 Nieuws