Anderlecht vs Club Brugge, Belgische topper voor de play-off 1

Peter Vissers
9. april 2021

Waar Club Brugge al lang en breed geplaatst is voor de play-off 1 en hard op weg is naar de landstitel, heeft Anderlecht de punten nog hard nodig. Kan de ploeg van Vincent Kompany een volgende stap zetten?

Anderlecht kan de punten goed gebruiken maar zal niet met al te veel vertrouwen naar deze wedstrijd toeleven, paars-wit wist al zes wedstrijden op rij niet te winnen in deze topper. Daar willen de hoofdstedelingen snel verandering in brengen. Langer geblesseerden Hannes Delcroix en Hendrik van Crombrugge zijn er nog niet bij, maar het lijkt dat Kompany verder de volledige selectie tot zijn beschikking heeft.

Wedden op voetbal kan via deze link:

Anderlecht speelt tegen Brugge op zondag
© Bet777

Let op dat er bij Bet777 en ook bij elke andere Belgische bookie geen bookmaker bonus meer beschikbaar is.

Bij de thuisploeg is Noa Lang er waarschijnlijk nog niet bij. De buitenspeler is bezig met een race tegen de klok na zijn uitvalbeurt bij Jong Oranje. Met het oog op de play-off is er een goeie kans dat coach Philippe Clement geen risico neemt met de jonge voetballer, maar toch houdt Brugge hoop dat Lang ingezet kan worden.

Zeker omdat zijn vervanger Tahith Chong nog niet echt overtuigd bij de thuisploeg. De Nederlander kwam in de winter over van Werder Bremen, maar heeft nog geen indruk gemaakt. Voor de andere winterse aankoop, Bas Dost, geldt een heel ander verhaal, de Nederlander is fit en met zeven doelpunten in 11 wedstrijden, voldoet hij voorlopig aan alle verwachtingen.

Wil je deze wedstrijd spannender maken en er geld mee verdienen dan kun je wedden op voetbal om het leuker te maken.

Wedden op Anderlecht vs Club Brugge en odds

Helaas kun je bij veel bookmakers niet op een doelpunt van Dost of Anderlecht’s aanvallende troef Lukas Nmecha wedden, maar bijvoorbeeld wel op het aantal gescoorde doelpunten. Verwacht je bijvoorbeeld een afwachtende eerste helft, dan kun je bij Bet777 een quotering van 2.85 krijgen voor een 0-0 ruststand. Omdat de aanvallende kracht van Club Brugge minder is zonder Lang, kan dat een interessante optie zijn.

Ondanks dat de Vlamingen al geplaatst zijn voor de kampioensgroep staat er nog steeds genoeg op het spel, de punten worden namelijk gehalveerd en gaan dan mee naar de volgende ronde, waardoor de uitploeg zeker niets weg zal geven. Bij de bookmakers is het stabiele Club Brugge daarom ook duidelijk meer favoriet voor de overwinning dan de wisselvallige thuisploeg. Voor een Anderlecht overwinning krijg je odds van 3.30, terwijl een overwinning voor Club Brugge een quotering 2.30 oplevert.

Toch liet de wedstrijd van een aantal weken geleden tegen Royal Antwerp zien dat ook de blauw-zwarten niet onverslaanbaar zijn. Anderlecht daarentegen boekte afgelopen week een duidelijke 1-4 overwinning tegen datzelfde Antwerp waardoor ze nog steeds volop in de race zijn voor de play-off 1, dus kan wedden op een Anderlecht overwinning best een logische optie zijn.

Denk je echter dat Dost en consorten op schot zijn en dit duel met gemak winnend af gaan sluiten, dan kun je op een handicap wedden. Een overwinning van Club Brugge met een handicap van 2-0, kan je voor elke euro 10.00 terugkrijgen. Dan moeten de bezoekers uiteraard wel met drie doelpunten verschil winnen.

De aftrap van Anderlecht vs Club Brugge is aanstaande zondag om 18:15

Bet777 Nieuws