Ajax vs Vitesse, kan Vitesse gebruik maken van kater Amsterdammers?

Peter Vissers
16. april 2021

Drie dagen na de teleurstellende uitschakeling in de Europa League, mag Ajax op voor zijn eerste prijs van het seizoen, de KNVB-beker. Ondanks de rol van underdog, zijn de Arnhemmers echter zeker niet van plan het cadeau te doen.
Ajax moet gedacht hebben dat ze een kans maakten op winst in de Europa League, maar na het slechte resultaat in de thuiswedstrijd was de 1-1 in Rome niet voldoende om zich ten koste van AS Roma voor de halve finale te plaatsen. Lang om te treuren krijgen ze echter niet, want deze zondag staat namelijk de eerste kans op een prijs op het programma. In de Rotterdamse Kuip treft Ajax dan Vitesse in de bekerfinale.

Ajax - Vitesse vorm voor de Beker finale
© Unibet

Let wel even op dat er bij Unibet net zoals de andere Belgische brands, geen sportweddenschappen bonus beschikbaar is. Nederlanders kunnen momenteel enkel via Toto gokken.

Vitesse zal hoe dan ook willen profiteren van de zware uitwedstrijd die Ajax in de benen heeft. Bij de Arnhemmers lijkt de gehele selectie van Thomas Letsch beschikbaar te zijn. De trainer werd eerder deze week nog beloond voor het goeie seizoen met een nieuw contract tot 2023. Zoals normaal draait het bij Vitesse om de goeie organisatie met Riechedly Bazoer die vanuit de vijfmansverdediging op kan stomen naar het middenveld om vanuit daar het spel te maken en Oussama Tannane. Die laatste kan vanuit het niets iets creëren en is dit seizoen van onschatbare waarde.

Bij Ajax is Sebastian Haller weer beschikbaar nadat hij de wedstrijden in de Europa League moest missen door een administratieve fout van de club. Ook Devyne Rensch, die donderdag nog geschorst was voor de return van de Europa League is er weer bij. Dus het lijkt erop dat ten Hag voor deze wedstrijd het grootste deel van de selectie tot zijn beschikking heeft. Daley Blind en Andre Onana zijn er zeker niet bij door respectievelijk een blessure en een lange schorsing. Genoeg variabelen dus om te wedden op voetbal.

Wedden op Ajax vs Vitesse in de finale van de KNVB-beker

Bij de online bookmakers is Ajax de duidelijke favoriet voor deze wedstrijd. Unibet, biedt een quotering van 1.36 als Ajax de wedstrijd wint en 7.25 als Vitesse wint. Let wel dat deze quoteringen alleen gelden voor de reguliere speeltijd. Denk je dat er een verlenging komt dan krijg je odds van 5.00 voor een gelijkspel in de 90 minuten.

Houd er dus rekening mee dat alle weddenschappen over de 90 minuten gaan, tenzij duidelijk aangegeven is dat ook een eventuele verlenging of strafschoppen meetellen. Voor verlenging en een strafschoppenserie kun je ongetwijfeld ook weddenschappen vinden bij de bookmakers, maar die zullen verschijnen als het zover komt.

Dat er gescoord gaat worden, daar lijkt Unibet wel van overtuigd, je krijgt dan ook een quotering van 13.00 voor een 0-0. Maar dat Vitesse gaat scoren daar zijn ze niet zo zeker van, zo krijg je 2.35 als Ajax de 0 houdt en 1.28 als de Arnhemmers minder dan twee keer het doel vinden. Bij de Amsterdammers begint het er pas op te lijken bij drie doelpunten of meer met 2.15.

De aftrap van Ajax vs Vitesse in de Rotterdamse Kuip is aanstaande zondag om 18:00 uur

Unibet Nieuws