Anderlecht vs Vitesse, Bene clash voor een plek in de Conference League

Peter Vissers
18. augustus 2021

In de laatste voorronde van de Conference League neemt het Anderlecht van Vincent Kompany het op tegen Vitesse voor een plaats in de groepsfase van het nieuwe gevormde toernooi.
In de vorige ronde ging Anderlecht nog met groot gemak langs Laci uit Albanië. De Belgen beslisten het tweeluik in de uitwedstrijd al met een 3-0 overwinning en ook de terugwedstrijd leverde een simpele 2-1 overwinning op, waarbij ze op geen enkel moment in de problemen kwamen.

Bij Vitesse was dat een ander verhaal. De Arnhemmers sleepten in de heenwedstrijd tegen Dundalk thuis op de valreep een gelijkspel uit het vuur, waarna het ook in Ierland op hangen en wurgen ging, maar een plaats in de laatste voorronde tegen Anderlecht was alsnog een feit.

Anderlecht - Vitesse in de Conference League met odds
© Betway

Wie er in deze eerste wedstrijd in ieder geval niet bij is bij Vitesse is Lois Openda. De aanvaller kreeg in de eerste wedstrijd een rode kaart voor natrappen en zit in Brussel zijn laatste wedstrijd schorsing uit. Ook verdedigers Jacob Rasmussen en aanvoerder Danilo Doekhi zijn er vanwege een blessure nog niet bij. Oussama Tannane en Riechedly Bazoer lijken er daarentegen wel weer bij te zijn. De twee sterkhouders van vorig seizoen zijn nadrukkelijk op zoek naar een transfer en met name de fitness van Tannane laat nogal wat te wensen over. Hij heeft daarom nog amper minuten gemaakt dit seizoen.

Bij Anderlecht is Timo Wellenreuther er in ieder geval niet meer bij. De reservekeeper kwam al tijden niet meer in actie en is weer teruggekeerd naar Willem II. Voor de rest lijkt Kompany met een fitte selectie naar deze wedstrijd toe te leven en dat is dus inclusief Joshua Zirkzee, de van Bayern München gehuurde aanvaller die afgelopen weekend van groot belang was door in de 1-2 overwinning beide doelpunten voor zijn rekening te nemen. Wil je wedden op voetbal, kijk dan vooral naar deze spannende confrontatie in de Conference League.

Wedden op Anderlecht vs Vitesse

Onder andere door de stroeve wedstrijd van Vitesse is Anderlecht volgens de bookmakers de favoriet voor deze wedstrijd, maar een overduidelijke favoriet voor het tweeluik is er niet. Voor een overwinning van de thuisploeg krijg je bij Betway een quotering van 2.00 aangeboden, terwijl die op 3.40 ligt als Vitesse in Brussel een overwinning boekt. Een gelijkspel is bij Betway 3.50 waard.

Je kunt ook op een combinatie wedden, zo krijg je bijvoorbeeld odds van 4.00 als je wed op een overwinning van Anderlecht waarbij beide teams het doel vinden. Die quotering loopt op naar 6.00 als je denkt dat Vitesse deze wedstrijd wint met doelpunten van beide teams.

Door zijn prestatie in het weekend is Zirkzee bij de bookmakers de favoriet om te scoren. Je krijgt 2.70 als de Nederlander het net vindt. Bij Vitesse is dat Oussama Darfalou die met 3.40 nog net voor Noorse aanwinst Nikolai Frederiksen komt. Maar waar je meer geld mee kunt verdienen is bijvoorbeeld een doelpunt van Bazoer, die toch regelmatig scoort en 11.00 oplevert. Dat geldt ook voor centrale verdediger van Anderlecht Hannes Delcroix.

De aftrap van Anderlecht vs Vitesse is aanstaande donderdag om 20:00.