Ajax vs Vitesse, neemt Vitesse goed gevoel Conference League mee naar Amsterdam? 

Peter Vissers
27. augustus 2021

Drie dagen na de zwaarbevochten overwinning op Anderlecht neemt Vitesse het in de Johan Cruijff Arena op tegen titelfavoriet Ajax. 

Vitesse liet tegen Anderlecht zien dat ze in staat zijn om de zwaarbevochten belangrijke wedstrijden naar zich toe te trekken, maar tegen Ajax zal dat een stuk lastiger worden. De Amsterdammers zijn het seizoen niet heel goed begonnen, maar hebben een stuk meer kwaliteit rondlopen dan Anderlecht. De bookmakers hebben dus een moeilijkere opdracht om de odds in te schatten voor deze voetbal wedstrijd.

Ajax Vitesse spelen tegen elkaar en dit zijn hun statistieken
© Bet777

Het is nog niet duidelijk of Vitesse tegen Ajax weer over Danilo Doekhi kan beschikken. De verdediger liep een aantal weken geleden een hamstringblessure op en is daar nog steeds niet helemaal van hersteld. Aanvankelijk werd verwacht dat de verdediger die een deel van zijn opleiding bij Ajax genoot, weer beschikbaar zou zijn tegen Anderlecht, maar die wedstrijd moest Doekhi alsnog missen. Of hij er tegen zijn oude club wel weer bij is, is dan ook nog maar de vraag.

Bij Ajax is vrijwel de gehele selectie beschikbaar. Zoals bekend is André Onana er nog niet bij. De keeper die nog tot 4 November van dit jaar een dopingschorsing uitzit, mag vanaf volgende week al wel weer op het trainingsveld verschijnen, omdat zijn oorspronkelijke schorsing iets verkort is. Voor de positie onder de lat gaat het dus voorlopig nog tussen de 38-jarige Maarten Stekelenburg en de 37-jarige Remco Pasveer, die tegen zijn oude club zijn competitiedebuut hoopt te kunnen maken.

Mohammed Kudus is verder de enige speler die deze wedstrijd lijkt te moeten missen. De Ghanese middenvelder raakte in de voorbereiding geblesseerd en trainer Erik ten Hag gaf al aan dat hij denkt snel weer op de middenvelder te kunnen rekenen, maar dat het langer duurt dan verwacht. Wil je wedden op voetbal, dan is deze wedstrijd tussen de landskampioen en de nummer vier van het afgelopen jaar een interessante mogelijkheid.

Wedden op Ajax vs Vitesse

Vitesse heeft dit seizoen al drie wedstrijden meer in de benen dan de tegenstander en zal daarom meer op elkaar ingespeeld zijn dan Ajax, dat vorige tegen Twente liet zien dat het allemaal nog niet vanzelf gaat. Toch zijn de bookmakers het erover eens dat de Amsterdammers de torenhoge favoriet zijn voor deze wedstrijd. Bij Bet777 krijg je zelfs maar een quotering van 1.25 voor een overwinning van Ajax, terwijl die voor een overwinning van Vitesse op 11.00 ligt. Er is dus genoeg te verdienen als je denkt dat Vitesse met de winst aan de haal gaat.

Denk je dat dit een ruime overwinning voor Ajax gaat worden, kun je op de handicap inzetten om je winstpercentage te vergroten. Met Ajax -2 bijvoorbeeld, kun je odds van 2.70 krijgen. Om die weddenschap te winnen moet Ajax dan wel met drie doelpunten verschil winnen. Met de huidige vorm van Ajax lijkt dat wat veel gevraagd, maar als de vorm er is, kan het ook zomaar met grote cijfers winnen en dan is Ajax -3 misschien zelfs een optie. Daarvoor krijg je dan een quotering van 5.50.

De aftrap van Ajax vs Vitesse is aanstaande zondag om 14:30 in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Bet777 Nieuws