Ajax vs Willem II, Amsterdammers kunnen voorsprong Eredivisie uitbreiden voor het weekend

Robert Brondel
1. december 2021

#Ad – Ajax komt volgende week in de Champions League in actie tegen Sporting Portugal, dus is deze competitiewedstrijd naar voren getrokken, kan Ajax de overwinning pakken tegen het dolende Willem II?

Omdat zowel PSV als Feyenoord afgelopen week niet wisten te winnen is Ajax weer alleen koploper in de Eredivisie. De Amsterdammers komen in deze 15e speelronde uit tegen Willem II, dat na een goeie start van het seizoen in een vrije val terecht is gekomen en na vier nederlagen op rij smacht naar een goed resultaat. 

De ploeg van trainer Fred Grim, die jarenlang reservekeeper bij Ajax was, begon het seizoen nog goed met overwinningen op onder andere PSV en Vitesse. De Tilburgers wisten echter sinds september geen wedstrijd meer te winnen en zijn daarom weggezakt naar de grijze middenmoot. 

Ajax had een klein dipje in de competitie, met twee doelpuntloze gelijke spelen, maar de laatste twee wedstrijden werden weer gewonnen. Ook in het Europese toernooi gaat het Ajax voor de wind, de Amsterdammers wisten tot nog toe alle Champions League wedstrijden te winnen en plaatsten zich soeverein voor de achtste finales. De ploeg kan komende dinsdag tegen Sporting Portugal zelfs de eerste Nederlandse ploeg ooit worden die met alleen maar overwinningen door de groepsfase van het miljardenbal komt. 

Sebastian Haller (ziekte) en Anthony (fysieke ongemakken) misten allebei de wedstrijd tegen Sparta van afgelopen zondag en het is nog niet duidelijk of ze er wel weer bij zijn in deze wedstrijd in de opnieuw lege Johan Cruijff Arena. Daarnaast lijkt de rest van de vaste groep gewoon beschikbaar. Bij Willem II ontbreken er weinig spelers van de vaste basis, alleen Freek Heerkens is voorlopig nog uitgeschakeld. De centrale verdediger lijkt van grote waarde te zijn voor de bezoekers, want sinds hij geblesseerd raakte, wist Willem II geen wedstrijd meer te winnen en zakte het van de top drie naar de middenmoot. Wil je wedden op voetbal, dan vindt je ook voor deze op papier ongelijke strijd genoeg interessante weddenschappen. 

Wedden op Ajax vs Willem II

Mede door de slechte resultaten van de bezoekers is de thuisploeg bij de bookmakers Nederland de absolute favoriet voor deze wedstrijd. Je krijgt voor een overwinning van Ajax bij Bet365 zelfs maar een quotering van 1.083 aangeboden. Een overwinning van de bezoekers levert je daarentegen een quotering van 19.00 op. Mocht later duidelijk worden dat Haller en Anthony zeker niet van de partij zijn, zal de quotering van Ajax iets hoger zijn en andersom zal het verschil groter zijn als de basisspelers wel van de partij zijn. 

Je kunt natuurlijk op een overwinning van Willem II inzetten, maar als dat risico je ondanks je geloof in de bezoekers te groot lijkt, kun je ook een handicap gebruiken. Zo krijg je voor Willem +3 een quotering van 1.89. Die weddenschap win je dus als de Tilburgers met maximaal twee doelpunten verschil verliezen. Als je op een grote overwinning voor de Amsterdammers rekent kun je de omgekeerde handicap, Ajax -3 gebruiken. Om die weddenschap te winnen moet Ajax de wedstrijd dan wel met minimaal vier doelpunten verschil winnen. 

ajax vs willem II bet365

De aftrap van Ajax vs Willem II is aanstaande donderdag om 21:00. Lees ook het Bet365 review.

Over de auteur

Bij Robert zit je voor allemaal verschillende sporten op de juiste plek. Hij weet veel over en schrijft over onder andere tennis, darts en voetbal. Bij voetbal blijft het ook niet bij de reguliere competities, ook toernooien als het WK voor clubs en de Afrika Cup komen allemaal aan bod.

Bet365 Nieuws