Ajax vs FC Utrecht, kan thuisploeg voorschot nemen op kampioenschap?

Peter Vissers
21. april 2021

Vier dagen na de winst van de KNVB-beker tegen Vitesse moet Ajax de eerder dit seizoen afgelaste wedstrijd tegen FC Utrecht inhalen.
Ondanks de uitschakeling in de Europa League is het drukke programma voor Ajax nog niet voorbij.

Deze donderdag komt FC Utrecht op bezoek in de Johan Cruijff Arena. Na een hectische week waarin Ajax werd uitgeschakeld door AS Roma in de kwartfinale van de Europa League en drie dagen later de bekerfinale won tegen Vitesse lijkt de druk er een beetje af voor de thuisploeg. In de competitie heeft Ajax al een voorsprong van 11 punten op achtervolgers PSV en AZ en dat kan na de inhaalwedstrijd tegen Utrecht zelfs 14 punten worden. Pak de beste odds bij de bookmakers via Unibet.

Ajax - Utrecht odds in de eredivisie
© Unibet

Dat is officieel nog niet genoeg om de titel alvast te vieren met nog 15 punten te behalen, maar niemand twijfelt er nog aan dat de Amsterdammers de titel binnen zullen halen. De punten moeten echter nog wel behaald worden, en dat kan in eerste instantie tegen Utrecht. De bezoekers zijn na de winter goed bezig en nog volop in de strijd voor een plek die recht geeft op de play-offs voor een Conference League plaats.

Dat zal de ploeg van trainer René Hake wel moeten doen zonder Bart Ramselaar, Mimoun Mahi en Tommy St Jago die er vanwege blessures zo goed als zeker niet bij zijn. Ajax coach Erik ten Hag, in 2017 overgenomen van FC Utrecht, lijkt vrijwel de volledige groep tot zijn beschikking te hebben. Alleen de geschorste Andre Onana en Daley Blind zijn er hoe dan ook niet bij.

Dat betekent dat de keuze op rechtback weer groeit, behalve Devyne Rensch die er de afgelopen weken regelmatig speelde lijkt ook Noussair Mazraoui weer beschikbaar na een oogblessure die hem al twee maanden aan de kant houdt. Wil je wedden op voetbal dan kan een weddenschap op of tegen de titelfavoriet interessant zijn.

Wedden op Ajax vs FC Utrecht

Er is geen twijfel over mogelijk dat Ajax bij de bookies als de favoriet gezien wordt deze wedstrijd. Voor een overwinning van de thuisploeg krijg je bij Betfirst bijvoorbeeld maar een quotering van 1.42, terwijl een overwinning van FC Utrecht je 7.50 kan opleveren. Toch lijkt dat wat aan de hoge kant, gezien de Utrechtenaren al anderhalve week naar deze wedstrijd hebben kunnen toewerken.

Ook zijn de bezoekers vaak extra gemotiveerd voor deze wedstrijd. Ajax heeft veel meer wedstrijden gespeeld in de laatste twee maanden en zou dus de vermoeidheid langzaam kunnen gaan voelen, zeker nu de titel vrijwel binnen is en er wat gemak in zou kunnen sluipen.

Ajax-spits Sebastian Haller speelt voor het eerst tegen zijn oude ploeg en hoewel je niet specifiek op een doelpunt van hem kan wedden, kun je wel voor een totaal aantal doelpunten gaan. Denk je dat er behalve de Fransman nog meer spelers van beide ploegen op schot zijn, dan kun je odds van 6.50 krijgen voor een totaal van zes doelpunten of meer en dat loopt op tot 14.00 als het er zelfs zeven of meer zijn.

De aftrap van Ajax vs FC Utrecht is aanstaande donderdag om 18:45

Unibet Nieuws